Sursa foto: Suksamran1985/Shutterstock.com

Deși mulți români evită să părăsească Europa de teama necunoscutului, culturilor mult prea diferite și pericolelor neprevăzute din celelalte continente, există câteva țări, în special în Asia, care sunt foarte sigure pentru turiști, având o rată a criminalității foarte scăzute. Singapore, de pildă, a fost votată pentru al treilea an consecutiv cea mai sigură țară din întreaga lume.

Singapore este un mic oraș-stat din sudul Peninsulei Malaezia, fondat în 1819 de Sir Stamford Raffles ca o colonie britanică. În prezent, micul stat de doar 710 km pătrați este independent și, mai mult decât atât, este unul dintre cele mai importante centre financiare mondiale.

Deși este o țară cosmopolită și modernă, Singapore continuă să își mențină caracterul colonial prin arhitectura sa și prin tradițiile multiculturale ale cetățenilor săi.

Cel mai fascinant și intrigant aspect al acestei țări este amestecul dintre vechi și nou. În timp ce o parte a unor străzi se remarcă prin zgârie-nori interminabili, o altă parte își păstrează casele coloniale din secolele trecute.

În plus, având o proiectare și o organizare excelentă, Singapore se laudă în prezent cu una dintre cele mai bune infrastructuri din lume și cu cele mai eficiente servicii pentru populație.

Indiferent că ești pasionat de gastronomie, istorie, cultură sau natură, vei avea parte de un sejur minunat în Singapore. Iată care sunt obiectivele turistice de top ale acestei țări uimitoare:

Gardens by the Bay. Celebrul parc din centrul orașului a fost proiectat de guvern cu gândul de a transforma metropola într-un oraș-gradină în așa fel încât să ofere o mai bună calitate a vieții și o floră locală cât mai bogată.

Având un design inovator și spectaculos ce nu poate fi găsit nicăieri altundeva în lume, Gardens by the Bay este un must-see dacă vii în această țară.

Marina Bay. Este principala atracție turistică din Singapore, simbolul orașului și, cu siguranță, un loc în care cu toții ne dorim să ajungem cel puțin o dată în viață. Marina Bay este un loc de promenadă în jurul unor construcții futuriste, cu forme ciudate și unice, dintre care cele mai importante sunt Hotelul Marina Say Sands, Muzeul de Artă și Știință, imensul carusel The Flyer, Esplanada și statuia Merlion.

Insula Santosa. Situată la circa 500 de metri de sudul insulei-mamă, insula Santosa găzduiește mai multe atracții făcute special în scop turistic. Butterfly Park și Insect Kingdom sunt un paradis al fluturilor și insectelor mai mult sau mai puțin atrăgătoare, în timp ce Adventure Park îți va crește adrenalina la cote înalte, cu ale sale trasee cu tiroliana, corzi elastice pentru bungee jumping și aventuri prin junglă.

Grădina Botanică. Grădina Botanică este locul ideal în care să evadezi de aglomerația urbană din Singapore. Acest sanctuar frumos și liniștit situat la doar câteva minute distanță de centrul orașului se întinde pe 70 de hectare și găzduiește flori de toate soiurile și culorile, diverși pomi fructiferi, o sumedenie de plante aromatice, bambuși de mărimi impresionante, precum și trei lacuri populate de păsări exotice. Punctul culminant al Grădinii Botanice este Grădina Orhideelor, un loc absolut uimitor, cu o varietate fabuloasă de orhidee.

China Town. Singapore, la fel ca toate celelalte orașe importante din Asia de Sud-Est, are cartiere împărțite în funcție de originea locuitorilor săi. Cel mai mare este ChinaTown, un cartier tradițional, cu căsuțe ce par din alt veac, temple budiste (unul dintre aceste temple găzduiește cea mai sacră relicvă a orașului – o părticică dintr-un dinte al lui Buddha) și buticuri cu fel și fel de obiecte reprezentative culturii chinezești.

Cum poți ajunge în Singapore:

Fiind unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din continentul asiatic, în Singapore operează zboruri din aproape toată lumea. În plus, fiind o competiție acerbă între companiile aeriene, biletele de avion către această destinație au ajuns la prețuri foarte avantajoase pot fi găsite aici.