Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Bulgaria

De ce este Bulgaria o destinație turistică atât de căutată

Bulgaria, poziționată între Romania și Grecia, a devenit în ultimii 10 ani una dintre cele mai căutate destinații turistice, în special în sezonul cald. Din ce în ce mai mulți oameni consideră această țară ca fiind un loc perfect să-ți petreci vara.

Accesibile, frumoase și dotate cu facilități pentru toate buzunarele, stațiunile bulgărești de la malul Mării Negre lasă întotdeauna o impresie foarte bună vizitatorilor săi, convingându-i să se întoarcă din nou și din nou în anii următori. Citeste in continuare »

Informații utile pentru organizarea unei vacanțe de vis pe litoralul din Nisipurile de Aur, Bulgaria

Ai auzit de nenumărate ori de avantajele incredibile ale ofertelor All-Inclusive disponibile pe litoralul din Bulgaria? Ai prieteni care și-au petrecut deja cel puțin o vacanță în stațiunile bulgărești? Atunci cu siguranță vrei și tu să încerci experiența estivală, specifică Bulgariei în Nisipurile de Aur, perla litoralului din această zonă. Citeste in continuare »

Vizitează Nessebar, Perla Bulgariei de la malul Mării Negre

Lyudvig Aristarchovich/Shutterstock.com

Probabil că atunci când te gândești la o destinație de city break sau de vacanță într-un orașel minunat în apropiere de România, îți vine în minte orice altceva în afară de Nessebar. La urma urmei, este un loc relativ mic și destul de necunoscut în comparație cu altele. Cu toate acestea, Nessebar este unul dintre cele mai frumoase orașe vechi care se găsesc de-a lungul coastei Mării Negre, motiv pentru care a și fost poreclit Perla Mării Negre.

Situat în provincia Burgas, la circa 350 de kilometri depărtare de București, Nessebarul este destul de ușor de accesat, având chiar și un aeroport superb situat în apropiere de orașul Burgas. Odată ajuns acolo, vei vedea că mai toate semnele sunt scrise atât în limba bulgară cât și în limba engleză, astfel ca sejurul turiștilor străini să fie cât mai ușor și mai plăcut.

Citeste in continuare »

La schi în Bansko, cea mai frumoasă stațiune montană din Bulgaria

Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Situată la umbra Munților Pirin ale căror creste sunt acoperite de zăpadă timp de 6 luni pe an, stațiunea modernă de schi Bansko, cea mai populară stațiune montană din Bulgaria, este frecventată anual de zeci de mii de schiori din toate colțurile Europei.

Datorită companiei Yulen care a investit milioane de euro pentru a-i dezvolta și îmbunătăți pârtiile de schi, Bansko a devenit o stațiune montană de iarnă cu adevărat uimitoare, comparabilă cu stațiunile celebre din Munții Alpi.

Citeste in continuare »

Stațiuni montane în Bulgaria: 3 stațiuni perfecte pentru un sejur de iarnă

Iernile în Bulgaria sunt înzăpezite, friguroase, dar întotdeauna un spectacol pentru ochi. Natura înghețată oferă un peisaj de poveste, pârtiile sunt perfecte pentru ski și oferă priveliști de neuitat atunci când alegi să bei o ciocolată caldă în apropierea semineului, la geamul cabanei. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour