Sursa foto: Y_UM/Shutterstock.com

Datorită îmbunătățirii relațiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii, Cuba a devenit din anul 2014 o destinație turistică la mare căutare, atât în rândul americanilor cât și în rândul europenilor. Cu o cultură autentică, orașe colorate și plaje exotice de o frumusețe răvășitoare, Cuba este un vis pentru orice pasionat de călătorii, fotografie și istorie.

Iată, mai exact, care sunt motivele pentru care Cuba merită să fie vizitată:

Are o cultura vie, neatinsa de influentele occidentale.

Când călătorești în Cuba ai impresia că pășești în trecut. Autoturismele colorate de pe șoselele Havanei, capitala țării, sunt în cea mai mare parte mașini americane din anii ‘50. Oamenii socializează, vorbesc unii cu ceilalți, nu stau cu ochii în ecranele smartphone-urilor, cum au ajuns să o facă, din păcate, oamenii din cea mai mare parte a lumii. Plimbându-te pe străzile pietruite, vei putea admira fațadele colorate ale clădirilor istorice, ascultând pe fundal chitara clasică a cântăreților stradali sau un cântec vesel de rumba în tobele unui localnic. Este o lume ferită de agitația occidentală, ce continuă să își păstreze tradițiile și cultura pestriță de sute de ani.

Pentru a vedea socialismul așa cum obișnuia să fie și în Romania înainte de 1989.

Cuba este una dintre puținele țări din întreaga lume în care se practică socialismul, un regim politic dur și închis, care a existat și în țara noastră în perioada lui Ceaușescu. În parcurile publice din Havana vei putea găsi statui și instituții numite după eroi ideologici precum Karl Marx și Vladimir Lenin, dar și panouri mari pe străzile orașului în care sunt răspândite diferite mesaje politice.

Este o țara binecuvantata cu peisaje naturale incredibile.

În Cuba vei găsi o mulțime de locuri fantastice pentru drumeții și camping, în special în regiunile montane. De asemenea, plajele din Caraibe sunt renumite pentru apele lor cristaline, extrem de albastre, cu nisip fin, palmieri înalți și imagini ce par a fi desprinse din paradis. De la Viñales, care se găsește în partea de vest a țării, la Guardalavaca, din estul Cubei, vei găsi o sumedenie de regiuni și plaje de o frumusețe ce îți taie respirația.

Pentru muzică și dans.

Muzica și dansul fac parte din viața de zi cu zi a oricărui cubanez. Șoferii de taxi au obiceiul de a pune muzică rumba în casetofoanele mașinilor atât de tare, încât pietonii vor începe sa danseze. De asemenea, localnicii nu se feresc să cânte serenade la vioară sau la chitară chiar la marginea străzii, acompaniați de ritmurile tobelor africane ce se mai opresc din când în când pentru o pauză de rom și de trabuc.

Dacă vrei să ai parte de o experiență autentică de rumba sau salsa cubaneză, mergi într-unul dintre localurile Zorra y El Cuervo sau Casa de la Musica din Havana, unde concertele live au loc în fiecare seară, începând cu ora 22.

Pentru rom și trabucuri.

Cumpără trabucuri cubaneze renumite direct de la fabricile care le produc de zeci de ani. Trabucurile cubaneze sunt considerate a fi printre cele mai bune din întreaga lume, astfel că ar fi păcat sa pleci din această călătorie fără a cumpăra câteva bucăți autentice, rulate manual, fie că le iei pentru tine sau pentru cineva drag de acasă. Există o mulțime de mărci din care să alegi, cele mai apreciate fiind Cohiba, Vegas Robaina și Partagas. Trabucurile Cohiba erau preferatele lui Fidel Castro, Vegas Robaina este una dintre marcile cele mai rare în exteriorul Cubei, iar Partagas este cunoscută pentru trabucurile sale de foarte bună calitate, realizate într-un număr destul de limitat.

În ceea ce privește romul, băutura preferată a piraților, aceasta este de neratat în Cuba, țara ei natală. Există peste 100 de fabrici de rom în întreaga țară și o mulțime de baruri clasice în care se servesc cocktail-uri pe bază de rom, cum ar fi mojito, daiquiri și cuba libre. El Floridita, unul dintre localurile preferate ale lui Ernest Hemingway, se mândrește cu faptul că a fost barul care a perfecționat băutura daiquiri.

Vrei să afli mai multe despre Cuba? Cel mai bine ar fi să o faci mergând chiar acolo. Pentru asta, noi te putem ajuta cu câteva oferte grozave de călătorii pentru anul 2019!