Sursa foto: oleg_h/Shutterstock.com

Una dintre cele mai vechi localități egiptene situate pe malul Mării Roșii, Hurghada a devenit în ultimii ani o destinație turistică populară, colorată și plină de viață, atrăgând anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii, în special în lunile de iarnă, când europenii preferă să lase frigul aspru în favoarea plajelor albe și călduroase de pe acest tărâm însorit.

Deși plajele exotice sunt principalul atu al acestui loc, Hurghada are de oferit turiștilor mult mai multe lucruri si locuri grozave, atât în apă cât și pe uscat, în special călătorilor dornici de aventură și celor pasionați de cultură și istorie.

Iată așadar care sunt cele mai interesante atracții turistice din stațiunea Hurghada:

Insulele Giftun. Superbele insule cu plaje luxuriante, cu nisip fin și alb ca zăpada și cu apă albastră foarte clară sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de snorkeling. Cu o viață acvatică înfloritoare, cu pești exotici jucăuși și corali colorați în toate nuanțele posibile, adâncurile Mării Roșii te vor cuceri definitiv! Chiar și cei mai puțin dornici să se aventureze în apele mării pot admira coralii multicolori, aceștia găsindu-se atât în larg cât și foarte aproape de țărm. Pe insule se poate ajunge închiriând o mică barcă din portul stațiunii Hurghada.

Hurghada Marina. Una dintre cele mai moderne părți ale cartierului central Sigala, Hurghada Marina este locația preferată a gurmanzilor, având o multitudine de restaurante cu mâncare variată, cu vederi superbe ale portului plin de fel și fel de ambarcatiuni. La apusul soarelui, când orizontul roșiatic și pitoresc se scufundă din ce în ce mai mult în adâncurile nopții, Hurghada Marina pare realmente incredibila, fiind astfel un loc ideal pentru plimbările romantice.

Submarinul Sindbad. Celor cărora le este teamă de scufundări sau de snorkeling, submarinul turistic Sindbad, de altfel singurul submarin de acest gen din Marea Roșie, le oferă posibilitatea de a se bucura de minunățiile naturale din adâncuri. Pasagerii submarinului vor coborî la adâncimea de 22 de metri, în mijlocul vieții marine, plină de corali și de pești, fără a pune vreun picior în apă. Călătoria durează circa o oră și, chiar dacă nu se avântă prea mult în larg, promite să le ofere pasagerilor o experiență plină de culoare, care să le rămână în memorie pentru totdeauna.

Plimbare cu camila. Fie că ai chef de o scurtă plimbare pe plajă sau de una mai lungă de o ora sau doua prin deșert, în mai toate stațiunile din Hurghada ai oportunitatea de a călări o camilă. Plimbările din deșert se îndreaptă, de regulă, spre una dintre așezările din Bedouin, destul de aproape de oraș și reprezintă modalitatea perfectă de a admira peisajul fascinant al deșertului.

Plajele din Hurghada. Ambele maluri ale orașului sunt binecuvântate cu coaste pitorești acoperite de plaje mirifice, cu nisip auriu sau alb și cu apă turcoaz de o claritate rar întâlnită. Cele mai apreciate plaje se găsesc la sud de Sigala, într-o zonă numită Sahl Hasheesh, care găzduiește, de asemenea, cele mai bune hoteluri de la Marea Roșie.

Cum poți ajunge din România în Hurghada:

Anul 2019 vine cu o mulțime de pachete turistice îndreptate spre această destinație exotică. Află ce oferte ai, în funcție de perioada în care vrei să călătorești: