Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: havana

Atracții turistice de vizitat în Havana, capitala Cubei

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Cineva spunea cândva că descrierea Havanei este la fel de dificilă ca descrierea poeziei. Această afirmație este cât se poate de adevărată. Havana, capitala Cubei, este ca un mare muzeu în aer liber, dar cu viață de noapte vibrantă, cu foarte puțină comercializare și cu localnici extrem de prietenoși. Arhitectura admirabilă a vechii Havane face ca această capitală să fie cel mai bine păstrat oraș colonial din America. Nu este de mirare că atât de mulți călători au Havana ca destinație de top pe lista dorințelor. Și, chiar dacă ești un călător cu experiență, așteaptă-te să fii uimit! Clădirile coloniale pline de culoare, mașinile din epoca Al Capone, muzica și dansul salsa, aromele de rom și de trabuc, tot acest amalgam fascinant îți vor oferi o experiență diferită de orice ai trăit până acum!

Citeste in continuare »

7 mituri despre Cuba

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Pentru mulți europeni, Cuba este o țară enigmatică și exotică – un statut datorat, în cea mai mare parte, comunismului care deține monopolul puterii politice a țării încă din 1959 și care a impus închiderea granițelor, indisponibilitatea internetului pentru foarte mult timp și, implicit, lipsa informațiilor online despre călătoriile cubaneze. 

De câțiva ani, însă, accesul turiștilor în Cuba a devenit din ce în ce mai simplu, astfel că tot mai mulți străini, inclusiv români, devin interesați să viziteze această țară și să afle cât mai multe despre plajele-i paradisiace, mașinile clasice, cartierele colorate, salsa, rom, Che Guevara, plantațiile de tutun și, nu în ultimul rând, despre localnici. 

Citeste in continuare »

De ce este Cuba visul oricărui pasionat de călătorii

Sursa foto: Y_UM/Shutterstock.com

Datorită îmbunătățirii relațiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii, Cuba a devenit din anul 2014 o destinație turistică la mare căutare, atât în rândul americanilor cât și în rândul europenilor. Cu o cultură autentică, orașe colorate și plaje exotice de o frumusețe răvășitoare, Cuba este un vis pentru orice pasionat de călătorii, fotografie și istorie.

Iată, mai exact, care sunt motivele pentru care Cuba merită să fie vizitată:

Citeste in continuare »

9 experiente unice pe care trebuie sa le incerci in Havana

*Sursa foto:  Kamira/Shutterstock.com

Cuba este un teritoriu care te va surprinde placut inca de la prima vizita. Nu numai pentru culoarea locala aparte, dar si pentru spiritul latin care face din Cuba o destinatie vibranta si din ce in ce mai cautata de turisti. Citeste in continuare »

Cuba – muzica, mister si culoare!

Cuba este o tara insulara din Caraibe, cu peste 11 milioane de locuitori, care a avut o istorie zbuciumata, dar a ramas cu traditii importante si cu o cultura extrem de bogata. In anul 1492, Christopher Columb a debarcat pe pamantul Cubei de astazi si a sustinut ca ii apartine Regelui Spaniei. Independenta a fost castigata abia in anul 1902, dar administratia Fidel Castro a transformat tara intr-o entitate comunista extrem de saraca. De-a lungul timpului, Cuba a rezistat tuturor intemperiilor datorita oamenilor frumosi, veseli, increzatori si exuberanti. In zilele noastre, Cuba este o destinatie turistica unica in lume, care nu ofera doar plaje senzationale, ci si pasiune, muzica, dans, cultura si o bucurie de a trai fabuloasa.

O vacanta in Cuba inseamna relaxare, cunoastere, aventura si… o adevarata lectie de viata.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour