Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in cuba

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți petreci vacanța în Varadero, Cuba

Sursa foto: takehanks/Shutterstock.com

Cu aproximativ 13 kilometri de plaje cu nisip alb, ape albastre și cer însorit, este lesne de înțeles de ce Varadero este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din Caraibe. Chiar dacă orașul în sine este mic, Varadero își surprinde vizitatorii cu o gamă variată de hoteluri, restaurante, activități distractive și peisaje exotice splendide. 

Conform cubanezilor, acest orășel situat în nordul țării lor găzduiește cele mai frumoase plaje din Marea Caraibelor. 

Citeste in continuare »

Atracții turistice de vizitat în Havana, capitala Cubei

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Cineva spunea cândva că descrierea Havanei este la fel de dificilă ca descrierea poeziei. Această afirmație este cât se poate de adevărată. Havana, capitala Cubei, este ca un mare muzeu în aer liber, dar cu viață de noapte vibrantă, cu foarte puțină comercializare și cu localnici extrem de prietenoși. Arhitectura admirabilă a vechii Havane face ca această capitală să fie cel mai bine păstrat oraș colonial din America. Nu este de mirare că atât de mulți călători au Havana ca destinație de top pe lista dorințelor. Și, chiar dacă ești un călător cu experiență, așteaptă-te să fii uimit! Clădirile coloniale pline de culoare, mașinile din epoca Al Capone, muzica și dansul salsa, aromele de rom și de trabuc, tot acest amalgam fascinant îți vor oferi o experiență diferită de orice ai trăit până acum!

Citeste in continuare »

De ce este Cuba visul oricărui pasionat de călătorii

Sursa foto: Y_UM/Shutterstock.com

Datorită îmbunătățirii relațiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii, Cuba a devenit din anul 2014 o destinație turistică la mare căutare, atât în rândul americanilor cât și în rândul europenilor. Cu o cultură autentică, orașe colorate și plaje exotice de o frumusețe răvășitoare, Cuba este un vis pentru orice pasionat de călătorii, fotografie și istorie.

Iată, mai exact, care sunt motivele pentru care Cuba merită să fie vizitată:

Citeste in continuare »

Ce trebuie sa stii daca vrei sa mergi in Cuba

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Te gandesti sa faci o calatorie in Cuba? Imagineaza-ti apele cristaline de un albastru turcoaz, specifice Caraibelor, care se sfarsesc pe tarmurile intinse. Simte ritmul muzicii salsa si fumul de trabuc ce se strecoara in aer. Gandeste-te la localnicii prietenosi cu zambete sincere si la frumoasa arhitectura baroca ce straluceste in toate culorile pe strazile inguste ale Havanei.

Citeste in continuare »

Cuba – muzica, mister si culoare!

Cuba este o tara insulara din Caraibe, cu peste 11 milioane de locuitori, care a avut o istorie zbuciumata, dar a ramas cu traditii importante si cu o cultura extrem de bogata. In anul 1492, Christopher Columb a debarcat pe pamantul Cubei de astazi si a sustinut ca ii apartine Regelui Spaniei. Independenta a fost castigata abia in anul 1902, dar administratia Fidel Castro a transformat tara intr-o entitate comunista extrem de saraca. De-a lungul timpului, Cuba a rezistat tuturor intemperiilor datorita oamenilor frumosi, veseli, increzatori si exuberanti. In zilele noastre, Cuba este o destinatie turistica unica in lume, care nu ofera doar plaje senzationale, ci si pasiune, muzica, dans, cultura si o bucurie de a trai fabuloasa.

O vacanta in Cuba inseamna relaxare, cunoastere, aventura si… o adevarata lectie de viata.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour