Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: cuba (page 1 of 2)

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți petreci vacanța în Varadero, Cuba

Sursa foto: takehanks/Shutterstock.com

Cu aproximativ 13 kilometri de plaje cu nisip alb, ape albastre și cer însorit, este lesne de înțeles de ce Varadero este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din Caraibe. Chiar dacă orașul în sine este mic, Varadero își surprinde vizitatorii cu o gamă variată de hoteluri, restaurante, activități distractive și peisaje exotice splendide. 

Conform cubanezilor, acest orășel situat în nordul țării lor găzduiește cele mai frumoase plaje din Marea Caraibelor. 

Citeste in continuare »

5 Insule din Caraibe pe care să le vizitezi

Sursa foto: Natala Barsukova/Shutterstock.com

Alcătuit dintr-un grup de aproximativ 7000 de insule, arhipelagul Caraibe este locul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din întreaga lume. Cunoscută pentru oamenii săi prietenoși, plaje curate, briză caldă și ape albastre limpezi, este greu să găsești o destinație de vacanță mai bună decât Caraibe. Indiferent dacă ești dornic de o escapadă aventuroasă sau visezi doar la puțină relaxare și liniște, acesta este locul cel mai potrivit în care să mergi.

Citeste in continuare »

Top 10 cele mai colorate orașe din lume

Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Dacă cenușiul blocurilor din orașele românești te fac să te simți trist, avem o soluție: lasă-ți imaginația să te ducă în locurile cele mai colorate ale lumii. Sau, mai bine, fă-ți bagajele și mergi într-o călătorie în unul dintre aceste locuri. Din fericire, lumea aceasta atât de mare incat avem posibilitatea de a o explora. Plină de orașe pictate în culori aprinse, vibrante și jucăușe, care nu numai că îți vor umple sufletul de fericire, dar îți vor garanta, de asemenea, câteva fotografii de vacanță fantastice!

Indiferent dacă este o stradă cu fiecare culoare a curcubeului sau un întreg oraș amenajat monocromatic, culorile unui loc pot lăsa o amprentă durabilă în amintirile noastre de călătorie. 

Citeste in continuare »

Atracții turistice de vizitat în Havana, capitala Cubei

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Cineva spunea cândva că descrierea Havanei este la fel de dificilă ca descrierea poeziei. Această afirmație este cât se poate de adevărată. Havana, capitala Cubei, este ca un mare muzeu în aer liber, dar cu viață de noapte vibrantă, cu foarte puțină comercializare și cu localnici extrem de prietenoși. Arhitectura admirabilă a vechii Havane face ca această capitală să fie cel mai bine păstrat oraș colonial din America. Nu este de mirare că atât de mulți călători au Havana ca destinație de top pe lista dorințelor. Și, chiar dacă ești un călător cu experiență, așteaptă-te să fii uimit! Clădirile coloniale pline de culoare, mașinile din epoca Al Capone, muzica și dansul salsa, aromele de rom și de trabuc, tot acest amalgam fascinant îți vor oferi o experiență diferită de orice ai trăit până acum!

Citeste in continuare »

7 mituri despre Cuba

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Pentru mulți europeni, Cuba este o țară enigmatică și exotică – un statut datorat, în cea mai mare parte, comunismului care deține monopolul puterii politice a țării încă din 1959 și care a impus închiderea granițelor, indisponibilitatea internetului pentru foarte mult timp și, implicit, lipsa informațiilor online despre călătoriile cubaneze. 

De câțiva ani, însă, accesul turiștilor în Cuba a devenit din ce în ce mai simplu, astfel că tot mai mulți străini, inclusiv români, devin interesați să viziteze această țară și să afle cât mai multe despre plajele-i paradisiace, mașinile clasice, cartierele colorate, salsa, rom, Che Guevara, plantațiile de tutun și, nu în ultimul rând, despre localnici. 

Citeste in continuare »

De ce este Cuba visul oricărui pasionat de călătorii

Sursa foto: Y_UM/Shutterstock.com

Datorită îmbunătățirii relațiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii, Cuba a devenit din anul 2014 o destinație turistică la mare căutare, atât în rândul americanilor cât și în rândul europenilor. Cu o cultură autentică, orașe colorate și plaje exotice de o frumusețe răvășitoare, Cuba este un vis pentru orice pasionat de călătorii, fotografie și istorie.

Iată, mai exact, care sunt motivele pentru care Cuba merită să fie vizitată:

Citeste in continuare »

Ce trebuie sa stii daca vrei sa mergi in Cuba

Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Te gandesti sa faci o calatorie in Cuba? Imagineaza-ti apele cristaline de un albastru turcoaz, specifice Caraibelor, care se sfarsesc pe tarmurile intinse. Simte ritmul muzicii salsa si fumul de trabuc ce se strecoara in aer. Gandeste-te la localnicii prietenosi cu zambete sincere si la frumoasa arhitectura baroca ce straluceste in toate culorile pe strazile inguste ale Havanei.

Citeste in continuare »

Experimenteaza marile momente intr-o croaziera marca Dertour!

*Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Esti pregatit sa descoperi o destinatie  verde, cu plaje superbe, cu ritmuri muzicale fascinante, cu peisaje si arhitectura uimitoare? Luati calea valurilor si aventurati-va intr-o croaziera unde veti  petrece o noapte in Havana, sapte nopti pe vasul MSC Armonia si patru nopti in Varadero! Citeste in continuare »

Top 5 cele mai frumoase plaje din Cuba

*Sursa foto: Kamira/Shutterstock.com

Cuba este cunoscuta printre altele ca fiind “tara trabucului”, “tara romului”, dar si tara cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe. Despre cele din urma vom vorbi astazi intr-un articol dedicat in exclusivitate iubitorilor de plaja. Daca deja iti imaginezi cum stai intins pe un sezlong sub razele arzatoare ale soarelui, atunci stai pe aproape.

Citeste in continuare »

Top 3 orase din Cuba pe care trebuie sa le vezi

*Sursa foto: Anna Jedynak/Shutterstock.com

Exotica, palpitanta si misterioasa, insula alungita Cuba ce se afla in Marea Caraibelor este o destinatie de top pentru turistii europeni care se afla in cautarea unui loc exclusivist in care sa isi petreaca vacanta. De la orase vechi, pastratoare de traditii si obiceiuri pana la plaje intinse, impanzite de resort-uri de lux, Cuba le are pe toate. Daca vrei sa faci o vizita taramului romului si al trabucului, iata care sunt orasele pe care nu trebuie sa le ratezi: Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour