Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: islanda

Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira aurora boreală

Sursa foto: snomedia/Shutterstock.com

Fenomenul natural aurora boreală (sau Luminile Nordice) este una dintre cele mai fascinante minuni ale naturii. Timp de mii de ani, fuioarele stranii de nori de lumină pictate în nuanțe neon de verde și roz ale aurorei au captat curiozitatea oamenilor din toate colțurile lumii. 

Luminile spectaculoase ale aurorei apar atunci când particulele încărcate electric de la soare circulă spre Pământ, ciocnindu-se de gaze în atmosfera Pământului.

Citeste in continuare »

Cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure

Sursa foto: Alena Ozerovic/Shutterstock.com

Călătoriile solo, chiar și pentru femei, sunt în creștere din ce în ce mai mare. De fapt, în ultimii 3 ani, numărul de femei care au călătorit singure a crescut cu 52%.

Dar care sunt cele mai sigure destinații în care poate călători o femeie pe cont propriu? Ce factori trebuie luați în considerare atunci când se alege destinația? Ei bine, conform specialiștilor în turism, factorii-cheie de care trebuie să țină cont călătorii solitari, în special cei de sex feminin, atunci când caută o nouă destinație pe care să o exploreze includ siguranța, costul și limba engleză vorbită la scară largă.

Citeste in continuare »

6 Insule europene pentru o vacanță de neuitat

Sursa foto: Kess16/Shutterstock.com

Dacă credeai că poți găsi insule paradisiace doar în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, ei bine, te înșeli! Europa găzduiește o mulțime de insule incredibile, extrem de variate, ce oferă călătorilor experiențe unice, culturi interesante și unele dintre cele mai uimitoare priveliști din întreaga lume.  De la insule aride la insule tropicale sau vulcanice, Europa are de toate!

Citeste in continuare »

5 Lucruri mai puțin obișnuite pe care să le faci în Reykjavik, Islanda

Sursa foto: Keongdagreat/Shutterstock.com

Cand auzi de Islanda, probabil că prima imagine care îți vine în minte este conturată de zăpezi, gheață și vânturi aspre. Totuși, vei descoperi că această țară are mult mai multe de oferit. Această insulă din Oceanul Arctic este, de fapt, un tărâm împânzit de fiorduri, gheizere, vulcani, cascade spectaculoase și peisaje uluitoare.  Citeste in continuare »

5 Locații superbe unde s-a filmat Game of Thrones

Sursa foto: Dreamer4679/Shutterstock.com

Celebrul serial Game of Thrones a stârnit mai multă vâlvă și controversă în rândul fanilor decât orice altă producție TV. Este intrigant, palpitant, imprevizibil și uimitor! În plus, ne prezintă locații splendide din întreaga lume, cu cetăți medievale impozante, plaje mirifice și peisaje incredibile.

Te-ai întrebat vreodată unde se găsesc în realitate tronurile familiei Stark, Targaryen, Lannister și unde s-au turnat scenele de bătălie dintre înfiorătorii White Walkers și apărătorii faimosului Zid din Nord?

Citeste in continuare »

Descopera Aurora Boreala si alte minuni naturale ale Islandei intr-un circuit marca Dertour

*Sursa foto: Swen Stroop/Shutterstock

Ti-ai dorit dintotdeauna sa descoperi frumusetea naturala a Islandei si sa vezi cu ochii tai Aurora Boreala? Acum este momentul! Pregateste-te pentru un circuit de poveste in tinuturile inghetate ale Islandei si descopera tot ce are aceasta tara mai frumos.

Citeste in continuare »

Descopera ”Regatul de Gheata” al Europei – itinerariu de 5 zile


*Sursa foto: Puripat Lertpunyaroj/Shutterstock.com

Denumita adesea ”Regatul de Gheata” din pricina temperaturilor scazute, Islanda este una dintre cele mai adorate destinatii de vacanta din toate timpurile. Pentru fiecare calator impatimit, exista cel putin un loc pe harta Islandei ce merita vizitat. De la peisaje naturale spectaculoase, pana la orase superbe ce nu trebuie ocolite, echipa Dertour iti prezinta toate obiectivele turistice pe care le poti vizita intr-un sejur de 5 zile in jurul insulei. Citeste in continuare »

Ce poti sa vizitezi in Islanda?

laguna albastra

Declarata in nenumarate randuri cel mai pasnic teritoriu european, Islanda este totodata una dintre cele mai frumoase tari din Europa. Principalele atractii turistice din zona sunt reprezentate in mare parte de peisajele naturale, orasele linistite sau complexele termale din apropierea lor. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour