Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: olanda

7 Preparate culinare delicioase de încercat în Olanda

Sursa foto: stockcreations/Shutterstock.com

Există anumite părți ale lumii care sunt destul de cunoscute pentru gastronomia lor bogată, iar Olanda este un astfel de loc, aceasta fiind renumită atât pentru mâncărurile sale tradiționale, cât și pentru cele moderne.

Deși „Țara Morilor de Vânt” nu este la fel de populară ca Franța și Germania pentru preparatele sale culinare, există totuși câteva mâncăruri olandeze delicioase și savuroase, cu o istorie lungă și interesantă. 

Vizitând Olanda, cu siguranță nu ai voie să-i neglijezi gastronomia. Citeste in continuare »

Cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure

Sursa foto: Alena Ozerovic/Shutterstock.com

Călătoriile solo, chiar și pentru femei, sunt în creștere din ce în ce mai mare. De fapt, în ultimii 3 ani, numărul de femei care au călătorit singure a crescut cu 52%.

Dar care sunt cele mai sigure destinații în care poate călători o femeie pe cont propriu? Ce factori trebuie luați în considerare atunci când se alege destinația? Ei bine, conform specialiștilor în turism, factorii-cheie de care trebuie să țină cont călătorii solitari, în special cei de sex feminin, atunci când caută o nouă destinație pe care să o exploreze includ siguranța, costul și limba engleză vorbită la scară largă.

Citeste in continuare »

City break în Haga. Ce poți face în încântătorul oraș olandez

Sursa foto: BrianMorgan56/Shutterstock.com

Al treilea oraș ca mărime din Olanda, Haga, capitala politică a acestei tari, este cunoscută pentru atmosfera liniștită care o caracterizează, complet diferită de cea a Amsterdamului, care este din ce în ce mai agitată de la an la an din cauza numărului tot mai mare de turiști. Mai mult, Den Haag (denumirea olandeză a Hagăi) este un oraș plin de istorie și cultură, are un centru istoric fermecător, clădiri medievale magnifice și piețe pietonale aerisite. Nu în ultimul rând, plajele din Scheveningen sunt locurile perfecte în care să te retragi la ceas de seară, respirând briza rece a Mării Nordului după ce ai explorat toată ziua atracțiile turistice ale orașului.

Citeste in continuare »

Rotterdam, orasul cu cel mai mare port din Europa

Sursa foto: Z Jacobs/Shutterstock.com

Situat pe malurile bratului sudic al Rinului, Nieuwe Maas, unde se alatura micul rau Rotte, Rotterdam, al doilea cel mai mare oras din Olanda si orasul cu cel mai mare port din Europa, este o destinatie turistica fascinanta, unde caracteristicile moderne se imbina armonios cu elementele arhitecturale medievale. Orasul a fost foarte prosper inca din secolul al XIII-lea, cand a fost construit un baraj pentru a separa Rotte de Nieuwe Maas (de aici numele orasului). Rotterdam a fost, de asemenea, un mare centru cultural de-a lungul timpului, fiind de altfel locul in care s-a dezvoltat marele umanist si filozof Desiderius Erasmus, unul dintre cei mai importanti ganditori europeni din Renascentism. Astazi, orasul este vizitat pentru multitudinea de optiuni de divertisment, muzee, arhitectura splendida si, desigur, pentru atractiile-i turistice maritime.

Citeste in continuare »

Giethoorn – Un sat de poveste in nordul Olandei

Sursa foto: NiglayNik

Cunoscuta, de asemenea, sub denumirile de “Venetia Olandei” sau “Mica Venetie a Nordului”, incantatoarea localitate Giethoorn, situata in partea de nord a Tarii Morilor de Vant, mai precis in provincia Overijssel, pare a fi desprinsa din povesti. Pe langa aspectul sau fermecator, Giethoorn atrage atentia turistilor si prin prisma faptului ca este extrem de curat si deloc poluat. De fapt, in Giethoorn nu exista deloc drumuri, astfel ca cine calatoreste aici cu masina personala, este nevoit sa o lase in afara satului si sa strabata pe jos minunatele punti de lemn sau sa inchirieze o barca.

Citeste in continuare »

City break 2018: 5 atractii turistice de neratat in Haga

*Sursa foto: Ankor Light/Shutterstock.com

Haga se situeaza in topul oraselor turistice din Olanda, fiind supranumit “Orasul Pacii”, intrucat acesta gazduieste Curtea Internationala de Justitie. Extrem de bogat in ceea ce priveste incarcatura culturala si istorica, incursiunea in Haga trebuie sa porneasca chiar din inima sa, respectiv de la Binnenhof. Citeste in continuare »

5 Cafenele pe care sa le frecventezi in Amsterdam!

Stim cu toti ce se intampla in cafenelele (asa numite coffee shops) din Amsterdam. Daca tu nu stii, iti spune eu: in primul rand se fumeaza si nu tutun, apoi te imprietenesti cu localnici “amabili” care iti vor recomanda un bar sau un restaurant “grozave”, apoi pleci cu o gasca pe care abia ai cunsocut-o spre cartierul rosu… Acesta este doar un scenariu posibil si trebuie sa fii constient de faptul ca Amsterdamul este un oras extrem de civilizat, in care daca esti atent, nu ti se poate intampla nimic. Astfel m-am gandit sa iti recomand cateva cafenele safe, in care poti petrece impreuna cu prietenii…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour