Malta

Malta

Una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru vară este Malta. Cu zboruri directe din București și Cluj, costuri mici pentru biletele de avion și din ce în ce mai mulți români care aleg această țară, Malta trebuie să fie trecută pe lista scurtă a viitoarelor tale vacanțe.

Iată 8 locuri deosebite din Malta pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Valetta

Valetta, Malta

Valetta, Malta

Niciun turist nu poate ajunge în această țară fără a-i vizita capitala.  Valetta este una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume și te uimește cu numeroasele sale monumente în aer liber, muzee, bastioane și fortărețe care te teleportează în trecut, toate îmbinate armonios cu restaurante oderne, malluri și galerii de artă. O vacanță în Malta trebuie să aibă cel puțin o zi în care să te pierzi pe străduțele din Valetta și să îi descoperi farmecul.

2. Mdina

Mdina, Malta - Tales Of The Silent City - Sursa foto: In Green/Shutterstock.com

Mdina, Malta – Tales Of The Silent City – Sursa foto: In Green/Shutterstock.com

Este un alt oraș unde merită să te pierzi pe străduțe. De data aceasta este vorba despre o bijuterie medievală cu străzi înguste și șerpuite, care nu lasă să se vadă foarte multe semne ale dezvoltării moderne. Stai o seară în Mdina pentru a putea să surprinzi cât mai bine farmecul locului. Cu siguranță vei dori să te întorci.

3. Insula Comino

Insula Comino, Malta

Insula Comino, Malta

 Peisajele de pe insulă sunt adesea descoperite în broșurile turistice. Aici se află Laguna Albastră, unde apele turcoaz, deosebit de curate reușesc să fie ca un magnet pentru turiști. Pe această insulă poți face snorkeling, surfing și sute de poze numai bune de pus în ramă.

4. Popeye Village

Popeye Village, Malta

Popeye Village, Malta

Deși este o destinație turistică relativ nouă, este una dintre cele mai populare în Malta. Poppeye Village este un sătuc construit în 1980 pentru filmările la filmul Popeye, cu Robin Williams și numără nu mai puțin de 20 de căsuțe inedite. Cei mai fericiți de experiența satului vor fi, fără doar și poate, copiii.

5. Siggiewi

Malta nu are doar orașe vechi, ci sate uitate parcă de lume. Siggiewi este dovada cât se poate de vie. Este un sat tradițional care ascunde câteva obiective etrem de interesante, cum ar fi biserica Sfântului Nicolae construită în anul 1693. Dacă mergi vara, vei descoperi că  acest sat este gazda Nopților Folclorice. În Parcul Limestone au loc numeroase spectacole de muzică și dans, dar și adevărate desfășurări de forțe culinare.

6. Stâncile Dingli 

Stancile Dingli, Malta 

Stancile Dingli, Malta

Nu, nu ești la capătul lumii, chiar dacă așa pare. Stâncile Dingli conturează un peisaj dramatic care te face să te gândești la măreția naturii. Este un loc unde nu găsești toalete și cafenele și de asemenea, nici foarte multe autobuze. Tocmai de aceea, cea mai bună soluție de a ajunge aici este cu mașina sau cu un taxi.

7. Grota Albastră

Grota Albastra, Malta

Grota Albastra, Malta

Dacă ți s-a deschis apetitul pentru peisaje impresionante, Grota abastră are și ea foarte multe de oferit. Nu are nicio legătură cu Laguna Albastră, fiind un ansamblu de 7 peșteri situate pe coasta sudică a insulei. Numele i se trage de la modul în care lumina se reflectă în nisipul alb de pe fundul mării.

8. Insula Gozo

Insula Gozo, Malta

Insula Gozo, Malta

Gozo, o altă insulă care merită să fie luată în calcul. Este locul în care poți descoperi cum trăiau maltezii în urmă cu câteva zeci de ani. Ia-ți mai mult timp pentru a te integra în ritmul liniștit al vieții de aici și pentru a te bucura de toate peisajele rurale. În Gozo vei putea să descoperi templele Ggantija, sanctuarul ta’ Pinu și zona Dwejra.

Malta este o destinație de vacanță perfectă și cu siguranță merită să o iei în calcul, mai ales că transportul și cazarea au costuri acceptabile. Descopera Malta, impreuna cu Dertour!