Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: chichen itza

Vizitează templele mayașe de la Chichen Itza

Sursa foto: Jose Ignacio Soto/Shutterstock.com

Dacă ești pasionat de istorie și arheologie, atunci o excursie în Mexic pentru a vizita Chichen Itza nu ar trebui sa lipsească din planurile tale viitoare. Chichen Itza este cel mai mare dintre toate siturile arheologice din civilizațiile mayașe precolumbiene din întreaga Peninsulă Yucatan și este unul dintre motivele pentru care Mexicul este o destinație atât de turistică.

Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988, Chichen Itza a fost aleasă ca fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Citeste in continuare »

Ce poti face intr-o vacanta in Cancun, Mexic

Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

Situat pe coasta de nord a peninsulei Yucatan, Cancun este o statiune de lux cu o infrastructura turistica excelenta. Acest mare centru de vacanta a fost dezvoltat in mai putin de 10 ani si este una dintre cele mai vizitate destinatii din Mexic, atragand anual peste 4 milioane de turisti. Cancun este binecuvantat cu plaje uluitoare cu nisip alb, o multime de corali si cu o vreme aproape perfecta. Principala zona turistica este legata cu un drum impecabil de continent, unde se afla orasul modern Cancun, un centru vibrant cu numeroase atractii interesante ce merita vizitate atunci cand te saturi de plajele exotice ale Golfului Mexic.

Iata ce lucruri poti face intr-o vacanta in Cancun:

Citeste in continuare »

“Piramida” de la Chichen Itza – cea mai cunoscuta constructie mayasa

Castelul – Chichen Itza

*Sursa foto: Fer Gregory/Shutterstock.com

Chichen Itza este cea mai cunoscuta constructie ridicata de civilizatia mayasa si, totodata, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Localizat in nordul Peninsulei Yucatan, situl arheologic de la Chichen Itza reprezinta ramasitele unui important oras mayas, ce a fost mai tarziu influentat puternic de cultura tolteca.  Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour