Sursa foto: ciccino77/Shutterstock.com

Te gandesti la o frumoasa insula mediteraneana pentru urmatoarea vacanta? Poate la insula care sta chiar in varful “Cizmei” Europei? Seducator de frumoasa si perfect asezata chiar in inima Mediteranei, Sicilia ar trebui sa fie in topul preferintelor tuturor calatorilor in cautare de insule fermecatoare.

Sicilia este cea mai mare insula din Italia si, desi este cunoscuta mai mult pentru legaturile ei cu mafia, aceasta detine o bogatie de minuni naturale si comori culturale. In plus, insula are parte de vreme minunata aproape tot anul si se lauda cu una dintre cele mai bune bucatarii din intreaga Italie.

Minunile naturale abunda aici, iar juxtapunerea peisajului marin cu rocile vulcanice si crestele montane creeaza un decor ideal pentru pasionatii de fotografie. Insula este plina de istorie, iar cand vine vorba de arhitectura antica elena, Sicilia este o mare rivala a Greciei.

Exista o multime de motive bune sa vizitezi Sicilia. Noi vom enumera, in randurile de mai jos, cateva dintre ele:

Plaje pitoresti. Plajele din Sicilia sunt unele dintre cele mai frumoase din lume. Datorita faptului ca se bucura de vreme minunata in aproape toate lunile din an, plajele sunt mai tot timpul frecventate de turistii straini veniti din tari cu temperaturi mai joase. Perioada in care sa vizitezi Sicilia se intinde din mai pana in octombrie.

Avand peste 280 de plaje uimitoare, este greu de decis care este cea mai buna plaja de pe aceasta insula. Ele vin in toate formele si culorile, de la plaje urbane cu facilitati moderne pana la plaje izolate si golfuri pustii cu ape turcoaz, peisaje salbatice si nisipuri albe si fine.

Cele mai bune plaje, conform turistilor care au vizitat Sicilia, sunt: Licata, San Vito lo Capo, Torre Salsa, Sampieri si Lo Zingaro. Noi recomandam, in special, vizitarea coastei de vest a Insulei, unde se gasesc atat plaje frumoase cat si o serie de rezervatii naturale impresionante, cum ar fi Stagnone, Saline di Trapani si Marsala.

Locuri istorice. Sicilia respira istorie la fiecare pas. Exista o sumedenie de situri, biserici si muzee care demonstreaza asta, iar multe dintre orase fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO datorita arhitecturii lor dramatice, veche de mai bine de 2000 de ani.

Inainte de toate, avem Ragusa. Situat in varful sudic al insulei, pe un deal abrupt cu vederi incredibile, acest orasel isi farmeca vizitatorii cu strazile sale romantice si colorate, aleile inguste pietruite, bisericile istorice fermecatoare si, nu in ultimul rand, cu arhitectura medievala. Alte orase din sud, cu acelasi statut UNESCO, dominate de stilul baroc, sunt Val di Noto, Modica, Noto si Scicli.

Apoi, avem Siracuza, un oras istoric frumos conservat si un alt site UNESCO. Siracuza reprezinta o combinatie zguduitoare dintre vechi si nou, cu ruine elene ce dateaza din perioada Imperiului Grec raspandite peste tot prin oras. Cei care cauta arhitectura greaca ar trebui sa viziteze, de asemenea, Valea Templelor din Agrigento.

Sa nu uitam de Templele din Selinunte; o asezare din secolul al VII-lea, care a supravietuit intr-o oarecare masura, in ciuda faptului ca a fost atacat de cartaginezi, cucerit de Roma si devastat de un cutremur in timpul Evului Mediu.

Mancare si vin. Sicilia este un paradis al deliciilor culinare, astfel ca gurmanzii, iubitorii de dulciuri si pasionatii de vin nu vor pleca dezamagiti de aici. De neratat aici sunt vinariile locale Tasca d’Almerita si Planeta, unde vei invata despre traditiile unice ale vinului sicilian.

Nu conteaza unde mergi sau ceea ce alegi sa mananci; in Sicilia, toata mancarea este incredibila! Totodata, regiunile din jurul insulei au propriile lor specialitati locale care merita incercare. Noi va recomandam Cannoli, cel mai cunoscut desert din Sicilia. Este un produs de patiserie in forma de con, cu umplutura de branza ricotta si vanilie dulce, presarat cu zahar pudra si cu sirop de ciocolata. O bunatate!

Te invitam pe http://www.dertour.ro si in agentiile noastre pentru a descoperi cele mai bune oferte pentru Sicilia!