Sursa foto: Kess16/Shutterstock.com

Dacă credeai că poți găsi insule paradisiace doar în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, ei bine, te înșeli! Europa găzduiește o mulțime de insule incredibile, extrem de variate, ce oferă călătorilor experiențe unice, culturi interesante și unele dintre cele mai uimitoare priveliști din întreaga lume.  De la insule aride la insule tropicale sau vulcanice, Europa are de toate!

Dintre toate, următoarele șase i-au fascinat cel mai mult pe pasionații de călătorii:

1. Tenerife, Spania

Tenerife

Tenerife

Deși Insulele Canare sunt un teritoriu ce aparțin de Spania, ele se găsesc departe de continentul european, în largul coastei continentului african, la aproximativ 100 de kilometri de granița Marocului și a Saharei de Vest. Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare și oferă o gamă largă de activități, de la sporturi nautice până la drumeții prin Parcul Național Teide, fotografie și evenimente culturale deosebite.

Cel mai înalt munte din Spania, Muntele Teide, se află în Tenerife. Din partea de sus a acestui loc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, vizitatorii au parte de o priveliște magnifică asupra vulcanilor de pe insulă. În plus, întreaga zonă este bogată în sălbăticie și frumusețe naturală. Nu este surprinzător faptul că peste 12 milioane de turiști vin anual aici pentru a se bucura de această minunăție a naturii.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Tenerife, Spania!

2.  Madeira, Portugalia

Madeira

Madeira

Dacă îți place vinul, vei iubi Madeira! Vinificația este de mult timp o tradiție în insula portugheză. Potrivit Wikipedia, Madeira este cunoscută pentru procesul său unic de vinificație, care implică încălzirea vinului până la temperaturi de 60 de grade Celsius pentru o perioadă lungă de timp și, totodată, o expunere deliberată a vinului la anumite niveluri de oxidare. Datorită acestui proces unic, vinul produs în Madeira este foarte robust și durează extrem de mult timp, chiar și după ce recipientul în care este depozitat se deschide.

Insula este situată în Oceanul Atlantic, cam la jumătatea distanței dintre Americi și Europa, la aproximativ 520 de kilometri de coasta Africii și la 1000 de kilometri de coasta de vest a Europei. Temperaturile din insulă, pe tot parcursul anului, se clasează între 25 și 30 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că Madeira este o destinație de vacanță ideală atât vara cât și iarna.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Madeira, Portugalia!

3. Santorini, Grecia

Santorini

Santorini

Santorini este cel mai căutat loc din întreaga Europă pentru o evadare romantică, în special pentru petrecerea lunii de miere. În puține alte locuri din lume te poți bucura de ape extrem de limpezi în timp ce te afli pe marginea unui vulcan activ în mijlocul mării! Magic și romantic, Santorini, conturat de case albe cu acoperișuri albastre amplasate pe stânci sculptate de erupțiile vulcanice, este cu siguranță una dintre cele mai fermecătoare insule din Europa și chiar din întreaga lume!

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Santorini, Grecia!

4. Sardinia, Italia

Sardinia

Sardinia

De la arhitectură uimitoare la mâncăruri proaspete și gustoase, cultură interesantă și plaje mirifice, insula Sardinia le are pe toate! Vizitând-o, vei avea impresia că pășești într-un secol demult apus! Turnurile de piatră din epoca bronzului (Nuraghe), băile romane din Fordongianus și Fântâna sacră a Sfintei Christina sunt doar câteva dintre minunățiile pe care le vei găsi aici.

După vizitarea obiectivelor turistice, îți recomandăm o plimbare pe una dintre cele mai frumoase plaje de nisip de pe insulă, plaja Luna.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Sardinia, Italia!

5. Islanda

Islanda

Islanda

Probabil că nu este prima locație care îți vine în minte atunci când te gândești la insulele europene. Cu toate acestea, Islanda nu își dezamăgește niciodată turiștii care caută o alternativă proaspătă și mai răcoroasă la destinațiile tradiționale de călătorie.

Peisajul insular este pur și pare desprins din povești, are păduri de mesteacăn, deșerturi de nisip negru și bazine fierbinți de nămol. În plus, izvoarele termale permit înotul în aer liber pe tot parcursul anului!

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de cazare în Islanda!

6. Malta

Malta

Malta

Milioane de pasionați de istorie și arheologie se bucură anual să viziteze Malta. Insula poate că nu are cele mai idilice plaje din Europa, însă adăpostește o sumedenie de comori istorice, inclusiv temple neolitice construite cu 1000 de ani înainte de apariția piramidelor din Egipt. Vei dori, de asemenea, să vizitezi insula Sf. Paul, care marchează locul în care Sf. Paul a naufragiat pe coasta mării. Evenimentul este comemorat în Biblie în Faptele Apostolilor.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de cazare în Malta!