Sursa foto: foto-select/Shutterstock.com

Dacă Hamburg nu se află pe lista ta de locuri de vizitat în Germania, ar trebui să îl incluzi. Acest oraș-port are câte ceva pentru toată lumea, indiferent că ești pasionat de istorie, în căutarea unei noi culturi sau de sesiuni de shopping.

Cei mai mulți călători își propun să viziteze Berlinul, Bavaria sau chiar Pădurea Neagră atunci când ajung pe meleagurile germane. Acestea sunt, într-adevăr, locuri fantastice de vizitat, dar Germania are mult mai multe de oferit. Situat pe fluviul Elba, la 110 kilometri de gura de vărsare în Marea Nordului, Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania, are o personalitate proprie și merită o vizită de cel puțin câteva zile.

Iată care sunt principalele atracții turistice din acest oraș:

Elbphilharmonie. Puține orașe au atât de multe simboluri arhitecturale moderne ca Hamburg. Noua filarmonică, Elbphilharmonie, a devenit un simbol al orașului chiar înainte de a-și deschide porțile. Clădirea a fost proiectată de Herzog & de Meuron și are o fațadă de sticlă spectaculoasă, asemănătoare unor valuri, ce poate fi observată de la mare distanță. Sala Mare a clădirii are o acustică impresionantă, printre cele mai bune din Europa, fiind situată la 50 de metri deasupra nivelului apei. În afară de sălile de concerte, complexul include un hotel și câteva locuințe.

Schanzenviertel. Pe timp de seară, locul preferat al localnicilor și turiștilor este cartierul Schanzenviertel. Strada centrală, Schulterblatt, reprezintă combinația perfectă de baruri, cluburi și arhitectură modernă. Aceasta este deosebit de vibrantă în lunile de vară. Pentru un cocktail grozav, îți recomandăm localurile Saal II și Vier Vier Fäuste.

Plaja Karo. De îndată ce primele semne ale verii ajung în acest oraș rece din nordul Germaniei, plajele de-a lungul fluviului Elba sunt tot mai frecventate de localnicii doritori de puțin soare, relaxare și băuturi răcoritoare.

Numeroasele cluburi de plajă din apropierea apei din Hamburg sunt locuri perfecte pentru a te distra, dar în ultimii ani s-a dezvoltat în zonă o nouă plajă, spațioasă și mai puțin zgomotoasă, ideală pentru o după-amiază liniștită. Este vorba despre plaja Karo, situată în cartierul St. Pauli.

Muzeul Condimentelor. Într-o zi ploioasă te poți îndrepta spre Speicherstadt, cel mai mare cartier de depozitare din întreaga lume, cu clădiri amplasate pe fundații construite din lemn. Este un loc recunoscut pentru lungile sale rânduri de clădiri din cărămidă roșie, unde vei găsi și Gewürzmuseum, Muzeul Condimentelor. Imediat ce îi deschizi porțile, ești acaparat de aroma a zeci de condimente exotice și de plante culinare. Ghizii te încurajează să le atingi și să le guști. De asemenea, te vor învăța totul despre istoria acestora și despre cum să le păstrezi și să le folosești în bucătărie.

Piața de Pește. Piața de Pește din Hamburg este o piață tradițională, plină de viață duminică dimineața. Aici vei găsi toate tipurile de fructe de mare pe care ți le-ai putea dori, o sumedenie de soiuri de pește, flori, haine și multe altele. Piața se deschide devreme, de la ora 5 dimineața și se închide după doar câteva ore, la 9:30. Chiar dacă nu îți place prea mult peștele, merită să vii aici măcar pentru a privi soarele ridicându-se spectaculos peste râul Norderelbe.

Oferte de vacanță în Germania poți găsi aici!