Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: franta

De ce ar trebui să vizitezi Colmar în perioada sărbătorilor de iarnă

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Târgul de Crăciun din Colmar este unul dintre cele mai frumoase din Europa, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an. Dar sunt multe alte lucruri de făcut în timpul iernii în acest orășel fermecător. 

Situat în regiunea franceză Alsacia, aproape de Germania și Elveția, Colmar este o destinație perfectă pentru pasionații de arhitectură, artă, mâncare și vin. De asemenea, orașul se mândrește cu un centru istoric ce pare a fi desprins din basme și cu o sumedenie de muzee de talie mondială, unele mai interesante decât altele. 

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase plaje de pe Coasta de Azur

Coasta de Azur

Coasta de Azur – Sursa foto: Svetlana SF/Shutterstock.com

De la Monaco la St. Tropez, plajele de pe Coasta de Azur oferă câte ceva tuturor celor care vin în sudul Franței pentru a-și petrece vacanța.

Mângâiată de razele calde ale soarelui timp de 300 de zile pe an, cu floră și faună bogate și cu localnici zâmbitori și prietenoși, Coasta de Azur ne încântă cu albastrul adânc al Mediteranei, cu un nisip alb și fin și cu resorturi de lux înconjurate de peisaje naturale splendide. Iar acest lucru nu se limitează la Nisa, Cannes sau Monaco. Pe întreaga Rivieră Franceză întâlnim plaje uimitor de frumoase.

Citeste in continuare »

5 Locuri secrete din Paris pe care trebuie să le descoperi

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Denumit, de asemenea, Orașul Luminii (la Ville Lumière) și cunoscut ca fiind capitala modei, care găzduiește cei mai buni și renumiți designeri și cosmeticieni din lume, având al doilea cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume și numeroase locuri încărcate de istorie, cultură și artă extrem de faimoase, printre care cel mai popular site turistic din lume – Turnul Eiffel, Paris este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă, având parte de peste 45 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Citeste in continuare »

De ce este considerat Paris “Orasul Iubirii”

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

O cina la legendarul restaurant Tour d’Argent, o croaziera pe fluviul Sena, o plimbare pe-nserate pe Champs-Elysees, un sarut in varful Turnului Eiffel, un spectacol la Moulin Rouge… toate acestea par doar niste clisee de care am auzit probabil de 1000 de ori, insa cu toate acestea trebuie sa admitem ca Parisul inca are toate ingredientele potrivite oricarei vacante romantice in doi.

Citeste in continuare »

5 Sate fermecatoare in sudul Frantei

Sursa foto: Feel good studio/Shutterstock.com

In sudul Frantei, in special pe Coasta de Azur si in regiunea Provence, se gasesc unele dintre cele mai frumoase orasele si sate din intreaga Europa. De la est la vest, coasta mediteraneana este inconjurata de sate mai mici sau mai mari, cu o arhitectura simpla, dar fermecatoare, care cer sa fie explorate. Sudul Frantei este o destinatie in care trebuie sa ajunga orice calator. Are cate ceva atragator pentru fiecare dintre noi, fie ca este vorba de arhitectura, vegetatie, istorie, delicioasa branza brie sau de plantatii viticole.

Iata care sunt, in opinia noastra, cele mai interesante 5 sate din sudul Frantei:

Citeste in continuare »

Descopera tabieturile culinare frantuzesti: 5 preparate de incercat

*Sursa foto: Elena Shashkina / Shutterstock.com

Numeroase stiluri culinare s-au dezvoltat pe taramurile Frantei, insa bucataria a reusit sa-si pastreze identitatea locala, servind drept sursa de inspiratie pentru o sumedenie de gastronomii. Un elogiu al aromelor fine este adus cu fiecare preparat conceput dupa retete pastrate si urmate cu sfintenie din generatie in generatie. Citeste in continuare »

Parisul magic!

Parisul este, fara indoiala, magic. In orice anotimp… Indragostiti, tineri sau mai in varsta, singuri sau nu, oricine isi doreste sa ajunga macar o data in maretul oras al luminilor si sa se plimbe cateva zile pe strazile sale. Daca acesta este si visul tau, noi te invitam la Paris acum, cand preturile sunt foarte bune, iar tu vei putea sa descoperi la pas una dintre cele mai captivante capitale ale Europei.

Iata detalii… Citeste in continuare »

Circuit Europa: Ungaria, Germania, Austria, Franta

Una dintre cele mai frumoase calatorii pe care le poti face vara aceasta este un circuit prin Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg si apoi turul Frantei. Vei descoperi astfel toate bogatiile si obiectivele Europei vestice, vei intalni localnici civilizati si primitori, vei avea parte de aventuri de neuitat si de peisaje fabuloase. Perioada de valabilitate a acestui circuit este intre 10 iunie si 10 septembrie 2012, iar traseul este recomandat de specialistii Dertour…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour