Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Paris

Muzeul Louvre – Curiozități despre faimosul muzeu din Paris, Franța

Muzeul Louvre este unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din Paris și din lume, oferind turiștilor șansa de a admira peste 350.000 de obiecte, care datează din diverse perioade, de la epoca preistorică până la cea modernă. Acesta este localizat în Palatul Louvre, o fortăreață care datează din secolul al XII-lea și care în trecut a reprezentat locul în care erau expuse colecțiile regale.

În cadrul celebrului muzeu vei putea admira opere orientale, egiptene, grecești, romane, aparținând artei islamice, obiecte de pictură, de sculptură, numeroase desene și gravuri speciale. Iată și câteva curiozități despre faimosul Muzeu Louvre din Paris, Franța! Citeste in continuare »

5 Locuri secrete din Paris pe care trebuie să le descoperi

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Denumit, de asemenea, Orașul Luminii (la Ville Lumière) și cunoscut ca fiind capitala modei, care găzduiește cei mai buni și renumiți designeri și cosmeticieni din lume, având al doilea cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume și numeroase locuri încărcate de istorie, cultură și artă extrem de faimoase, printre care cel mai popular site turistic din lume – Turnul Eiffel, Paris este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă, având parte de peste 45 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Citeste in continuare »

De ce este considerat Paris “Orasul Iubirii”

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

O cina la legendarul restaurant Tour d’Argent, o croaziera pe fluviul Sena, o plimbare pe-nserate pe Champs-Elysees, un sarut in varful Turnului Eiffel, un spectacol la Moulin Rouge… toate acestea par doar niste clisee de care am auzit probabil de 1000 de ori, insa cu toate acestea trebuie sa admitem ca Parisul inca are toate ingredientele potrivite oricarei vacante romantice in doi.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour