Lyudvig Aristarchovich/Shutterstock.com

Probabil că atunci când te gândești la o destinație de city break sau de vacanță într-un orașel minunat în apropiere de România, îți vine în minte orice altceva în afară de Nessebar. La urma urmei, este un loc relativ mic și destul de necunoscut în comparație cu altele. Cu toate acestea, Nessebar este unul dintre cele mai frumoase orașe vechi care se găsesc de-a lungul coastei Mării Negre, motiv pentru care a și fost poreclit Perla Mării Negre.

Situat în provincia Burgas, la circa 350 de kilometri depărtare de București, Nessebarul este destul de ușor de accesat, având chiar și un aeroport superb situat în apropiere de orașul Burgas. Odată ajuns acolo, vei vedea că mai toate semnele sunt scrise atât în limba bulgară cât și în limba engleză, astfel ca sejurul turiștilor străini să fie cât mai ușor și mai plăcut.

Ce să faci ca turist în acest loc încântător?

Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l observi este că orășelul este destul de aerisit, având o populație în jur de 10 000 de locuitori. Oprește-te înainte de toate la una dintre cafenelele din centru și bucură-te de un cappuccino cald, ascultând poveștile minunate ale localnicilor despre modul în care Nessebarul a evoluat și a devenit o atracție turistică din ce în ce mai căutată.

Dacă ești un fan al bisericilor, acest oraș este destinația potrivită pentru tine! Aici vei găsi peste 40 de biserici – un număr uimitor când te gândești cât de puțini oameni locuiesc în Nessebar! Unele dintre biserici datează din Grecia Antică, însă cele mai multe au fost construite în secolul al XIX-lea. Bisericile vechi sunt principalul motiv pentru care orașul Nessebar este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cele mai renumite sunt Biserica Maicii Eleusa (construită în secolul al VI-lea) și Biserica lui Hristos Pantocrator (care datează din secolul al XIV-lea). Cea mai bine conservată este însă Biserica Sf. Sofia.

În afară de biserici, există multe alte locuri minunate de vizitat în această destinație de litoral, inclusiv Centrul Istoric cu ale sale străzi pietruite și cu aspect inedit, aglomerate de mici restaurante și buticuri cochete  – locul ideal în care să scapi de rutina obișnuită a vieții! Aici vei găsi case din piatră construite în secolul al XVIII-lea, ale căror prim etaj era folosit în acea perioadă pentru adăpostirea animalelor și depozitarea grâului și vinului.

Vinul este un alt motiv să ajungi în Nessebar! Acest oraș oferă vizitatorilor săi o sumedenie de excursii fantastice în podgoriile și vinăriile din regiunea sa. Cea mai recomandată excursie este cea din Hristina, unde vei putea degusta câteva soiuri de vinuri selecte și vei afla cele mai ascunse secrete ce stau la baza gusturilor sale unice.

În cele din urmă, nu ai cum să vizitezi Perla Mării Negre fără a-i vedea plajele! Nessebar are o plajă mică în Orașul Vechi și două plaje mai mari în partea nouă a orașului (Plaja de Nord și Plaja de Sud). În oricare dintre acestea poți rezerva șezlonguri și umbrele pentru o zi întreagă, poți face kitesurfing, surfing și scuba diving sau poți închiria o barcă pentru a explora mai bine litoralul.

În apropiere de aceste plaje vei găsi, de asemenea, o mulțime de hoteluri cu prețuri pentru toate buzunarele (Află mai multe aici)