Sursa foto: javarman/Shutterstock.com

Luna de miere! Prima vacanță romantică în doi după ce ați făcut marele pas! Cu toții ne dorim o lună de miere specială, interesantă, memorabilă și cât mai fericită posibil. Europa întotdeauna s-a aflat în topurile celor mai bune destinații pentru petrecerea lunii de miere, datorită culturii sale diverse, serviciilor hoteliere de înaltă calitate, tradițiilor unice și plajelor luxuriante pe care le găzduiește. Există atât de multe destinații europene care îți pot oferi o astfel de experiență, încât este dificil de ales care ar fi cea mai bună dintre ele.

Cu toate acestea, după lungi cercetări, noi am ales 5 astfel de locuri:

  1. Valea Loarei, Franța. Imaginează-ți un râu care curge printr-o vale verde extrem de pitorească. Imaginează-ți nenumărate podgorii aromate, livezi și câmpuri, orașe istorice idilice, arhitectură fermecătoare și multe castele de poveste. Imaginează-ți că bei vin franțuzesc și că mănânci preparate culinare rafinate, baghete și produse de patiserie delicioase. Aceasta este Valea Loarei, una dintre cele mai frumoase regiuni din Franța! Valea este renumită, în special, pentru multele castele uimitoare pe care le adăpostește. În luna de miere, noi îți recomandăm să vizitezi Château du Plessis-Bourré, Château d’Angers, Château d’Ussé, Château de Villandry, Château de Chaumont, Château de Chenonceau și uluitorul Château de Chambord.
  2. Santorini, Grecia. Fira, Oia și antica Thira sunt cele mai populare destinații de pe insula Santorini. Oia este foarte pitorească, cu clădirile sale de un alb imaculat și cu apusurile de soare grozave. Dacă pleci în vacanță cu chef de stat la soare, poți merge pe Plaja din Perissa, Plaja Roșie, Plaja Neagră și pe Plaja cu Pietriș Negru, acestea fiind printre cele mai frumoase plaje de pe insulă. Îți sugerăm, de asemenea, drumeții pe traseele montane și o experiență de o zi pe un vas de croazieră în jurul insulei.

Intră aici pentru a găsi oferte de vacanță în Santorini!

  1. Cinque Terre, Italia. Însemnând „Cinci terenuri”, Cinque Terre este o regiune formată din cinci sate de-a lungul coastei Liguriei din nord-vestul Italiei. Cele cinci sate, Monterosso, Manarola, Vernazza, Corniglia și Riomaggiore, sunt în prezent conectate printr-o rețea feroviară, astfel că pot fi vizitate toate destul de ușor, în doar câteva zile. Frumusețea și farmecul arhitecturii lor colorate, atmosfera relaxantă, măslinele delicioase și traseele lor transcendente au ajuns faimoase în întreaga lume, astfel că numărul de turiști în regiune a crescut semnificativ în ultimii ani. De fapt, Cinque Terre a devenit atât de popular încât a fost desemnat parc național și site al Patrimoniului Mondial UNESCO.
  2. Madeira, Portugalia. Peisajul montan al acestei insule portugheze este ca un magnet pentru cuplurile aventuroase. Cei care adoră drumețiile pe munte nu trebuie să rateze explorarea uimitorului Pico do Arieiro sau să facă trekking pe unul dintre frumoșii versanți ai insulei. Madeira nu este pentru cei care caută plaje cu nisip auriu, deoarece este vulcanică. Cu toate acestea, insula are câteva plaje interesante cu nisip negru, piscine naturale accesibile și îți oferă posibilitatea de a face excursii cu un vas de croazieră în largul Altanticului pentru a vedea delfini și balene. În plus, lipsa plajelor aurii oferă insulei o senzație magică, perfectă pentru luna de miere.
  3. Praga, Cehia. Devenit în ultimii ani un oraș prosper și plin de viață, Praga atrage acum mai mulți turiști decât oricând. Însă căsuțele sale pitorești din centrul orașului sunt o moștenire atât de fermecătoare, încât ar fi păcat să vii în capitala Cehiei fără a-i descoperi trecutul. Cu o istorie bogată ce datează din jurul anului 870, Praga a rezistat numeroaselor invazii, incendii și inundații. Această reputație de supraviețuire și perseverență a făcut ca orașul să devină atât de fascinant. Astăzi, bisericile sale gotice, străzile înguste și pietruite, giganticul castel și podurile cu statui creează scena unui basm urban.

Intră aici pentru a găsi oferte de vacanță în Praga!