Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: europa

De ce ar trebui să vizitezi Colmar în perioada sărbătorilor de iarnă

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Târgul de Crăciun din Colmar este unul dintre cele mai frumoase din Europa, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an. Dar sunt multe alte lucruri de făcut în timpul iernii în acest orășel fermecător. 

Situat în regiunea franceză Alsacia, aproape de Germania și Elveția, Colmar este o destinație perfectă pentru pasionații de arhitectură, artă, mâncare și vin. De asemenea, orașul se mândrește cu un centru istoric ce pare a fi desprins din basme și cu o sumedenie de muzee de talie mondială, unele mai interesante decât altele. 

Citeste in continuare »

Top 5 acvarii din Europa

Sursa foto: fzd.it/Shutterstock.com

Oceanele și mările planetei noastre uimitoare adăpostesc nenumărate specii de pești și mamifere atât familiare, cât și nedescoperite. Frumusețea lor impresionantă a captivat oameni din întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, deși minunile oceanului ne fascinează încă din prima secundă, ele pot fi dificil de observat în mediul lor natural. Din fericire, acvariile ne oferă oportunitatea de a ne bucura și a aprecia creaturile ce trăiesc la mari adâncimi într-un mod simplu și sigur.

Citeste in continuare »

5 destinații europene pentru luna de miere

Sursa foto: javarman/Shutterstock.com

Luna de miere! Prima vacanță romantică în doi după ce ați făcut marele pas! Cu toții ne dorim o lună de miere specială, interesantă, memorabilă și cât mai fericită posibil. Europa întotdeauna s-a aflat în topurile celor mai bune destinații pentru petrecerea lunii de miere, datorită culturii sale diverse, serviciilor hoteliere de înaltă calitate, tradițiilor unice și plajelor luxuriante pe care le găzduiește. Există atât de multe destinații europene care îți pot oferi o astfel de experiență, încât este dificil de ales care ar fi cea mai bună dintre ele.

Cu toate acestea, după lungi cercetări, noi am ales 5 astfel de locuri:

Citeste in continuare »

5 filme care te vor face să te îndrăgosteşti de Europa

Sursa foto: Fabio Pagani/Shutterstock.com

Atunci când vine vorba despre momente frumoase, peisaje impresionante și oameni frumoși, suntem extrem de influențabili. Nu este de mirare, așadar, că există o mulțime de locuri de pe Pământ care au ajuns extrem de populare datorită unor filme, datorită unor cărti sau chiar datorită unor povești spuse pe cale orală.

Dacă ești în căutarea unei destinații turistice și vrei să o descoperi și chiar saă o iubești inainte de a ajunge acolo, iți recomandăm 5 filme deosebite, care au reușit să promoveze în cel mai frumos mod locurile în care au fost filmate.

Citeste in continuare »

Concertele fado – Cele mai frumoase experiente muzicale din Lisabona

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Lisabona este una dintre destinatiile de calatorie preferate ale romanilor in aceste zile. Pana nu demult lasata in umbra vecinei sale mai populare, Spania, insorita Portugalie s-a lasat descoperita din ce in ce mai mult in ultimii ani, devenit una dintre tarile favorite ale calatorilor din intreaga lume. Cu o istorie extrem de bogata (Lisabona este al doilea cel mai vechi oras european, dupa Atena), cu o arhitectura vesela si colorata, cu tramvaie vintage si cu miradouros ce iti prezinta cele mai frumoase privelisti ale cartierelor vechi, Lisabona este un oras care, cu siguranta, merita sa fie vizitat!

Citeste in continuare »

5 castele din Europa ce trebuie vizitate macar o data in viata

Sursa foto: VOJTa Herout/Shutterstock.com

Una dintre cele mai bune metode de a vedea evolutia istoriei si a stilurilor arhitecturale prin care au trecut europenii de-a lungul timpului este de a le vizita castelele. De la cetati medievale la palate romantice, de basm, Batranul Continent este plin de astfel de constructii in care odinioara isi duceau traiul regii si aristocratii.

Iata 5 castele uimitoare din Europa care merita sa fie vizitate macar o data in viata:

Citeste in continuare »

6 destinatii din Europa unde ai parte de cele mai tari degustari de bauturi

*Sursa foto: Rawf8

Pentru iubitorii de bauturi traditionale, preparate din ingrediente locale sau dupa retete conservate de generatii, am realizat un top al destinatiilor europene unde iti poti imbogati experienta de vacanta: Citeste in continuare »

Toamna de poveste prin Europa!

Cu totii ne dorim un concediu unic, desavarsit, intr-o locatie superba. Insa, de cele mai multe ori, bugetul ne impiedica sa dam aripi viselor noastre. Destinatiile celebre de vacanta sunt destul de scumpe in sezon si foarte aglomerate. Iata insa ca vara a trecut, turistii au plecat, iar cele mai frumoase si mai romantice destinatii din Europa te asteapta sa-ti implinesti visurile.

Mai jos, iti propun cateva locatii inedite, astfel incat vacanta si toamna ta sa fie de neuitat…

Citeste in continuare »

Marele Premiu de Formula 1 de la Hockenheim

In perioada 21-23 iulie te invitam la un eveniment senzational: Marele Premiu de Formula 1 de la Hockenheim, Speyer, Germania. Toti fanii impatimiti ai Formulei 1, dar nu numai, vor avea ocazia si placerea de a vedea cu ochii lor un monopost, in timp ce ruleaza pe pista cu viteze de peste 300km/ora. In plus, un city break in apropiere de Frankfurt poate insemna nu doar sport, ci si relaxare, shopping si distractie. Iata mai jos detaliile ofertei noastre…

Citeste in continuare »

Un spectacol fabulos: Cirque du Soleil “Alegria”, in Viena!

Cirque du Soleil este o companie de entertainment canadiana, care imbina arta circului cu distractia stradala. Insa aceasta descriere este una extrem de simplista. Echipa fabuloasa de la Cirque du Soleil a castigat premii importante, o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame si a incantat milioane de oameni cu spectacolele senzationale. Cirque du Soleil au ajuns si in Romania, insa au existat numeroase plangeri legate de locatie si spectacol. Noi va propunem o experienta unica: o excursie la Viena si bilete la spectacolul Cirque du Soleil – “Alegria”, pentru o seara de neuitat. Iata mai jos detalii…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour