Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: praga (page 1 of 2)

Destinații romantice în care să te bucuri din plin de Valentines Day

Sursa foto: Jeni Foto/Shutterstock.com

Dacă vrei să îi oferi iubitei sau iubitului o surpriza de Valentines Day, un city break este cea mai buna soluție. Biletele de avion sunt din ce în ce mai ieftine, întreaga lume se aranjează frumos pentru ziua iubirii iar în 2020, 14 februarie pică într-o zi de vineri. Poți, așadar, să faci în așa fel încât să obții un weekend prelungit, plin cu mâncare delicioasă, locuri noi și multă iubire.  Citeste in continuare »

Top 5 destinații pentru city break în 2020

Sursa foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Nimic în lumea asta nu este mai satisfăcător decât descoperirea unui nou oraș, a piețelor pietonale ce îi dau viață, a monumentelor și clădirilor sale istorice și a străduțelor lăturalnice care-l îmbracă. Și sunt atât de multe orașe incredibile care merită vizitate, încât poate fi extrem de copleșitoare căutarea următoarei destinații de explorat.

Pentru a-ți veni în ajutor, am întocmit un top cu cele mai bune destinații pentru city break în 2020, destinații ce includ mai tot ce și-ar dori ochiul de călător – de la centre istorice căptușite de ziduri medievale, la plaje mirifice sau piețe pline de culoare. 

Acestea fiind spuse, iată care sunt destinațiile recomandate de noi:

Citeste in continuare »

5 destinații europene pentru luna de miere

Sursa foto: javarman/Shutterstock.com

Luna de miere! Prima vacanță romantică în doi după ce ați făcut marele pas! Cu toții ne dorim o lună de miere specială, interesantă, memorabilă și cât mai fericită posibil. Europa întotdeauna s-a aflat în topurile celor mai bune destinații pentru petrecerea lunii de miere, datorită culturii sale diverse, serviciilor hoteliere de înaltă calitate, tradițiilor unice și plajelor luxuriante pe care le găzduiește. Există atât de multe destinații europene care îți pot oferi o astfel de experiență, încât este dificil de ales care ar fi cea mai bună dintre ele.

Cu toate acestea, după lungi cercetări, noi am ales 5 astfel de locuri:

Citeste in continuare »

5 castele din Europa ce trebuie vizitate macar o data in viata

Sursa foto: VOJTa Herout/Shutterstock.com

Una dintre cele mai bune metode de a vedea evolutia istoriei si a stilurilor arhitecturale prin care au trecut europenii de-a lungul timpului este de a le vizita castelele. De la cetati medievale la palate romantice, de basm, Batranul Continent este plin de astfel de constructii in care odinioara isi duceau traiul regii si aristocratii.

Iata 5 castele uimitoare din Europa care merita sa fie vizitate macar o data in viata:

Citeste in continuare »

City break de vara. Cele mai ieftine si interesante destinatii

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Mai avem putin si intram in mod oficial in sezonul de vara, astfel ca gandurile noastre zboara involuntar catre alte meleaguri pe care dorim sa ne rasfatam chiar si pentru cateva zile. Vacantele pot fi scumpe, desigur, insa daca alegi cu atentie zborurile si locurile de cazare, poti avea parte de un city break de vara de neuitat, fara a-ti goli de tot conturile bancare.

Iata cateva sugestii de destinatii ieftine si interesante pentru un city break in aceasta vara:

Citeste in continuare »

TOP 5 cele mai neobisnuite cladiri din Europa

 

*Sursa foto: Piith Hant / Shutterstock.com

Neconventionalul poate fi regasit in orice domeniu, iar cel ar arhitecturii nu prezinta nicidecum exceptii. Numeroase constructii atipice prind forma in marile orase ale Europei si starnesc curiozitatea turistilor, datorita formelor bizare, a designului sau o cromaticii. Citeste in continuare »

Ce faci de 1 decembrie? Viziteaza Praga cu numai 265€/persoana

*Sursa foto: Adisa/Shutterstock.com

Nimic nu completeaza mai bine zilele libere ca o vacanta intr-o destinatie spectaculoasa. Desi se afla la numai cateva mii de kilometri fata de Romania, Cehia este una dintre cele mai pitoresti tari din centrul Europei. Viziteaza capitala Cehiei in mini-vacanta de 1 decembrie si descopera de ce Praga este denumit “Orasul de Aur al Europei”. Citeste in continuare »

Descopera cele mai frumoase piete de Craciun cu ajutorul Dertour!

*Sursa foto:  Rostislav Glinsky/Shutterstock.com

Desi vacanta de vara este pe sfarsite, Dertour vine cu oferte excelente pentru urmatoarea escapada. Daca te gandesti inca de pe acum la ce vei face in vacanta de Craciun, expertii Dertour iti propun doua destinatii numai bune pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Citeste in continuare »

Descopera orasul Praga intr-un city break

praga-foto-naughtynutPraga este o destinatie care pare sa fie mereu la moda. Exista pe harta turistica a lumii de o perioada lunga de timp, iar turistii o aleg ca destinatie de vacanta, intr-un numar tot mai mare de la an la an. Citeste in continuare »

De ce merita sa vizitezi piata de Craciun din Praga?

*Sursa foto: Rostislav Glinsky / Shutterstock.com

Multi dintre noi stiu ca Praga a devenit unul dintre orasele europene cele mai cautate de turisti in ultimul deceniu. Cu toate acestea, Praga inca pastreaza un farmec aparte si un rafinament deosebit care te vor cuceri instant, facandu-te sa uiti pentru ceva timp de grijile si stresul ce apar involuntar in viata ta. Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour