*Sursa foto: Holbox / Shutterstock.com

Insula Ibiza este cunoscută în întreaga lume pentru petrecerile din cluburile de noapte, fiind destinația preferată de tinerii dornici de distracție. Dar Ibiza nu înseamnă doar cluburi, ci și cultură, sporturi extreme, scuba diving sau plaje superbe. Pentru că tot am adus vorba de frumoasele plaje din Ibiza, iată un top al plajelor din Ibiza.

1. Plaja Cala Vadella

*Sursa foto: Holbox / Shutterstock.com

Prima în topul celor mai frumoase plaje din Ibiza este plaja Cala Vadella, în apropierea orașului San Jose. Aceasta plajă are o lungime de 275 metri și o lățime care variază între 30 și 70 de metri. Poți ajunge cu mașina sau cu autobuzul din San Jose, San Antonio sau orașul Ibiza.

Cu peisaje care te lasă fără cuvinte, o plajă cu nisip fin și dealuri de pin numai bune pentru plimbari atunci când soarele este foarte puternic, plaja Cala Vadella este ideală pentru o zi de relaxare. Apa cristalină este perfectă pentru înot și snorkeling.

În apropiere se găsesc restaurante și baruri, un popas obligatoriu pentru cei care doresc să aibă parte de o atmosferă romantică la cină.

2. Plaja Sa Caleta

*Sursa foto: Holbox / Shutterstock.com

Dacă vrei să vezi o plajă diferită, înseamnă că Sa Caleta este exact ceea ce cauți. Poți ajunge la plajă mergând pe o pasarela de lemn printre stâncile roșii.

Plaja se află în partea de sud a insulei Ibiza, foarte aproape de aeroport și la 10 minute de mers cu mașina față de Playa d’en Bossa. Chiar dacă nu este o plajă mare, are 100 metri lungime și 10 metri lățime, cu siguranță te va impresiona peisajul.

Plaja este ideală pentru familiile cu copii, deoarece apa este foarte puțin adâncă. De asemenea, cei care preferă snorkeling-ul vor găsi aici apă numai bună pentru această activitate. Trebuie să ții cont că în weekend-uri plaja este foarte aglomerată, deci pentru a prinde un loc trebuie să te trezești devreme.

3. Plaja Cala Salada

*Sursa foto: Nito / Shutterstock.com

Înconjurată de coline și păduri de pin, plaja Cala Salada devine neîncăpătoare în timpul verii. Peisajul oferit de apa limpede de un verde-turcoaz este deosebit de pitoresc. Aici vei putea observa foarte multe persoane care vor sări de pe stânci direct în apă.

În colțul îndepărtat al plajei vei putea lua masa la un restaurant aflat pe plajă, extrem de popular printre localnici. Aici poți încerca fructele de mare sau celebra paella.

4. Plaja Cala Benirras

*Sursa foto: Holbox / Shutterstock.com

Un frumos drum șerpuit printre dealuri și văi te va duce direct la plaja Benirras. Benirras este o plajă acoperită parțial cu pietriș, rocile din zonă fiind ideale pentru pasionații de fotografie, din simplul motiv că de aici pot surprinde cadrul perfect asupra plajei.

Acest golf retras este un loc popular de ancorare pentru bărcile și iahturile private, multe persoane fiind atrase de apusul soarelui care creează o atmosferă cu adevărat romantică.

Plaja se află la aproximativ 10 minute cu mașina de San Miguel, are o dimensiune de 160 metri și 40 de metri lățime. Chiar dacă există o mică parcare, în plin sezon sunt mari șanse să nu găsești loc și să fii nevoit să parchezi masina în apropiere.

5. Plaja Cala Xarraca

*Sursa foto: Eric Gevaert / Shutterstock.com

Frumosul golf Cala Xarraca este unul dintre cele mai izolate locuri de pe insula Ibiza, dar trebuie să vezi partea bună a lucrurilor: nu sunt foarte mulți turiști. Apa cristalină este perfectă pentru persoanele care vor să facă snorkeling, iar pădurile din jur sunt numai bune pentru drumeții.

O caracteristică unică este baia de nămol natural aflată în partea din stanga a golfului. Se spune despre acest nămol că are proprietăți de vindecare a anumitor afecțiuni. La Cala Xarraca poți ajunge cu mașina din San Juan sau Portinatx.

6. Plaja Ses Salines

*Sursa foto: lunamarina / Shutterstock.com

Dacă îți dorești o plajă izolată și sălbatică, dar îți plac și cafenelele, muzica electronică și magazinele neconvenționale, atunci plaja Ses Salines este pentru tine. Denumită astfel după întinderile de sare și mlaștinile din apropiere, este o plajă amplă cu nisip moale și fin. Este foarte populară și poate deveni aglomerată în timpul verii, iar apa este deosebit de limpede aici.

Dincolo de această plajă din Ibiza poți găsi o rezervație naturală care merită explorată. Conținutul salin al oceanului este destul de mare în această parte a insulei, așadar poți înota nestingherit, pentru că vei pluti foarte ușor. La fel ca oriunde altundeva în Ibiza, poți găsi DJ pricepuți care mixează muzică în cafenele și cluburi cât e ziua de lungă.

7. Plaja Talamanca

*Sursa foto: jotapg / Shutterstock.com

Printre cele mai frumoase plaje din Ibiza se numără și Talamanca, o plajă lungă, curbată, la numai un kilometru jumătate de orașul Ibiza, chiar lângă portul de nave de croazieră. E ușor accesibilă și perfectă pentru relaxare și distracție. De-a lungul falezei din lemn se găsesc cafenele și restaurante, iar tu ai la dispoziție o gamă întreagă de sporturi acvatice cu echipament de închiriat, dar și terenuri de volei, dacă ești amator. Pe plajă te poți așeza direct pe nisip sau poți închiria un șezlong cu o umbrelă.

8. Plaja d’en Bossa

Sursa foto: lunamarina / Shutterstock.com

Aceasta este cea mai lungă plajă din Ibiza, dar și cea mai comercială, întrucât de-a lungul ei poți găsi numeroase magazine și cafenele. La aproximativ 10 minute de orașul Ibiza, plaja d’en Bossa are o faleză înconjurată de localuri de entertainment, restaurante și magazine.

În timpul sezonului estival, această plajă este plină de oameni și foarte animată, iar muzica se aude non-stop, fapt care face parte din atracție. Nu e tocmai un loc în care să te relaxezi și să-ți găsești liniștea, dar cu siguranță e o plajă unde poți să dansezi, să te distrezi și să cunoști oameni noi.

9. Plaja Pou des Lleo

Sursa foto: lunamarina / Shutterstock.com

Într-un golf izolat din nord-estul orașului Santa Eulalia, plaja Pou des Lleo este ca o carte poștală care a devenit realitate. Acest mic golf în formă de potcoavă e înconjurat de stânci roșiatice. Apa e limpede și cristalină, iar plaja este foarte populară printre amatorii de scuba diving și de snorkeling.

Printre turiștii care se bucură de această plajă izolată poți găsi și pescari locali care care-și acostează bărcile pe ambele părți ale golfului. Opțiunile pentru mâncare nu sunt multe, dar sunt gustoase. Ai la dispoziție un mic snack bar și un restaurant renumit pentru peștele proaspăt pe care îl servește și pentru paella sa delicioasă. Plaja se află la 30 de minute de orașul Ibiza și ar fi păcat să o ratezi în timp ce te plimbi pe insulă.

10. Plaja Cala Pada

Sursa foto: jotapg / Shutterstock.com

Situată pe coasta estică a insulei Ibiza, lângă Santa Eulalia și Es Canar, Cala Pada este una dintre cele mai uimitoare plaje sălbatice. Există doar câteva snack baruri pe această plajă micuță și fermecătoare. Cu excepția lunii august, plaja este relativ goală și e un loc grozav dacă vrei să găsești o oază de liniște și relaxare care să contrasteze cu acele petreceri sălbatice de la malul mării.

11. Plaja Cala Jondal

Sursa foto: Jose Arcos Aguilar / Shutterstock.com

Cala Jondal este o plajă întinsă, înconjurată de stânci abrupte și păduri de pini. Se află pe coasta de sud-est a insulei, lângă San Jose, la aproximativ 15 minute de orașul Ibiza. Întrucât e alcătuită în mare majoritate de pietre, e greu să te plimbi pe această plajă fără încălțări sau papuci, însă în partea de sud se află o fâșie întinsă de nisip auriu, aceasta fiind mai indicată ca loc de plajă pentru familii. La celălalt capăt se află câteva restaurante interesante și cafenele. Apa este de un turcoaz aprins, această culoare fiind dată de fundul apei plin de nisip alb.

Poți ajunge în Cala Jondal cu mașina sau, dacă dorești ceva mai pretențios, poți opta pentru un iaht. De regulă, cei care ajung aici cu iahtul îl ancorează în golf și vin la mal pentru a se bucura de nisip și de priveliște.

12. Plaja Cala Tarida

Sursa foto: Pawel Kazmierczak / Shutterstock.com

Cala Tarida este o plajă frumoasă, întinsă pe coasta vestică a insulei, lângă San Jose, care te va cuceri cu nisipul ei fin și alb, la fel ca și cu apa puțin adâncă, calmă, de culoare albastru-verzui. La câțiva metri de mal poți găsi stânci plate care sunt ideale pentru a te întinde și a face băi de soare.

Pe plajă poți găsi umbrele și șezlonguri de închiriat, dar și câteva magazine, restaurante și cafenele care se întind de-a lungul malului. E o plajă grozavă pentru a te juca în nisip sau în apa mării. Salvamarii sunt mereu de gardă și poți închiria chiar și terenuri de volei pe plajă sau echipament pentru sporturi acvatice.

În Ibiza vei găsi plaje de toate mărimile și pentru toate gusturile, aici aflându-se golfuri liniștite sau plaje care au cluburi pe nisip, kilometri de nisip auriu și alb, dar și apă cristalină. Unde mai pui că îți poți completa vacanța și cu o vizită în restul Spaniei, oriunde te poartă curiozitatea. O astfel de călătorie îți poate oferi tot ceea ce îți dorești de la o vacanță: atât distracție, cât și cultură.