Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

Dacă îți dorești să sărbătorești Revelionul la superlativ, cu greu vei găsi o destinație mai bună decât Dubai, orașul superlativelor. Gazdă a numeroase recorduri cu adevărat impresionante, a unei combinații inedite între tradiții și modernism și a unei culturi cu totul și cu totul diferită de cea Europeană, Dubai are capacitatea de a-ți transforma Revelionul într-o petrecere de neuitat.

Dacă încă nu ești hotărât să îți rezervi un bilet de avion, iată doar câteva dintre motivele pentru care orașul arăbesc este perfect:

1. Este locul unde se organizează unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume

În toate punctele cheie ale Dubaiului există spectacole de artificii impresionante, așadar, fie că ești lângă Palm Jumeirah, Burj al Arab sau Burj Khaifa, vei avea parte de un show de neuitat. Singurul lucru neplăcut pe care îl vei întâmpina este aglomerația. De regulă, în toate locurile unde sunt artificii se strâng o mulțime de oameni, care așteaptă chiar și 8 ore. Pentru a prinde un loc bun trebuie, așadar, să sacrifici puțin timp. Merită efortul însă. An de an sunt arse sute de mii de proiectile care colorează tot cerul.

2. Dubai este una dintre destinațiile unde vremea este perfectă

Chiar dacă este 31 Decembrie, poți să îți lași fularul și mănușile acasă. Dacă te încântă ideea de a-ți petrece revelionul în costum de baie, pe plajă, nu trebuie să mai ai nicio reținere: Dubai este destinația ideală. Vei putea să te distrezi într-unul dintre cele mai spectaculoase water park-uri din lume, vei putea savura un picnic delicios pe plajă și te vei putea plimba cu mașini 4X4 sau cu cămile prin deșert.

3. Opțiunile de distracție sunt nelimitate

După câteva zile în Dubai în preajma Anului Nou vei pleca cu sentimentul că ai ratat foarte multe lucruri. Este unul dintre cele mai complexe orașe, care are grijă de turiști și le oferă experiențe cu adevărat de neuitat. În noaptea dintre ani există zeci de petreceri care mai de care mai interesante, cu mâncare delicioasă și atenție la cele mai mici detalii. Dacă îți este dor de ski poți să practici inclusiv sporturi de iarnă în stațiunea de interior de 22500 de metri pătrați. Provocarea pe care o ai este pur și simplu să te gândești la ceva ce nu poți să faci în Dubai. Este foarte greu să găsești acel ceva.

4. Mâncarea este delicioasă

Deliciile din restaurantele de aici îți vor crea adevărate explozii de arome în gură. Ingedientele persane se îmbină perfect cu mirodeniile indiene și cu simplitatea bucătăriei beduinilor, pentru a oferi o experiență culinară de neuitat.

5. Costurile nu sunt atât de mari precum s-ar crede

Da, Dubai este o destinație de lux și cazarea în Burj Al Arab, spre exemplu, poate să coste extrem de mult. Există și variante decente ca preț iar o vacanță de 3, 4 zile nu te va falimenta.

Sfaturi utile dacă îți petreci revelionul în Dubai

Fiind vorba despre o altă cultură, înainte de a merge în Dubai este bine să te informezi în legătură cu ceea ce poți să faci și ceea ce nu poți să faci:

  • Descalță-te dacă intri într-o casă a localnicilor. În locuințele din Dubai nimni nu stă încălțat.
  • Nu mânca cu mâna stângă. Mâncărurile servite pe masă trebuie să fie mâncate doar cu mâna dreaptă.
  • Nu refuza nimic din ceea ce ți se oferă. Dacă ți se oferă mâncare sau băutură este bine să nu refuzi. Refuzul poate fi considerat drept insultă.
  • Nu consuma alcool în spații publice. În Dubai este interzis consumul de alcool și consumul de carne de porc. Tocmai de aceea, trebuie să alegi cu atenție locul în care să bei.

Dacă te-ai convins că merită, iată aici câteva opțiuni excelente pentru a-ți petrece Revelionul în Dubai!