sursă: https://unsplash.com/photos/e6dRLBx6Kg8

Una dintre cele mai populare destinații exotice din ultimii ani, Zanzibarul impresionează turiștii din întreaga lume prin plajele sale cu nisip alb, prin peisajele paradisiace și prin temperaturile prietenoase pe tot parcursul anului. Astfel, călătorii îndrăgostiți de sezonul cald aleg cu inima deschisă să viziteze și chiar să reviziteze celebra insulă africană, ce ocupă un binemeritat loc în topul destinațiilor în care pot evada în tot timpul anului.

Dacă îți dorești o vacanță plină de relaxare, în care să te conectezi la tine însuți (însăți), atunci merită să vizitezi măcar o dată Zanzibarul. Atenție, însă: frumusețea locului este pur și simplu răpitoare, astfel că sunt șanse mari să vrei, după prima călătorie, să transformi vacanța în Zanzibar într-un ritual turistic anual.

Echipa Dertour vine în sprijinul tău cu cele mai importante și practice informații pe care trebuie să le știi înainte de a-ți planifica vacanța în Zanzibar, astfel încât să ai parte de un concediu ca la carte, relaxant pentru trup și suflet deopotrivă.

Care este cea mai bună perioadă pentru a călători în Zanzibar?

Aprilie-mai, perioada tarifelor avantajoase

Cea mai bună perioadă depinde și de așteptările pe care le ai. Dacă vrei să ai parte de un concediu de vis, la un preț avantajos, noi îți recomandăm lunile aprilie și mai. Reține, însă, că în această perioadă plouă în fiecare zi timp de aproximativ o oră. Totuși, câtă vreme precipitațiile nu reprezintă o problemă pentru tine, merită să organizezi un sejur în perioada primăverii.

Iunie-iulie și septembrie-octombrie, perioadele cu cele mai bune condiții meteo

În primele două luni din sezonul estival, precum și în primele două luni de toamnă, precipitațiile dispar, iar temperaturile sunt prietenoase, motiv pentru care aceste două perioade sunt considerate „de vârf”. Astfel, insula este destul de aglomerată, iar datorită cererii crescute, tarifele sunt cele mai ridicate. Merită, însă, să-ți oferi bucuria unui concediu în plin sezon, dacă vrei să te asiguri că vei avea parte tot timpul de o vreme încântătoare.

Decembrie-februarie, perioada cu temperaturi ridicate 

În perioada decembrie-februarie, temperaturile ating cele mai înalte cote, motiv pentru care îți sugerăm să eviți să călătorești în acest interval, dacă temperaturile caniculare nu-ți fac bine sau pur și simplu nu sunt pe placul tău. Pe de altă parte, dacă iubești activitățile acvatice, precum kitesurfingul, decembrie-februarie este o perioadă excelentă pentru a te bucura de un sejur în Zanzibar, datorită prezenței curenților de aer.

sursă: https://unsplash.com/photos/VqxfYDgg8RQ

Care sunt condițiile de călătorie în Zanzibar?

Vestea bună este că turiștii români care aleg să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile, conform Ministerului Afacerilor Externe

Cu toate acestea, există câteva condiții esențiale pe care trebuie să le respecți când vizitezi Zanzibarul:

  • deținerea unui pașaport, electronic sau temporar, valabil pentru o perioadă de minimum șase luni de la data intrării în țară și care conține minimum o filă liberă (în cazul celui temporar);
  • prezentarea dovezii cazării;
  • prezentarea dovezii deținerii resurselor financiare (așa cum este extrasul de cont);
  • prezentarea biletului de întoarcere.

Ce mai trebuie să știi este faptul că, odată ce vei ateriza în Zanzibar, vei primi un scurt formular unde vei completa toate aceste date (locul cazării, durata șederii etc.) Pe baza datelor completate, vei primi viza – fără să fie necesar să plătești taxa aferentă. 

Cum ajungi în Zanzibar?

Ai posibilitatea de a ajunge în Zanzibar cu avionul, cu plecare din București, fiind necesare cel mult două escale până la Aeroportul Internațional din Zanzibar. O călătorie cu avionul pe ruta București-Zanzibar durează maximum o zi. Îți reamintim că pe site-ul nostru găsești bilete de avion la prețuri avantajoase. 

Unde stai în Zanzibar?

Zanzibarul se remarcă prin condițiile hoteliere de lux, de cinci stele. Poți alege să te cazezi la unul dintre hotelurile amplasate chiar pe plajă – îți recomandăm să parcurgi pagina noastră dedicată celor mai populare astfel de unități hoteliere. 

Poziționarea excelentă a hotelurilor influențează tarifele, care sunt mai mari, însă dacă vrei să te bucuri în fiecare dimineață de răsărituri superbe și să faci doar câțiva pași până ajungi la nisipul fin, cu siguranță merită să te cazezi la unul dintre hotelurile amplasate pe plajă. 

De altfel, cele mai populare hoteluri din oferta Dertour sunt situate pe plajele cu nisip alb. Poți citi aici despre cele 7 plaje din Zanzibar pe care nu trebuie să le ratezi.

Pe lângă amplasarea hotelului, îți recomandăm să iei în considerare și alte criterii de alegere a unității de cazare, precum facilitățile (unele hoteluri sunt dotate cu centre SPA, îndrăgite mai ales de cei care își doresc extrasesiuni de relaxare). 

Noi îți punem la dispoziție o serie de oferte avantajoase, care se remarcă prin raportul calitate-preț excelent. Acum poți să te bucuri de vacanța exotică la care ai visat dintotdeauna, la un preț accesibil – și mai avantajos dacă alegi să călătorești în afara sezonului.

sursă: https://unsplash.com/photos/nkLfKiCf3EQ

Cu ce te deplasezi în Zanzibar?

Fie că vrei să vizitezi obiectivele turistice celebre din Zanzibar, fie că vrei să descoperi și să te bucuri de cât mai multe plaje superbe, ai la dispoziție două modalități de transport în interiorul insulei: taxiurile și popularele autobuze „Dalla-Dalla”. 

În timp ce taxiurile îți oferă un confort sporit, o călătorie cu autobuzul poate însemna o experiență de călătorie autentică. Este important să știi că, în cazul taxiurilor, va fi necesar să negociezi prețul cursei cu șoferul. În plus, ia în considerare faptul că „Dalla-Dalla” sunt foarte aglomerate la orele de vârf, fiind intens folosite de localnici.

Care sunt principalele obiective și atracții turistice în Zanzibar?

Majoritatea călătorilor ce ajung pe plaiurile Zanzibarului vin cu gândul de a se relaxa pe exoticele plaje albe cu palmieri înalți. Și, într-adevăr, plajele din această insulă sunt printre cele mai frumoase din lume, Nungwi, Kendwa și Kiwengwa fiind cele mai populare. 

Dar Zanzibarul înseamnă mult mai mult decât atât. Are orașe interesante, obiective turistice istorice, piețe colorate și, în plus, este locul unde s-a născut superstarul rock Freddie Mercury, fostul solist al legendarei trupe Queen.

Află în continuare care sunt obiectivele și atracțiile turistice din Zanzibar, pe care merită să le vizitezi: 

Casa Minunilor

Numită astfel pentru că a fost construită în anul 1883 pentru Sultan, Casa Minunilor a fost prima clădire din Zanzibar conectată la energie electrică. De asemenea, a fost prima clădire de pe insulă care a avut lift. Casa Minunilor a fost transformată în muzeu, având în prezent numeroase exponate ce fac referire, în cea mai mare parte, la cultura Swahili.

Casa Dr. Livingstone

Casa Dr. Livingstone a fost construită în 1860, când urma să fie folosită de David Livingstone ca loc de pregătire a ultimei sale călătorii de explorare, ce a avut loc în 1866. În ziua de azi, clădirea este ocupată de Zanzibar Tourist Corporation. David Livingstone a fost un medic de origine scoțiană, care și-a trăit o bună parte a vieții ca misionar protestant și explorator al Africii Centrale și de Est. Acesta a devenit cunoscut datorită acțiunilor sale de luptă împotriva sclaviei.

Insula Changuu

Chiar lângă coasta Orașului istoric Stone Town se găsește Insula Changuu. Cu secole în urmă, aceasta se numea Insula Închisorii, întrucât aici erau închiși sclavii. În prezent, Insula Changuu este un refugiu pentru țestoasele gigantice de mare și un loc grozav pentru scuba diving și snorkeling, fiind astfel o atracție turistică extrem de populară în rândul pasionaților de activități acvatice.

Mercury House

Un alt loc musai de vizitat când ajungi în Stone Town este Mercury House. Nu mulți știu că fostul mare cântăreț s-a născut în capitala Zanzibarului, deși și-a petrecut o bună parte din copilărie în India. 

Clădirea în care au locuit Freddie și familia lui, Bulsara, se află aproape de hotelul Double Tree by Hilton, pe o stradă cu multe magazine, într-o intersecție, la numărul 139. Este o casă cu etaj, destul de modestă, cu o ușă din lemn masiv lucrată tradițional, deasupra căreia se ivește un aparat de aer condiționat japonez. În prezent, Mercury House este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Zanzibar. 

Citește aici mai multe despre activitățile și locurile de care te poți bucura în timpul vacanței tale în Zanzibar. 

Ce limbă se vorbește în Zanzibar?

Limba oficială este swahili, însă nu trebuie să-ți faci griji în privința comunicării: a doua limbă din Zanzibar este engleza, astfel că majoritatea localnicilor o cunosc și vorbesc destul de bine.

Care este moneda folosită în Zanzibar?

Moneda oficială este șilingul tanzanian, însă majoritatea plăților se fac în dolari americani. Deoarece bancomatele sunt foarte rar întâlnite și în majoritatea locurilor nu este avantajos să plătești cu cardul, din cauza comisioanelor percepute, te sfătuim să pleci în vacanță cu bugetul necesar – cash.

sursă: https://unsplash.com/photos/wYd8iBGKFKo

Acum că ai la dispoziție cele mai importante informații despre ce presupune o vacanță în Zanzibar, tot ce îți mai rămâne de făcut este să alegi una dintre ofertele de pe site-ul nostru și să planifici una dintre cele mai frumoase și exotice călătorii din viața ta. Noi îți dorim o experiență de vis din toate punctele de vedere și relaxare maximă!