Sursa foto: Shutterstock

Visezi la o vacanță exotică? Ai toate motivele să alegi Republica Dominicană! Mâncare delicioasă, băuturi surprinzător de gustoase cu rom, oameni plini de viață și unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Plajele din această țară insulară de la Marea Caraibelor sunt deosebit de frumoase, integrate în peisaje care pe alocuri par de-a dreptul dramatice. Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană sunt reprezentarea perfectă a îmbinării munților cu peisajul marin și te vor încânta pe deplin cu apele de un albastru topaz, ideale pentru cele mai diverse activități acvatice. 

Plajele de la Marea Caraibelor te vor surprinde și cu numeroasele resorturi și hoteluri cu servicii excelente, la prețuri mai mult decât avantajoase. Dintre sutele de plaje cu care această țară exotică își încântă milioanele de turiști, am realizat un top cu cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană, unde poți descoperi recifuri de corali, poți hoinări pe insule nelocuite sau te poți pierde prin junglele sălbatice! 

Plaja Bavaro, destinația ideală la Marea Caraibelor 

Sursa foto: Shutterstock

Plaja Bavaro este destinația ideală pentru cei care doresc să se bucure de servicii all inclusive în Punta Cana. Sunt o mulțime de hoteluri care oferă opțiuni complete de cazare, masă și entertainment, serviciile lor fiind combinate perfect cu întinderea mare de nisip, palmierii înalți și sănătoși, apele turcoaz și numeroasele opțiuni de activități acvatice. Dacă vrei să încerci sporturi precum parasailingul, plimbarea cu barca cu motor sau snorkelingul, plaja Bavaro se transformă într-una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță pentru cei cu spirit aventurier. 

Dacă vrei să te poți bucura de sejurul exotic mult dorit, Playa Bavaro este destinația ideală și una dintre cele mai apreciate plaje ale lumii. Să nu mai vorbim că este una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană, iar hotelurile din Playa Bavaro sunt absolut spectaculoase!

Plaja Rincón, una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană 

Sursa foto: Shutterstock

Un număr mare de fotografii din Republica Dominicană care au ajuns foarte populare pe internet sunt de pe plaja Rincón, una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană. Este o plajă cu nisip alb, plantații uriașe de palmieri și un cadru natural fantastic desenat de munții ce se ridică de pe țărmul opus. Pe plaja Rincón poți ajunge cu ușurință din orașul Las Galeras și este mai mereu destul de liberă, dat fiind faptul că nu are locuri de cazare în imediata apropiere. 

Dacă vrei să descoperi această plajă și să te bucuri de un sejur de vis în Republica Dominicană, încearcă să nu ratezi Boca del Diablo (un obiectiv turistic foarte interesant) și închirierea unei bărci. Întinsă pe o suprafață de două mile, plaja Rincón pare o întindere nesfârșită de nisip alb și este combinația ideală între izolare și priveliști spectaculoase. 

Plaja Grande, paradisul iubitorilor de surfing 

Sursa foto: Shutterstock

O altă nestemată ascunsă la Marea Caraibelor este și Playa Grande, o destinație ce se regăsește în topul celor mai frumoase plaje din Republica Dominicană. Situată la marginea orașului Rio San Juan, plaja Grande are o lungime de 1.6 km, este foarte curată și deosebit de frumoasă. Cadrul natural este perfect iar vânturile o fac ideală pentru iubitorii de surfing. Iubitorii de golf pot găsi aici unul dintre cele mai renumite terenuri de golf din întreaga lume. 

Playa Grande este recunoscută pentru nisipurile sale roșiatice, dar și pentru apele calde în tonuri de turcoaz. Panoramele sale sunt, de asemenea, renumite în rândul fotografilor, deoarece, în afara frumuseții malurilor sale, peisajul este împodobit cu o pădure deasă de palmieri și stânci albe. Trebuie să știi, însă, că playa Grande nu este o plajă tocmai potrivită pentru familiile pentru copii, dată fiind marea mereu agitată.

Cayo Levantado, cu cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană 

Sursa foto: Shutterstock

Îți dorești un sejur în care să te poți relaxa pe o plajă privată? Cayo Levantado este destinația perfectă pentru asta! Cunoscută și sub denumirea de Insula Bacardi, această superbă insulă de dimensiuni reduse este înconjurată de plaje cu nisip fin și de ape turcoaz. Se crede că toate cele 3 plaje ale insulei sunt în topul celor mai frumoase plaje din întreaga Republică Dominicană. 

Dat fiind faptul că poți să le descoperi pe toate în aceeași zi, prin trasee atractive pe insulă, face această destinație să fie una cu adevărat magnetică pentru turiști. Taxiurile pe apă pleacă în mod regulat din Portul Samaná spre Avenida Marina, transportând vizitatori pe această mică insulă.

Plaja Dorada, o altă destinație de vis la Marea Caraibelor 

Sursa foto: Shutterstock

Situată de-a lungul Coastei de Chihlimbar de la Marea Caraibelor, plaja Dorada este o altă destinație ideală pentru sejururile all inclusive. Cu o combinație perfectă între munți, ape turcoaz și nisip fin, această plajă te așteaptă cu activități precum windsurfing, schi nautic sau pur și simplu drumeții.

Plajele din Playa Dorada se bucură de un real succes în rândul turiștilor de lux, ce aleg sejururi în Republica Dominicană pentru a beneficia de toate facilitățile moderne pe care hotelurile și resorturile de lux le oferă.  Deși există numeroase hoteluri all inclusive, locul păstrează un cadru natural pe care îl vei îndrăgi, dată fiind distanța dintre aceste construcții.

Plaja Boca Chica, în topul plajelor din Republica Dominicană 

Sursa foto: Shutterstock

Situată la 20 de mile est de capitala Santo Domingo, plaja Boca Chica este considerată de peste două decenii, una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană. Datorită proximității sale de Santo Domingo, Boca Chica este considerată principala plajă a capitalei. Aflată în topul plajelor din Republica Dominicană, Boca Chica se întinde pe o lungime de 1 kilometru. Întinderea de nisip alb, strălucitor, apele turcoaz calme și prea puțin adânci, dar și marele recif de corali ce protejează plaja transformă Playa Boca Chica într-o destinație ideală pentru familiile cu copii. 

Întinderea mare de nisip este mărginită de o varietate de hoteluri, situate în inima orașului, cu vedere spre plajă, în timp ce în partea estică se bucură de prezența numeroaselor cluburi cu vedere la plajă și punți cu piscine exterioare. Plaja Boca Chica a devenit brusc destinația perfectă pentru o vacanță de vis cu prietenii, nu-i așa?

Kite Beach, cea mai populară destinație a surferilor 

Sursa foto: Shutterstock

Situată în nordul Republicii Dominicane și la est de Puerto Plata, în centrul turistic Cabarete, Kite Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană, dar și cea mai populară destinație a surferilor din întreaga lume. Și nu este de mirare, având în vedere că aici a luat naștere kitesurfing-ul. Mai mult decât atât, Kite Beach este unul dintre cele mai bune spot-uri ale lumii pentru astfel de activități acvatice, fiind locul ideal atât pentru kitesurferi amatori, cât și pentru profesioniști. 

În timp ce dimineața vântul este slab și apa mării nu atât de adâncă, fiind momentul potrivit pentru copiii de peste 12 ani să practice kitesurfing, în timpul după-amiezei vântul se intensifică, iar profesioniștii se întrec în curse pe apă. Dacă și tu ești un pasionat al acestor activități, ar trebui să ajungi la Kite Beach măcar o dată pentru a te bucura atât de spectacolul acvatic, cât și de cel format de kite-uri pe cer.

Plaja Las Galeras, o altă plaja paradisiacă a Caraibelor 

Sursa foto: Shutterstock

Plaja Las Galeras, principala plajă a satului de pescari cu același nume, este o adevărată splendoare și este populară în întreagă Republică Dominicană pentru locațiile sale magnifice, la fel de pitorești pe cât sunt de retrase. De cele mai multe ori aceasta este trecută cu vederea din cauza farmecului paradisiac al celor trei plaje superbe ce o înconjoară și servește ca punct de plecare cu barca către Playa Rincón, Playa Frontón și Playa Madama.

Însă plaja Las Galeras este o frumoasă întindere de nisip alb, ideală pentru înot și băuturi reci servite la micul bar local, și chiar și pentru surfing în partea vestică a plajei, unde valurile sunt în toi. La apusul soarelui, atmosfera de pe plajă devine mai animată, în momentul în care bărcile cu turiști și pescarii se întorc la țărm. De cele mai multe ori, însă, Playa Las Galeras este o plajă liniștită, mărginită de câteva căsuțe și un resort în partea estică a stațiunii.

Plaja Macao, printre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană 

Sursa foto: Shutterstock

În regiunea de nord a Republicii Dominicane poți găsi chiar și bijuterii geografice la fel de remarcabile cum este Playa de Macao, situată într-o regiune a țării cu același nume. Și aici, peisajul se remarcă prin aceleași caracteristici specifice acestei minunate coaste caraibiene, precum nisipul alb, apele turcoaz și coconatierii ce mărginesc plaja, motiv pentru care și Playa Macao se numără printre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană. 

Spre deosebire de alte plaje din regiunea nordică, Playa de Macao se diferențiază prin vânturile care creează valuri pe plajă, transformând-o în locul ideal pentru practicarea sporturilor nautice, așa cum este surfingul. Nimic nu se compara cu învățarea traversării valurilor într-un peisaj atât de emblematic precum Caraibe, motiv pentru care Playa Macao este casa mai multor școli de surf ce permit învățarea acestui sport.

Plaja Juanillo, paradisul cu ape topaz și palmieri 

Sursa foto: Shutterstock

Plaja Juanillo este probabil favorita tuturor turiștilor ce decid să aibă un sejur de vis pe coasta de est a orașului Punta Cana. Peisajul natural al plajei Juanillo și-a păstrat autenticitatea datorită numărului mic de hoteluri prezente pe plajă, ceea ce face ca nisipurile albe strălucitoare, apele turcoaz ale Mării Caraibelor și palmierii de la țărm să fie principala atracție a uneia dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană.   

Pentru a ajunge la Playa Juanillo, este nevoie să traversezi o arie rezidențială, însă accesul este liber pentru oricine dorește să se bucure de această plajă fabuloasă. Odată ce ai ajuns pe această plajă, o senzație unică te va învălui, datorită frumuseții, al cadrului natural și ușor sălbatic, dar și plajei ce pare parcă neatinsă, în contrast cu restul plajelor de la Marea Caraibelor. 

Aproape oriunde mergi în Republica Dominicană găsești plaje incredibile. Cele prezentate mai sus sunt doar câteva dintre cele câteva sute pe care te poți relaxa, atât vara, cât și iarna. Dacă te încântă ideea de a merge în Republica Dominicană vei descoperi că și costurile pot fi la fel de atractive precum plajele. Găsește alături de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Punta Cana și petrece un sejur exotic de vis la Marea Caraibelor!