Sursa foto: Valentin Valkov/Shutterstock.com

Dacă visezi la o vacanță exotică, ai toate motivele să alegi Republica Dominicană: mâncare simplă și delicioasă, băuturi surprinzător de gustoase din rom, oameni plini de viață și mai ales plaje.

Plajele din această țară insulară din Marea Caraibelor sunt deosebit de frumoase, integrate în peisaje care pe alocuri par de-a dreptul dramatice. Vei descoperi o îmbinare perfectă a munților cu peisajul marin și te vor încânta pe deplin apele curate, în care poți face snorkeling sau scufundări fără niciun fel de probleme.

De asemenea, vei putea să te bucuri de numeroase resorturi și hoteluri cu servicii excelente și prețuri mai mult decât decente. Rămâne de văzut doar unde mergi să te relaxezi în această țară. Până la urmă, este țară destul de mare ( 48.730 km2) și oferă sute de plaje. 

Am făcut, așadar, o listă cu cele mai frumoase plaje, de unde poți ajunge ușor să descoperi recifuri de corali, să hoinărești pe insule nelocuite sau să te pierzi în jungle sălbatice. 

1. Plaja Bavaro.

Playa Bavaro

Playa Bavaro

Este destinația ideală pentru cei care doresc să se bucure de servicii all inclusive. Sunt o mulțime de hoteluri care oferă opțiuni complete de cazare, masă și enterteinment, serviciile lor fiind combinate perfect cu întinderea mare de nisip, palmierii înalți și sănătoși, apele turcoaz și numeroasele opțiuni de activități acvatice. Dacă vrei să încerci sporturi precum parasailingul, plimbarea cu barca cu motor sau snorkelingul, este destinația ideală.

2. Playa Grande.

Playa Grande

Playa Grande

Este o plajă cu o lungime de 1.6 km, foarte curată și frumoasă. Cadrul natural este perfect iar vânturile o fac ideală pentru iubitorii de surfing. Iubitorii de golf pot găsi aici unul dintre cele mai renumite terenuri de golf din întreaga lume. Nu este o plajă tocmai potrivită pentru familiile pentru copii însă, dată fiind marea mereu agitată.

3. Plaja Rincon.

Plaja Rincon

Plaja Rincon

Un număr mare de fotografii din Republica Dominicană care au ajuns foarte populare pe internet sunt din acest loc. Este o plajă cu nisip alb, plantații uriașe de palmieri și un cadru natural fantastic desenat de munții ce se ridică de pe țărmul opus. Este o plajă unde poți ajunge cu ușurință din orașul Las Galeras și este mai mereu destul de liberă, dat fiind faptul că nu are locuri de cazare în imediată apropiere. Dacă vrei să descoperi această plajă încearcă să nu ratezi Boca del Diablo ( un obiectiv turistic foarte interesant ) și închirierea unei bărci.

4. Cayo Levantado.

Cayo Levantado

Cayo Levantado

Îți dorești un sejur în care să te poți relaxa pe o plajă privată? Este destinația perfectă pentru asta. Cayo Levantado este o insulă de dimensiuni reduse înconjurată de plaje cu nisip fin și de ape turcoaz. Se crede că toate cele 3 plaje ale insulei sunt în topul celor mai frumoase din întreaga Republică Dominicană. Dat fiind faptul că poți să le descoperi pe toate în aceeași zi, prin trasee atractive pe insulă, face această destinație să fie una cu adevărat magnetică.

5. Plaja Dorada.

Punta Cana

Punta Cana

Este o altă destinație perfectă pentru sejururile All Inclusive. Cu o combinație perfectă între munți, ape turcoaz și nisip fin, această plajă te așteaptă cu activități precum Windsurfing, schi nautic sau pur și simplu drumeții. Deși există numeroase hoteluri all inclusive, locul păstrează un cadru natural pe care îl vei îndrăgi, dată fiind distanța dintre aceste construcții.

Aproape oriunde mergi în Republica Dominicană găsești plaje incredibile. Cele prezentate mai sus sunt doar 5 dintre cele câteva sute pe care te poți relaxa, atât vara, cât și iarna. Temperaturile medii pe timpul verii nu depășesc 30 de grade Celsius iar cele de pe timpul iernii sunt situate între 22 și 25 de grade Celsius, ceea ce este perfect pentru o escapadă atunci când în România frigul devine stăpân.

Dacă te încântă ideea de a merge în Republica Dominicană vei descoperi că și costurile sunt la fel de atractive precum plajele. 

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Punta Cana!