Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Esti nerabdator sa-ti faci bagajele pentru mult asteptata vacanta in Dubai? Daca nu ai mai fost pana acum in Emiratele Arabe Unite, unde cultura este destul de diferita de cea europeana, trebuie sa te pui la curent in anumite privinte. Dubaiul este indubitabil un oras magnific, al superlativelor, in care luxul este la el acasa. Cu siguranta, vei fi absorbit de grandoarea zgarie-norilor, insa vei regreta daca itinerariul tau va include doar vizitarea giganticelor cladiri celebre, cum sunt Burj Khalifa si Burj Al Arab. Orasul are mult mai multe de oferit.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-ti incepe calatoria in Dubai:

Dubaiul gazduieste multe dintre cele mai mari lucruri din lume

In centrul orasului vei gasi cea mai inalta cladire din lume (Burj Khalifa, desigur), cel mai mare mall din lume (Dubai Mall) si cea mai mare fantana arteziana de pe planeta (Dubai Fountain). Acestea sunt cele mai celebre, insa nu singurele lucruri in care Dubaiul a atins cele mai inalte culmi. Orasul gazduieste, de asemenea, cele mai mari insule artificiale din lume, Insulele Palm, si au anuntat public ca in viitorul apropiat vor construi cel mai mare aeroport din lume, cel mai mare complex de divertisment din lume si, nu in ultimul rand, cea mai mare roata Ferris, tot din lume, bineinteles. Toate acestea in urmatorii 10 ani!

In Dubai, alcoolul nu poate fi consumat oriunde

Exista o multitudine de restaurante independente excelente in acest oras, insa niciunul dintre acestea nu este autorizat sa serveasca alcool. Daca intentionezi sa bei ceva cu alcool, va trebui sa mergi intr-un restaurant sau intr-un bar dintr-un complex hotelier. Nu esti obligat sa fii cazat intr-unul dintre aceste hoteluri pentru a consuma ceva la restaurantele si barurile lor.

Imbracamintea purtata in Dubai trebuie sa tina cont de anumite criterii

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a vizita Dubaiul este ce anume poti purta. Fiind parte a Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul este o tara musulmana, prin urmare este deosebit de important sa te gandesti ca trebuie sa te imbraci modest in anumite zone. Cand vine vorba de imbracamintea adecvata in Dubai, este necesar sa stim sa facem diferenta intre spatiile publice si cele de hotel.

In zonele publice (cum sunt, de pilda, mall-urile, cafenelele, aeroporturile si mijloacele de transport in comun), barbatii si femeile trebuie sa poarte haine care sa le acopere umerii si picioarele. Desigur, nimeni nu va chema politia daca arati prea multa piele, insa este important sa respectam cultura locala.

Hotelurile sunt considerate “zone internationale”, asadar resorturile, plajele si localurile incluse in complexurile hoteliere permit orice tip de imbracaminte. Nu este recomandat sa te plimbi in bikini si in pantaloni extrem de scurti in holul hotelului, insa este acest lucru este perfect acceptabil langa piscina si pe plaja.

Cere voie inainte de a face fotografii

Nu face niciodata o fotografie unui strain fara a cere permisiunea lui, cu exceptia cazului in care faci o fotografie scenica intr-o zona turistica majora. Dar nu este politicos sa faci o fotografie unei femei musulmane fara permisiunea ei si, totodata, nu este voie sa faci poze cladirilor guvernamentale, aeroporturilor, instalatiilor militare, etc.

In Dubai exista un singur anotimp, iar acela este extrem de calduros!

Daca vii intr-o tara in care exista patru anotimpuri, cum este Romania, ajustarea la climatul din Dubai poate fi o provocare. Asta pentru ca climatul de desert al Dubaiului este acelasi, mai mult sau mai putin, pe toata perioada anului. In timpul lunilor de iarna, temperatura medie este de 25 de grade Celsius, iar in perioada verii, temperatura este de circa 42 de grade Celsius (in timpul serii, este de circa 30 de grade Celsius).


Daca ti-am starnit curiozitatea, te invitam in agentiile noastre, sa planificam impreuna o vacanta in Dubai: http://agentii.dertour.ro