Sursa foto: Hartmut Albert/Shutterstock.com

Cu o mulțime de plaje uimitoare, linii de coastă spectaculoase și un climat mediteranean, nu este de mirare că insulele grecești sunt printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Mai mult, Grecia este casa unora dintre cele mai vechi civilizații europene, iar siturile arheologice unice și tradițiile locale fascinante sunt mărturie a acestui fapt.

Fie că dorești să explorezi moștenirea istorică greacă, să te relaxezi pe o plajă frumoasă sau să te delectezi cu fructe de mare proaspete și cu vin local într-o tavernă tradițională, în Grecia există o insulă pentru orice gust și orice buget.

Exista în jur de 6000 de insule gata să fie vizitate, fiecare cu un farmec și o frumusețe proprie. 

Iată 5 insule grecești pe care ar trebui să le vizitezi în timpul vieții tale, începând cu vara aceasta:

1. Corfu

Corfu

Corfu

Cândva o destinație ultra-populară, Corfu s-a mai relaxat în ultimii ani, scoțându-și la iveală farmecul rustic. Cu localnicii incredibil de calzi și primitori și cu o mulțime de activități în aer liber, inclusiv drumeții, ciclism, înot și snorkeling, Corfu este o altă insulă grecească în care merită să mergi în vacanță vara aceasta, mai ales dacă plănuiești să petreci concediul alături de familie.

Orașul Kerkyra (Corfu) are ceva pentru fiecare dispoziție, inclusiv o serie de muzee, forturi vechi, mănăstiri, baruri pline de viață și chiar un parc acvatic pentru copii. În vârful nordic al insulei, în Kassiopi, poți explora un castel în stil bizantin care are vedere la satul pescăresc.

Cu un nisip fin și cu o apă turcoaz de o claritate uimitoare, plajele au rămas motivul principal pentru care această insulă este vizitată. Cele mai populare sunt Paleokastritsa, Glyfada, Nissaki și Sidari Canal d Amour.

2. Rhodos

Rhodos

Rhodos

Locuită încă din Epoca de Piatră, Rhodos este cea mai mare și cea mai importantă din punct de vedere turistic dintre insulele Dodecanese.

Cel mai vizitat loc de pe insulă este Orașul Vechi, ce constă într-un labirint fermecător de străzi pietruite, statui antice și fântâni. Este una dintre cele mai bine păstrate așezări medievale din lume, fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1988. Protejat de un zid imens de piatră, Orașul Vechi găzduiește faimoasa Stradă a Cavalerilor și Palatul Marilor Maeștri.

Un alt site antic important din Rhodos este Acropola din localitatea Lindos. Ridicându-se la 116 metri deasupra mării, acropola, templul doric al Atenei Lindia și pitorescul sat Lindos sunt, pur și simplu, impresionante! 

Pe lângă o istorie fascinantă, insula Rhodos se mândrește cu o sumedenie de plaje cu ape cristaline și cu o viață de noapte vibrantă.

3. Creta

Creta

Creta

Cea mai mare insulă din Grecia este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase, găzduind plaje de nisip nesfârșite, orașe istorice și sate pitorești. Dacă ar trebui să folosim un singur cuvânt pentru a descrie insula Creta, acesta ar fi „divers”.

Plajele de nisip se ascund printre munți, pădurile de palmieri cresc în mijlocul câmpurilor întinse, iar orașele moderne se strecoară printre structurile vechi de secole de pe coastă. Și, vorbind despre orașe, trebuie să menționăm Chania, un oraș cu străzi căptușite cu arhitectură care reflectă stilurile minoienilor, venețienilor și otomanilor, precum și ale grecilor contemporani.

Dintre plajele cretane, cel mai mult se remarcă plaja Balos, plaja Elafonissi, plaja Vai și plaja Falassarna.

4. Lefkada

Lefkada

Lefkada

Singura insulă grecească accesibilă cu mașina, Lefkada este legată de continent printr-un mic canal navigabil. Este considerată „Caraibele Greciei” datorită apelor sale de un albastru exotic. Înconjurate de stânci impresionante și păduri luxuriante, plajele sale continuă să-și uimească vizitatorii.

Coasta de vest găzduiește unele dintre cele mai bune plaje ale insulei, cum ar Porto Katsiki, Egremni și Kathisma. Interesant este și interiorul insulei, cu dealurile sale verzi, satele atemporale și livezile de măslini.

5. Santorini

Santorini

Santorini

Alba și vulcanica Santorini este cea mai mare insulă din lanțul Cicladelor, având o mulțime de locuri de descoperit atât pentru aventurieri, cât și pentru petrecăreți sau pentru cei care doresc o vacanță de relaxare.

Turiștii suficient de curajoși pot face o excursie cu barca pentru a urca pe craterul vulcanului său (adormit), iar cei care preferă să stea la soare vor găsi pe insulă plaje cu adevărat unice, cu nisip roșu și negru, cum ar fi Plaja Roșie, Kamari și Perissa.

Pentru vederi spectaculoase la mare, un pic de antrenament și un apus de poveste, îți recomandăm traseul dintre orașele Fira și Oia, pe lângă micile biserici și conace vopsite în alb.

Ofertele Early Booking pentru destinația Grecia,  vin cu o sumedenie de reduceri la pachetele de vacanță de vară.