Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: corfu

Top 5 insule din Grecia pentru concediul de vară

Sursa foto: Hartmut Albert/Shutterstock.com

Cu o mulțime de plaje uimitoare, linii de coastă spectaculoase și un climat mediteranean, nu este de mirare că insulele grecești sunt printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Mai mult, Grecia este casa unora dintre cele mai vechi civilizații europene, iar siturile arheologice unice și tradițiile locale fascinante sunt mărturie a acestui fapt.

Citeste in continuare »

De ce este Septembrie cea mai bună lună în care să mergi în Grecia

Santorini

Sursa foto: Feel good studio/Shutterstock.com

Nu există niciun moment mai bun de a vizita Grecia decât luna septembrie, când majoritatea călătorilor se întorc acasă, iar prețurile la toate facilitățile turistice încep să scadă.

Septembrie este o lună grozavă de a merge pe meleagurile elene, întrucât vremea și temperaturile mării sunt perfecte în această perioadă a anului.

Indiferent că ești pasionat de activități în natură, de cultura Greciei Antice sau, pur și simplu, îți dorești să te relaxezi la plajă, această lună este cea mai potrivită.

Citeste in continuare »

Oferte Dertour – early booking in Corfu si Rhodos

EleaAtunci cand spui Grecia cu siguranta iti zboara gandul la soare, plaja si insule minunate. Fie ca vorbim despre Lefkada, Kefalonia, Santorini, Corfu, Creta, Rhodos sau Zakynthos, odata ajuns pe una dintre aceste insule vei fi intampinat de un adevarat paradis, iar fiecare peisaj care iti va aparea in fata ochilor te va face sa exclami “Wooow!”. Pentru ca stim cat de mult iti plac vacantele, ti-am pregatit 5 oferte early booking pentru doua insule din Grecia. Citeste in continuare »

5 restaurante din Corfu unde merita sa servesti masa

Cavalieri Roof Top, CorfuCorfu, o insula cu un bogat si complex patrimoniu cultural, care a fost condusa de diferite tari de-a lungul istoriei sale, are astazi o bucatarie ce reflecta toate aceste influente exterioare. Amestecarea celor mai proaspete produse de mare cu o gama de produse grecesti si italiene reprezinta, de cele mai multe ori, o masa traditionala in insula Corfu. Citeste in continuare »

Cum ne putem petrece timpul liber in insula Corfu

*Sursa foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Insula Corfu iti ofera sanctuarul linistit de care ai nevoie in vacanta pe care ti-o planuiesti pentru a te relaxa dupa un an de munca lung si extenuant. Citeste in continuare »

Ghid de vacanta: insula Corfu

Insula Corfu (1)Corfu (Kerkyra in limba greaca) face parte din Insulele Ionice, fiind cea mai populata dintre acestea. Pentru turisti, Corfu este combinatia perfecta de relaxare si vacanta activa, avand multe locuri istorice si statiuni care asteapta sa fie descoperite. Insula are 30 de plaje distinse cu  Blue Flag recunoscute pentru calitatea nisipului si a apei dar si una dintre cele mai spectaculoase drumetii din Grecia, Corfu Trail, despre care o sa va povestim intr-un articol viitor.

Citeste in continuare »

Corfu. O vacanta perfecta in Insula Corfu.

Dupa cativa ani in care am fost in aproximativ 10 insule grecesti (o nimica toata daca stau sa socotesc ca as mai avea de vizitat inca aprox. 1990), anul acesta am mers in Corfu. Las la o parte informatiile legate de localizarea sa in Marea Ionica si despre parcursul istoric, nu pentru ca ar avea o importanta minora, ci pentru ca aceste informatii se gasesc din abundenta pe internet. Am ales sa fiu ignoranta si sa nu ma documentez excesiv, ci sa merg pe inspiratia de moment si pe recomandarile primite la fata locului. Iata cum au trecut (prea repede, desigur) cele 7 zile de vacanta in Corfu!

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour