Sursa foto: DaLiu/Shutterstock.com

Algarve este mai mult decât o zonă însorită din sudul Portugaliei, unde turiștii merg să se încălzească în lunile cele mai reci. Este o regiune unică a Peninsulei Iberice, cu un relief spectaculos, ce pare a fi parte din altă lume. 

Cu o populație de aproape 420 000 de locuitori și cu o suprafață totală de 5 411 kilometri pătrați, Algarve este relativ mic. Cu toate acestea, vara aduce un val de călători, ridicând populația până la aproape un milion de oameni.

Coasta de sud a regiunii se întinde pe aproximativ 155 de kilometri de-a lungul oceanului Atlantic, adăpostind în jur de 100 de plaje, una mai frumoasă și mai impresionantă decât alta. De asemenea, temperatura apei din cele mai multe plaje este extrem de caldă datorită curenților marini, chiar și în lunile mai reci de iarnă.

Și, fără nicio exagerare, plajele (praias) din Algarve sunt printre cele mai bune din lume. Cu un nisip auriu foarte fin, presărate ici și colo cu diferite stânci maronii și peșteri cu arcade, cu valuri excelente de surf și cu o varietate de resorturi, vile și hoteluri, nu este de mirare că plajele din aceasta zonă a Portugaliei au parte de atâția vizitatori.

Cu atâtea plaje din care poți să alegi, este bine să știi care sunt cele mai bune pentru a te orienta mai ușor atunci când ești în vacanță în Algarve.

Iată, așadar, care sunt cele mai frumoase plaje din această regiune:

Praia da Marinha (Lagoa).

Praia da Marinha

Praia da Marinha

Plaja Marinha este o adevărată frumusețe a naturii, considerată a fi una dintre cele mai bune plaje din Portugalia și, totodată, una dintre cele mai frumoase plaje din întreaga lume. Înainte de a te duce la plajă pentru a te bucura de frumusețea rocilor și a tunelurilor naturale, rămâi câteva minute pe vârful stâncii ce coboară spre plajă pentru a admira întreaga priveliște.

Praia da Falésia (Albufeira).

Praia da Falésia

Praia da Falésia

Praia da Falésia este o plajă imensă ce se întinde de la Albufeira la Vilamoura. În zona Vilamourei, plaja este lungă, lată, iar apa este puțin adâncă. Când ajungi în partea Albufeirei, vei observa formațiuni de rocă roșie impresionante, care fac ca această plajă să fie cu adevărat spectaculoasă.

Praia da Dona Ana (Lagos).

Plaja Dona Ana este, fără îndoială, una dintre cele mai pitorești plaje din Algarve. Deoarece este situată chiar în afara orașului Lagos, această plajă înconjurată de stânci abrupte  colorate în nuanțe aurii și de apă albastră foarte cristalină este extrem de populară atât în rândul localnicilor, cât și în rândul călătorilor străini. 

Praia da Dona Ana seamănă foarte mult cu cei 12 Apostoli din Australia, un monument al naturii impresionant format din roci, parte a Parcului Național Port Campbell. 

Algar de Benagil (Carvoeiro).

Algar de Benagil este un alt loc foarte des întâlnit în fotografiile ce surprind frumusețile regiunii Algarve. Aceasta este, mai degrabă, o grotă naturală („algar” înseamnă, în limba portugheză, grotă, iar „Benagil” face referire la faptul că grota este situată foarte aproape de plaja Benagil. 

Din păcate, accesul la Algar de Benagil se face doar pe apă și anume cu barca (o modalitate mai ușoară și mai confortabilă) sau cu caiacul. 

Praia da Bordeira (Carrapateira, Aljezur).

Praia da Bordeira

Praia da Bordeira

Cunoscută de puțini, plaja Bordeira te invită să petreci o vacanță relaxantă departe de agitația zonelor turistice.

Situată în sud-vestul regiunii Alentejo și cu o lungime de 3 kilometri de nisip fin, această plajă adesea pustie, traversată de un râu micuț ce servește drept popas pentru păsările migratoare, este perfectă pentru iubitorii de natură și pentru familiile cu copii mici. 

Unde te cazezi când mergi în vacanță în Algarve?

În Algarve există zeci și zeci de orașe de-a lungul coastei, toate oferind o serie de opțiuni de cazare diferite, pentru toate buzunarele. 

Descoperă gama noastră de hoteluri din Algarve, Portugalia!