Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in turcia

Istoria Cappadociei, unul dintre cele mai fascinante locuri din Turcia

Sursa foto: MehmetO/Shutterstock.com

Unele dintre cele mai populare imagini din vacanțele din Turcia pe care le vedem în online în ziua de azi sunt cele cu baloane cu aer cald ce se înalță deasupra Cappadociei. Dar Cappadocia înseamnă mult mai mult decât un peisaj incredibil, perfect pentru pozele de pe site-urile de socializare.

Cappadocia (Kapadokya) este unul dintre cele mai interesante locuri din Turcia datorită unei combinații imbatabile de minuni naturale și minunății făcute de mâna omului. De-a lungul secolelor, toate civilizațiile care au populat această regiune și-au pus amprenta asupra locului în așa fel încât și generațiile ulterioare să se bucure de ea.

Citeste in continuare »

Cele mai impresionante locuri istorice din Turcia

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Turcia nu este o țară la care majoritatea oamenilor se gândesc atunci când aud de ruine romane și grecești, însă ar trebui să fie. Turcia găzduiește mai multe ruine antice decât Grecia sau Italia! De fapt, grecii și romanii antici au avut capitale în Turcia, această țară adăpostind, de asemenea, unele dintre cele mai semnificative vestigii arheologice biblice din întreaga lume.

Citeste in continuare »

5 hoteluri de vis din Turcia pe care trebuie să le încerci

Uneori avem nevoie o vacanță, departe de zgomotul orașului și de stresul vieții cotidiene. Dar alegerea unei destinații poate fi dificilă. Inima ta tânjește la plaje cu nisip fin, însă mintea ta e în cautare de un sit istoric bogat. Este greu să găsești un loc care să-ți impace toate capriciile și tocmai de aceea Turcia este o bijuterie rară. Turcia se adresează persoanelor cu interese variate, în special celor în căutarea aventurii, dar și relaxării. O țară cu sate unice, o moștenire culturală nemaipomenită și o linie de coastă uimitoare.

Atunci când mergi într-un loc special, ai nevoie de cazare pe măsură. De aceea, săptămâna aceasta îți prezentăm 5 oferte de la 5 hoteluri din Turcia, pe care nu trebuie să le ratezi:

Citeste in continuare »

Vizitează Bodrum, pitorescul oraș turcesc

Sursa foto: Luciano Mortula – LGM/Shutterstock.com

Se spune că Bodrum este poarta Turciei spre turismul mondial, un loc cu adevărat unic, binecuvântat cu peisaje încântătoare, localnici ospitalieri, plaje de o frumusețe răpitoare și mâncare tradițională excelentă. De-a lungul timpului, aici au trăit oameni de rase și culturi diferite, care vorbeau limbi străine și totuși conviețuiau bine. Expresia „Să trăiești și să-i lași pe ceilalți să trăiască” este tipică pentru cetățenii din Bodrum, având în vedere imensa toleranță care îi caracterizează.

Citeste in continuare »

Vacanta de vis in Turcia. Marele tur!

Turcia este o tara incredibil de frumoasa, cu multe comori ascunse si atractii nedescoperite. Turcia nu inseamna doar plaje cu nisip fin si resorturi all inclusive. Turcia inseamna istorie, traditii, biserici sapate in stanca, bazare, bai luxoase, orase vechi, gastronomie si suveniruri superbe. Daca iti doresti o vacanta atipica, in care sa afli istoria unui popor mandru, atunci te invit in Marele Tur al Turciei, de la inceputul acestei veri. Iata detalii… Citeste in continuare »

5 Restaurante elegante in Instanbul

Daca in aceasta vara ti-ai propus sa mergi in Turcia in vacanta, fie ca esti in drum spre unul dintre resorturile celebre din tara, fie ca esti intr-un circuit al oraselor istorice, opreste-te in Istanbul macar pentru cateva zile. Superbul oras de pe doua continente are multe de oferit. Iar printre atractii se numara si restaurante romantice, elegante, cu o bucatarie excelenta. Iata 5 restaurante din Istanbul pe care sa nu le ratezi…

Citeste in continuare »

5 Hoteluri speciale pentru familia ta in Turcia!

Vrei sa pleci in vacanta cu cei mici in Turcia si nu stii unde este cel mai bine sa te cazezi? Nimic mai simplu. Noi iti recomandam cateva hoteluri family-friendly, cu posibilitati de distractie pentru copii, cu piscine speciale pentru ei, cu water park, gradini si parcuri, locuri de joaca, bone si servicii speciale. Totul este creat astfel incat tu si familia ta sa va bucurati de un concediu pe cinste. Haideti sa vedem care sunt cele mai bune hoteluri din Turcia pentru familiile cu copii…

Citeste in continuare »

10 Hoteluri superbe in Alanya, Turcia

Alanya este o statiune de vacanta aflata in Provincia Antalya, pe coasta mediteraniana a Turciei, la 166 de km de orasul Antalya. Pozitia strategica a acestei superbe statiuni, pe o mica peninsula intre Marea Mediterana si Muntii Taurus, va ofera peisaje spectaculoase si atractii naturale, dar si o lunga traditie in turism, ceea ce va asigura o vacanta reusita aici. Vremea este perfecta, iar o multime de evenimente sportive si festivaluri culturale au loc in Alanya. Pentru o vacanta perfecta, alege varianta early booking si te vei bucura de reduceri importante!

Citeste in continuare »

Top 10 hoteluri in Marmaris, Turcia

Marmaris este un oras-port si o statiune turistica de pe coasta mediteraniana a Turciei, aflata in partea de SV a tarii, in Provincia Mugla. Principala sursa de venit a localnicilor este turismul. Inainte de a deveni celebra in lume datorita hotelurilor sale elegante, Marmaris era doar un sat de pescari, cu o locatie excelenta, la intersectia muntilor cu marea. Populatia orasului este de peste 30.000 de locuitori, insa ajunge la peste 400.000 in sezon.

Citeste in continuare »

Litoral Turcia – atractii si motive sa alegi o vacanta aici

Turcia este o tara euroasiatica, localizata in vestul Asiei si in sud-estul Europei. Avantajul acestei asezari pe doua continente este reprezentat printr-un litoral de exceptie, Turcia avand iesire la Marea Mediterana, la Marea Egee, la Marea Marmara si la Marea Neagra. Turcia este o republica democratica, constitutionala, cu o bogata cultura si cu o pozitie strategica pe cele doua continente.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour