Turcia este o tara euroasiatica, localizata in vestul Asiei si in sud-estul Europei. Avantajul acestei asezari pe doua continente este reprezentat printr-un litoral de exceptie, Turcia avand iesire la Marea Mediterana, la Marea Egee, la Marea Marmara si la Marea Neagra. Turcia este o republica democratica, constitutionala, cu o bogata cultura si cu o pozitie strategica pe cele doua continente.

 

Principalele orase din Turcia sunt: Istanbul, Ankara (capitala), Izmir, Bursa si Adana, iar populatia se ridica la peste 70 de milioane de locuitori.

 

Clima in Turcia

 

Clima in Turcia este mediteraniana, cu veri fierbinti si ierni placute, dar si temperat oceanica, pe coasta Marii Negre. Pe litoral, temperaturile variaza intre 25-35 de garde vara, iar iarna intre 6 si 15 grade (pe coasta mediteraniana).

 

Litoral Turcia

 

Plajele din Turcia sunt de o frumusete unica, salbatica, impresionanta. Stancile inalte protejeaza plaje micute, superbe, cu nisip alb, iar in orasele de pe coasta vei gasi hoteluri de lux, restaurante excelente si barci de inchiriat pentru plimbari romantice pe mare.

 

Iata cele mai frumoase 10 plaje din Turcia (unele avand chiar steag albastru de excelenta!):

 

1. Patara (Fethiye) – 20 km
2. Ölüdeniz (Fethiye) – cea mai faimoasa
3. Olimpos (Antalya) – romantica
4. Side (Antalya)
5. Alanya – 22 km
6. Iztuzu (Dalyan) – peisaje superbe
7. Bodrum Peninsula
8. Kemer (Antalya)
9. Pamucak (Ephesus) – nisip negru vulcanic
10. Çalış (Fethiye)

 

In plus, trebuie sa mai amintim plajele: Kızkalesi (Silifke), Sinop, Kuşadası (Ephesus), Antalya, Samandağ (Antakya), Anamur (Alanya), Hisaronu Bay, Butterfly Valley, etc.

Litoral Turcia – motive pentru a alege o vacanta aici:

 

1. Plajele Turciei sunt printre cele mai frumoase din lume!

 

2. Kilometri intregi de nisip alb si zeci de plaje si locatii din care poti alege. Exista ceva pe gustul (si buzunarul) oricui!

 

3. Datorita multelor asezari pe malul marii vei putea alege o zona mai intima, in care nu ajung multi turisti. Poti opta pentru o vacanta cu familia, cu prietenii sau romantica, impreuna cu partenerul tau.

 

4. Sporturile de apa sunt aici la ele acasa!

 

5. Varietatea culinara, distractiile si zilele insorite.

 

6. Peisajele iti taie rasuflarea. Poti sta la apus pe plaja, cu un cocteil in mana si sa asculti valurile!

 

7. Hotelurile sunt elegante, confortabile si poti rezerva camere atat cu vedere la mare, cat si in orase.

 

8. Golden Beach, Dalia Beach, True Blue Beach sunt cele mai populare din Istanbul si recunoscute in intreaga lume! Ai astfel acces si la plaja si la cultura impresionanta a orasului.

 

9. Barurile si restaurantele iti ofera servicii de top si te vei putea delecta cu preparatele preferate.

 

10. Cerul albastru, apele turcoaz, lagunele perfecte, plajele albe, palmierii, stancile inalte, orasele de poveste – toate acestea vor fi decorul ideal pentru vacanta ta!