Daca in aceasta vara ti-ai propus sa mergi in Turcia in vacanta, fie ca esti in drum spre unul dintre resorturile celebre din tara, fie ca esti intr-un circuit al oraselor istorice, opreste-te in Istanbul macar pentru cateva zile. Superbul oras de pe doua continente are multe de oferit. Iar printre atractii se numara si restaurante romantice, elegante, cu o bucatarie excelenta. Iata 5 restaurante din Istanbul pe care sa nu le ratezi…

5 Restaurante elegante in Instanbul

1. Hamdi Restaurant

Hamdi Restaurant este un local de 4 stele, pe care il gasesti la adresa Tahmis Cad KalcIn Sok No.17 Eminonu. Bucataria sa este mediteraniana si orientala, iar preturile sunt medii. Pentru un pranz vei plati intre 10 si 30 de euro. Atractia principala a restaurantului este terasa de pe acoperis, care ofera vederi spectaculoase la port si moscheele din oras. Clientii care au luat masa aici sustin ca au mancat cea mai buna baklava din Istanbul!

2. Maiden's Tower

Maiden's Tower este cunoscut din perioada bizantina ca Leander”s Tower si este o insula mica situata in partea de est a Bosforului, pe coasta Uskudar din Istanbul. Barci private organizeaza excursii pana la turn de cateva ori pe zi. Exista numeroase legende care descriu istoria acestui turn, insa in zilele noastre aici te poti delecta cu o cina romantica la primul etaj si cu o cafea turceasca la barul de pe acoperis. Maiden's Tower a aparut in celebrul film din seria James Bond: The World Is Not Enough.

3. Cezayir

Restaurantul Cezayir se afla intr-o cladire construita in anul 1901, ca scoala, de muncitori italieni. Restaurantul se afla aici, in Beyoglu, din anul 2005 si ofera un lounge, cafe-bar si o gradina superba.

Bucataria este turceasca trasitionala, insa maestrii bucatari pregatesc si meniuri internationale, la cerere. Preturile sunt medii, decorul este vintage elegant, iar servirea ireprosabila.

4. Haci Baba Restaurant

Restaurantul Haci Baba se afla in Beyoglu si isi intampina oaspetii cu portile deschise inca din anul 1921. Este un local clasic, vintage, elegant si boem, unde poti petrece o seara de neuitat, in compania bucatelor si vinurilor de exceptie.

Iti recomand sa incerci: Mantar Salatasi (salata de ciuperci), Çerkez tavugu (pui cu sos de alune), Haydari, Kiymali kol böregi (produse de patiserie cu carne), Sekerpare (un desert specific turcesc).

5. Medusa Restaurant

Restaurantul Medusa este situat in Sultanahmet, un cartier din centrul istoric al peninsulei, intr-o locatie fermecatoare. Cladirea in care se afla astazi restauranul a fost casa particulara si este inconjurata de gradini exotice. Bucataria este traditionala turca, iar personalul iti va oferi o experienta unica.

Daca nu vei lua masa pe terasa din gradina, in interior te vei putea rasfata pe divanele acoperite cu perne din catifea, ca intr-un decor desprins parca din Seherezada.