Marmaris este un oras-port si o statiune turistica de pe coasta mediteraniana a Turciei, aflata in partea de SV a tarii, in Provincia Mugla. Principala sursa de venit a localnicilor este turismul. Inainte de a deveni celebra in lume datorita hotelurilor sale elegante, Marmaris era doar un sat de pescari, cu o locatie excelenta, la intersectia muntilor cu marea. Populatia orasului este de peste 30.000 de locuitori, insa ajunge la peste 400.000 in sezon.

Viata de noapte in Marmaris este vibranta si plina de culoare, iar statiunea este recunoscuta si pentru sporturile acvatice practicate aici.

Clima in Marmaris

Clima in Marmaris este mediteraniana, cu veri uscate si fierbinti si ierni blande, ploioase. Temperaturile variaza intre 25 si 40 de grade in perioada aprilie – octombrie, iar iarna sunt cuprinse intre 10 si 20 de grade.

Alte detalii

Statiunea turceasca cea mai sofisticata, Marmaris este situata in locul unde se intalneste Marea Egee cu Mediterana, iar golful sau este cunoscut pentru conditiile de yachting si atmosfera cosmopolitana. Hotelurile din zona sunt elegante si luxoase, au intre 3 si 5 stele si preturile sunt pentru toate buzunarele. Daca vrei sa petreci o vacanta aici, alege o oferta early booking si vei beneficia de reduceri!

Iata mai jos 10 hoteluri din Marmaris, recomandate de consultantii Dertour:

1. Hotel Maris Beach 3*

– este situat dire ct pe plaja si se afla la 2 km de centrul orasului si la 2,5 km de Castelul Marmaris si portul de agrement. Oferta incepe de la 80 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun.

2. Hotel Poseidon 4*

– hotelul se situ eaza la doar 1,5 km de centrul Marmaris, iar oferta incepe de la 82 euro/persoana/sejur, pentru 7 nopti cazare in camera dubla cu demi-pensiune.

3. Hotel Golmar Beach 4*

– hotelul se afla la aproximativ 500 m de Icmeler si la aproximativ 9 km de Marmaris, iar oferta incepe de la 121 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla cu demi-pensiune.

4. Hotel Mares 5*

– hotelul se afla direct pe plaja de nisip si pietris. Icmeler este de aproximativ 3 km, iar orasul Marmaris este la aproximativ 5 km. Oferta incepe de la 177 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla, All inclusive.

5. Hotel Elegance 5*

– Elegance Hotels International Marmaris este situat la 5 minute cu masina de port si la 10 minute cu masina de parcul Marmaris Milli. Oferta incepe de la 214 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla, All inclusive.

6. Sunrise Hotel 4*

– Hotelul este amplasat cu vedere la mare in mijlocul golfului Marmaris. Se afla la doar 3 km de centrul statiunii Marmaris. Oferta incepe de la 271 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla cu demi-pensiune.

7. Hotel Aqua 5*

– Hotelul este situat la 200 metri de centrul orasului Icmeler, 8 km de Marmaris, 110 km de aeroportul Dalaman. Oferta incepe de la 286 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive.

8. Hotel Munamar Beach 4*

– Hotelul este situat la 500 m de Iclemer si la aprox 8 km de Marmaris. Oferta incepe de la 238 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in camera dubla, All Inclusive.

9. Hotel Boutique Casa & Blanca 4*

– hotelul este localizat frontal catre mare, pe faimoasa coasta Turquoise a Marii Egee, in Icmeler, la o distanta de 8 km fata de centrul orasului Marmaris, 200 m de centrul statiunii Icmeler si la 100 km de aeroportul Dalaman. Oferta incepe de la 298 euro/ pesoana/ sejur in camera dubla pentru 7 nopti cazare, All inclusive.

10. Hotel Viverde Loryma 4*

– hotelul este ideal situat pe coasta, inconjurat de pini si maslini, cu o priveliste superba catre golful Turunc. Oferta incepe de la 196 euro/persoana/sejur pentru 7 nopti cazare in apartament cu vedere la mare, demipensiune.

Iata aici toate ofertele pentru Marmaris, Turcia!