Santorini3Santorini este o insula din Marea Egee, situata in arhipelagul Cicladelor, care apartine Greciei, insa e mai apropiata de Creta decat de continent. Are o suprafata de 73 de kilometri patrati iar principalele atractii de aici sunt statiunile si plajele. Fiind relativ mica, de pe insula lipsesc marile catedrale sau muzee, insa nu si lacasele de cult religios.

Aici veti intalni aproximativ 300 de biserici, fiind predominant predominant albe. Datorita acestui lucru, localnicii adora sa spuna ca insula lor e una a paradoxurilor, pe ea gasindu-se mai multe biserici decat case sau mai mult vin decat apa.

Plajele de top din Santorini

Vorbim de o insula vulcanica si asta ne poate duce cu gandul la plaje cu nisip negru. Intr-adevar, majoritatea plajelor au aceasta culoare, mai ales in jumatate de nord, insa coborand spre sud nisipul capata culori si granulatii diferite.

Din punct de vedere estetic nisipul negru incanta insa trebuie avut in vedere ca se incinge foarte usor, iar in zilele calduroase aveti nevoie neaparat de incaltaminte. Cele mai apreciate plaje de pe insula sunt Plaja Neagra, Plaja Rosie, Plaja Alba si Plaja Indragostitilor.

Plaja Neagra se afla in statiunea Kamari si este cea mai lunga de pe insula. Este formata in principal din pietre de granulatii diferite. Chiar daca lipseste nisipul fin, turistii o prefera, fiind situata langa una dintre cele mai selecte statiuni din Santorini si fiind distinsa cu Blue Flag.

In urma cu jumatate de secol, un sat din apropiere a fost pus la pamant de cutremurul din 1956, iar locuitorii s-au mutat in Kamari. Practic acela a fost momentul in care a luat nastere localitatea. In apropierea ei se afla al doilea varf de pe insula, muntele Mesa Vuono, care masoara doar 400 de metri, dar avand in vedere ca este privit de la nivelul marii pare mai mare.

Daca totusi preferati altfel de plaje, puteti merge spre nord in statiunea Monolithos, care are plaje cu nisip fin, sau puteti cobori spre sud pana in statiunea Perissa, unde veti putea da de una dintre cele mai apreciate plaje cu nisip negru de pe insula. Puteti merge si mai in jos, pana in statiunea Agios Georgios, situata la aproximativ trei kilometri de aceasta. Langa cele doua se mai afla statiunile Perivolos si Vlihada. In prima veti putea practica diverse sporturi nautice, fiind una dintre cele mai vizitate.

Plaja Rosie este situata la sud de orasul Akrotiri, care nu are insa iesire la tarm. Aici puteti admira culoarea rosiatica a stancilor, in primul rand, si apoi a nisipului. Daca prindeti un cer prielnic, puteti surprinde niste fotografii de un dramatism aparte.

Langa ea se afla Plaja Alba, care insa este izolata. Se poate ajunge doar cu barca. O alta plaja relativ izolata este Kolumbo Beach, situata in partea de nord-est a insulei si preferata de nudisti.

Plaja Eros este mai putin frecventata deoarece nu se afla in zona cea mai aglomerata a insulei, insa cei care au vizitat-o nu au regretat ca au facut-o. E localizata la nord de plaja Vlychada si este formata din nisip fin.

Pe insula Santorini mai puteti vizita plajele: Tou Christou To Thermi, Katharos, Baxedes, Limanakia, Avis, Kambia, Exo Gialos etc.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Santorini (1) Santorini (2)