Sursa foto: Patryk Kosmider/Shutterstock.com

Santorini, fermecatoarea insula cicladica din Marea Egee, este in esenta ceea ce a ramas in urma eruptiei unui vulcan masiv din secolul al XVI-lea i. Hr.. Este dovada vie ca paradisul se poate naste si in urma dezastrelor naturale. Arhitectura romantica si peisajul uimitor fac ca aceasta insula sa fie destinatia perfecta pentru cei proaspat casatoriti. Privelistile de basm ale satelor magnifice, stancile vulcanice cu vedere la albastra Mare Egee si apusurile de soare glorioase sunt alte motive pentru care Santorini este locul ideal in care sa-ti petreci luna de miere.

Cea mai buna perioada pentru care sa planuiesti o vacanta romantica in Santorini:

Cel mai bun moment in care sa iti petreci luna de miere in Santorini il alegi in functie de ceea ce iti doresti. Sezonul de varf este iunie-septembrie, cand vremea este calda, insorita si perfecta pentru plaja. Atunci insa este si foarte aglomerat, iar preturile pentru transport, mancare si alte facilitati sunt mai ridicate decat in restul anului.

Daca vrei sa ai parte de o vacanta romantica nu atat de costisitoare, dar sa te bucuri totusi de frumusetile acestei insule, aprilie-octombrie este cea mai buna perioada in care sa mergi acolo. Preturile hotelurilor si pensiunilor scad, mancarea este ieftina si poti sa de duci sa vizitezi obiectivele turistice in pace, fara sa te simti sufocat de aglomeratia de turisti.

Exploreaza locurile incantatoare din Santorini:

Satul Oia – O capodopera a arhitecturii cicladice

Cele mai multe dintre fotografiile de pe internet ale insulei Santorini sunt realizate in Oia. Este cel mai faimos sat de pe insula, cunoscut pentru cladirile sale superbe, imbracate in alb si albastru, precum si pentru mancarurile grecesti traditionale, vederile impresionante si, nu in ultimul rand, pentru cele mai romantice apusuri de soare din lume. Situat pe o stanca cu vedere la mare si la vulcanul Palia si Nea Kameni, satul Oia este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune locuri din Europa in care sa-ti petreci luna de miere. Aici poti gasi, de asemenea, atractii precum Muzeul Maritim si ruinele Cetatii Venetiene.

Satul Fira –  Un loc vibrant si plin de viata

Daca vrei sa ai parte de o luna de miere memorabila, trebuie neaparat sa vizitezi coloratul si animatul sat Fira. Este capitala insulei Santorini, una dintre cele mai importante si vizitate parti ale insulei. Asezat pe marginea unei stanci inalte, asemenea satului Oia, Fira ofera o vedere panoramica impresionanta a vulcanului scufundat in mare. Acesta este un sat tipic cicladic cu case albe, ferestre si usi albastre si strazi frumos pavate. Este totodata un loc perfect pentru plaja, cumparaturi si, fara indoiala, este satul cu cele mai romantice hoteluri de pe insula.

Satul Imerovigli – Un sat pitoresc din nordul insulei

Satul Imerovigli este oarecum sub apreciat. Este un loc pitoresc situat in partea de nord a insulei, la doar 2 kilometri distanta de celebrul sat Fira. Acesta nu numai ca este ideal pentru capturarea unor forografii uimitoare cu apusul soarelui, dar este, de asemenea, si un loc incredibil de romantic in care te bucuri de vacanta alaturi de persoana iubita. Locatia ofera privelisti clare ale calderei, iar in timpurile vechi obisnuia sa fie loc de ascunzatoare pentru satenii ce pandeau navele pirat care se apropiau de stanca. Exista mai multe cafenele si restaurante cu vederi superbe in acest sat, asadar nu ezita sa petreci cel putin o zi aici in calatoria ta in Santorini.

Plaja Rosie – O plaja unica in lume

Petrecerea unei zile pe Plaja Rosie trebuie sa se gaseasca pe itinerariul tau pentru vacanta in Santorini. Plaja, celebra pentru nisipul sau rosu, este scaldata intr-un peisaj ce taie respiratie. Valurile albastre ale marii, vantul cald al noptii si briza rece ce iti mangaie fata te vor face sa te indragostesti de acest loc din Santorini!

Te incanta o vacanta in Santorini? Vezi ofertele noastre cu reduceri Early Booking aici: https://www.dertour.ro/early-booking/grecia/santorini, pe http://www.dertour.ro si in agentiile noastre.