Santorini 4

Daca esti in cautarea unui loc superb unde sa iti poti petrece vacanta, insula Santorini este, cu siguranta, una dintre cele mai interesante destinatii din Grecia. Aceasta te va convinge inca de la primele poze pe care le vezi ca merita sa fie vizitata, cel putin o data in viata. Este o insula situata in sudul Marii Egee si impresioneaza prin cladirile albe cu acoperisuri albastre, tavernele traditionale si magazinele interesante, toate asezate pe versanti stancosi.

Insula a fost desprinsa dintr-un vulcan si este punctul de plecare a unor mituri extrem de cunoscute la nivel mondial, cum ar fi mitul Atlantidei.

Ce poti sa faci in Santorini?

Odata ajuns aici, vei incerca sa valorifici fiecare minut petrecut si vei descoperi ca oricat de mult ai sta, timpul este prea scurt. Este bine sa iti alegi cu atentie fiecare actiune inainte de a pleca de acasa, in asa fel incat atunci cand ajungi pe insula sa stii ce ai de vazut. Daca vrei recomandari, iata cateva idei despre ce ai putea sa faci:

– Simte atmosfera capitalei insulei, Fira. Fira este intr-o forfota continua, datorita turistilor veniti aici intr-un numar mare. Daca vrei sa simti ca traiesti, centrul capitalei este locul perfect pentru asta. Aici poti gasi o multime de magazine, biserici, restaurante si taverne grecesti sau baruri. Capitala insulei Santorini este un loc ideal si pentru cei care isi doresc o vacanta bogata in distractii de noapte.

– Mananca un Frozen Yogurt. Este un desert grecesc care merita fiecare inghititura. Este delicios si poate fi combinat cu o multime de toppinguri, de la nuci pana la fructe uscate.

– Plimba-te pe stradutele labirint care se gasesc de-a lungul intregii insule. Te vei bucura de o priveliste deosebita, cu garduri si case albe, acoperisuri albastre si o mare albastra, ce te invaluie cat cuprinzi cu ochii.

– Priveste apusul de soare din Santorini. In Oia sau in Imerovigli vei descoperi un apus de soare unic in lume, apreciat de toti turistii care vin aici. Daca vrei o atmosfera agitata, plina de turisti, poti alege Oia, in timp ce daca vrei o atmosfera relaxata, Imerovigli este locul perfect pentru un apus excelent.

– Nu rata muzeul vinului. In insula Santorini exista inclusiv un muzeu al vinului unde poti incerca cateva tipuri de vinuri delicioase, produse pe aceasta insula. Pe langa acest muzeu, poti descoperi si alte muzee interesante, daca esti pasionat de istorie si de cultura.

– Incearca bunatati culinare inedite. In Santorini vei putea descoperi chiftelutele din rosii, piureul de fava sau salatele cu capere, care sunt de-a dreptul delicioase. Evident, poti sa mananci si alte preparate specific grecesti, insa cele de mai sus nu trebui sa fie ratate.

– Inchiriaza o bicicleta. Daca nu ai mai mers de multa vreme cu bicicleta, Santorini este locul perfect pentru a inchiria una. Poti sa mergi la plaja cu bicicleta si poti descoperi frumusetile insulei de pe doua roti. O bicicleta costa destul de putin, nefiind nevoie sa scoti din buzunar mai mult de 10 euro pe zi.

– Viziteaza vulcanul activ si inoata in lacurile sulfuroase. Daca iti plac aventurile, vizita vulcanului activ poate fi o experienta de neuitat. Terenul de aici este demn de filme SF iar lacurile termale sulfuroase sunt ideale pentru o baie de nota 10.

– Uita-te la un film la cinematograful din aer liber. Santorini gazduieste un cinematograf in aer liber care este cu totul altceva fata de cele pe care le intalnesti in Romania. Este un cinematograf cu o pozitie excelenta, care ofera o atmosfera romantica, ideala.

Sunt multe lucruri pe care le poti face in Santorini si cu siguranta poti experimenta unele dintre cele mai frumoase momente din viata ta. Nu uita sa ai cat mai mult spatiu pe cardul telefonului sau al aparatului de fotografiat, deoarece vei face, cu siguranta, o multime de poze si te vei bucura din plin de fiecare moment.

Pentru oferte de cazare si pachete charter spre Santorini, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Santorini 5

Santorini 3

Santorini 6