Santorini, foto Mila Atkovska

*Sursa foto: Mila Atkovska / Shutterstock.com

Iti amintesti vederile din Grecia cu case albe si acoperisuri albastre sau cu biserici cu cupolele albastre, cu panorame ametitoare asupra Marii Egee sau cu apusuri spectaculoase? Ei bine, probabil ca au fost realizate in Santorini, insula cea mai romantica din Grecia.

Santorini este situata in partea sudica a Marii Egee si ne rasfata cu un climat mediteranean pe tot parcursul anului. Renumita caldera a insulei este rezultatul uneia dintre cele mai mari eruptii din istoria omenirii, care a avut loc in urma cu 3.500 de ani.

Casele albe, inaltate pe caldera cu arhitectura cicladica si vedere minunata la mare, bisericile cu acoperis albastru, apa turcoaz a marii, plajele colorate alcatuiesc peisaje spectaculoase, menite sa transforme vacantele turistilor in amintiri nepretuite de lunga durata. Este de la sine inteles ca pentru fotografi este raiul pe pamant, o sursa nesecata de inspiratie.

Cele mai spectaculoase vederi ale apusului deasupra calderei vulcanului Santorini le puteti admira din Fira si Oia, statiuni deosebite datorita peisajelor si constructiilor spectaculoase.Santorini, foto Allard One

*Sursa foto: Allard One / Shutterstock.com

Fira, capitala insulei Santorini este construita pe un perete vulcanic, la 300 m altitudine fata de mare, iar hotelurile de lux pozitionate pe caldera au transformat-o intr-una dintre cele mai exclusiviste statiuni de pe insula. Te invitam pe strazile inguste, in tavernele traditionale si magazinele asezate pe versantii stancosi, dar si pe plajele minunate, cu nisip rosiatic si negru (vulcanic) si cu apa marii cristaline.

Situat in capatul nordic al insulei Santorini, zona Oia este renumita pentru cele mai frumoase apusuri de soare din intreaga lume! Mai ales daca acesta este surprins de pe zidurile castelului. In satul Oia ai perspective minunate si asupra vulcanilor Palaia si Nea, dar si asupra insulei Thirassia. Are numeroase strazi inguste, numai bune sa te rasfeti cu plimbari lungi si relaxante.Santorini, foto Luxerendering

*Sursa foto: Luxerendering / Shutterstock.com

——————————————————————————————————————————

Daca ceea ce ai citit ti-a facut pofta de o vacanta pe aceasta insula superba, arunca o privire peste ofertele noastre: http://bit.ly/2muAkfc.

Pentru cele mai bune oferte de vacanta in Santorini te asteptam in agentiile Dertour, pe pagina noastra de Facebook sau la numarul de telefon 031 438 73 21. Ne poti solicita sfatul si aici: oferte@dertour.ro

——————————————————————————————————————————