Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: lisabona

Cele mai frumoase locuri de vizitat în apropiere de Lisabona

Sursa foto: bondvit/Shutterstock.com

Lisabona are atât de multe atracții și obiective turistice încât ți-ar trebui câteva săptămâni întregi, dacă nu chiar luni, pentru a le bifa pe toate. Dar farmecul acestui oraș nu constă doar în diversitatea sa, ci și în numărul mare de destinații obligatorii pentru excursii de o zi în imediata vecinătate. 

Aproape de Lisabona se găsesc superbele stațiuni de plajă cu ieșire la Oceanul Atlantic, fermecătorul orășel Cascais, Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei), castelele istorice din Sintra și multe alte locuri și peisaje naturale binecuvântate de o frumusețe incredibilă.

Citeste in continuare »

Top 5 atracții turistice în Sintra, Portugalia

Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Un oraș pictat în toate culorile curcubeului, ce ascunde o mulțime de întâmplări istorice și legende fascinante, minunatul oraș Sintra, situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, este o destinație turistică ce trebuie neapărat vizitată când ajungi pe meleagurile portugheze. Acest oraș se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase clădiri realizate în stil romantic din întreaga Europă și cu o istorie ce datează din vremurile neolitice. Castele colorate, generații de regi care obișnuiau să-și petreacă verile aici și o cultură înfloritoare sunt doar câteva dintre lucrurile de descoperit în această localitate uluitoare.

Iată 5 dintre cele mai interesante atracții turistice din Sintra:

Citeste in continuare »

Concertele fado – Cele mai frumoase experiente muzicale din Lisabona

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Lisabona este una dintre destinatiile de calatorie preferate ale romanilor in aceste zile. Pana nu demult lasata in umbra vecinei sale mai populare, Spania, insorita Portugalie s-a lasat descoperita din ce in ce mai mult in ultimii ani, devenit una dintre tarile favorite ale calatorilor din intreaga lume. Cu o istorie extrem de bogata (Lisabona este al doilea cel mai vechi oras european, dupa Atena), cu o arhitectura vesela si colorata, cu tramvaie vintage si cu miradouros ce iti prezinta cele mai frumoase privelisti ale cartierelor vechi, Lisabona este un oras care, cu siguranta, merita sa fie vizitat!

Citeste in continuare »

Cele mai bune destinatii europene de vizitat in septembrie

Sursa foto: cge2010

Dintr-o varietate de motive, septembrie este cea mai buna luna in care sa vizitezi Europa. In afara de orasele din nordul continentului, care se racesc in aceasta perioada a anului, aproape toate celelalte orase se bucura in prima luna de toamna de cea mai buna vreme a anului. Mai mult decat atat, aglomeratia de turisti din iulie si august se intoarce acasa, iar obiectivele turistice pot fi vizitate lejer, fara a mai sta la cozile interminabile de vizitatori.

Citeste in continuare »

Ghidul gurmanzilor – ce sa mananci in Lisabona

Sursa foto: Rrrainbow/Shutterstock.com

Unii spun ca Portugalia este tara cu cele mai multe secrete culinare din intreaga Europa. Aici, vei gasi unele dintre cele mai proaspete preparate, pe care le vei savura muscatura cu muscatura. Lisabona este un loc minunat, cu o arhitectura uluitoare. Oriunde intorci privirea vei gasi ceva care sa te minuneze: de la placile albastre pictate manual din secolul al XV-lea, pana la frumoasele piete cu podele de marmura.

Si nu uita, Lisabona este orasul celor sapte dealuri. Daca incepi turul restaurentelor, asigura-te ca vei purta ceva comod in picioare, caci vei merge mult!

Cum de la prea multa vorba ni se face foame, iata ce ar trebui sa gusti in Lisabona:

Citeste in continuare »

City break de vara. Cele mai ieftine si interesante destinatii

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Mai avem putin si intram in mod oficial in sezonul de vara, astfel ca gandurile noastre zboara involuntar catre alte meleaguri pe care dorim sa ne rasfatam chiar si pentru cateva zile. Vacantele pot fi scumpe, desigur, insa daca alegi cu atentie zborurile si locurile de cazare, poti avea parte de un city break de vara de neuitat, fara a-ti goli de tot conturile bancare.

Iata cateva sugestii de destinatii ieftine si interesante pentru un city break in aceasta vara:

Citeste in continuare »

Revelion 2014 Portugalia. Frumoasa Lisabona!

Portugalia este una dintre cele mai frumoase si mai linistite tari ale Europei si se afla in partea de vest a continentului, in Peninsula Iberica, intre Spania si Oceanul Atlantic. Desi nu este o tara mare, cultura si traditiile din aceasta parte a lumii sunt foarte bogate si interesante. Gastronomia este ridicata la rang de arta, vinurile portugheze sunt excelente, iar localnicii stiu cu siguranta sa organizeze cele mai tari petreceri. Petrece si tu Revelionul 2014 in insorita Lisabona… Citeste in continuare »

Lisabona – capitala de pe tarmul oceanului

Cand spun Lisabona, ma gandesc la un oraș pentru oricine vrea sa viziteze ceva cu adevarat nou, sa cunoasca o alta cultura si oameni noi, pentru toti cei care vor pur si simplu sa simta ca traiesc si vor sa iasa din rutina zilnica. Lisabona este un oras incarcat de istorie, de monumente, si biserici, un oras cu locuri spectaculoase ce ofera o panorama excelenta si unde se pot face poze minunate (“Miradouro” – in special Miradouro Sophia de Mello Breyner/Graça, Miradouro Santa Luiza sau Miradouro de Sao Pedro de Alcantara), un oras ce te intampina cu restaurante cu muzica fado, si magazine pentru shopping. Lisabona este orasul care inca iși pastreaza o parte din arhitectura de alta data. Placile sale de ceramica pictate pe fatadele cladirilor sau stucatura originala confera orasului un aer aparte.
Citeste in continuare »

Intampina anul 2012 in Lisabona!

Lisabona este Capitala si cel mai mare oras al Portugaliei, cu o populatie de peste 3 milioane de locuitori si este localizata in partea de vest a Peninsulei Iberice, pe malul Oceanului Atlantic. Este un oras global, un important centru financiar, comercial, artistic, cultural si turistic, iar Portul Lisabona este vizitat anual de peste 13 milioane de turisti.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour