Sursa foto: Rrrainbow/Shutterstock.com

Unii spun ca Portugalia este tara cu cele mai multe secrete culinare din intreaga Europa. Aici, vei gasi unele dintre cele mai proaspete preparate, pe care le vei savura muscatura cu muscatura. Lisabona este un loc minunat, cu o arhitectura uluitoare. Oriunde intorci privirea vei gasi ceva care sa te minuneze: de la placile albastre pictate manual din secolul al XV-lea, pana la frumoasele piete cu podele de marmura.

Si nu uita, Lisabona este orasul celor sapte dealuri. Daca incepi turul restaurentelor, asigura-te ca vei purta ceva comod in picioare, caci vei merge mult!

Cum de la prea multa vorba ni se face foame, iata ce ar trebui sa gusti in Lisabona:

Bacalhau

Pentru o tara cu o cantitate incredibila de fructe de mare proaspete, pare ciudat ca una dintre mancarurile lor traditionale este facuta din cod deshidratat.

Se spune ca exista 365 de moduri de preparare a acestui peste, iar una dintre cele mai traditionale modalitati de preparare este Bacalhau à Braz, o tocana din bacalhau, oua jumari cu masline si cartofi fierti.

Daca te simti putin aventuros, incearca Bacalhau Ze do Pipo, copt sub un strat de maioneza calda. Suna putin ciudat, dar este printre felurile de mancare preferate ale localnicilor!

Cozido a portuguesa

Acesta nu este un fel de mancare de servit de unul singur, ci este destinat servirii in familie. Este o portie mare de carne de vita si carne de porc, uneori chiar de pui, alaturi de care se adauga un multe legume – morcovi, cartofi, varza si napi. Pe langa toate acestea, savoarea suprema este oferita de carnatii chorizo. Delicios!

Bifana

Bifana este una dintre cele mai populare gustari din Portugalia, si o poti gasi la toate food truck-urile si la toate tavernele de pe strazile din Lisabona.

Ce e Bifana? Felii subtiri din carne de porc, marinate in vin alb si mult usturoi, apoi prajite si asezate cu grija intr-o chifla pufoasa. Unii adauga mustar si sos picant, insa noi credem ca gustul carnii si al sosului de usturoi este sufucient.

PS: serveste acest fel de mancare cu o bere rece.

Arroz de marisco

Portugalia este o tara care se hraneste cu fructe de mare si… orez! De fapt, un portughez mananca aproximativ 15 kilograme de orez pe an, comparativ cu mai putin de 5 kilograme/ persoana in restul Europei.

Arroz de marisco este un dish delicios din creveti, scoici si alte fructe de mare, asezate cu grija pe un pat de orez si legume si cateva ierburi aromate. Ca gust, este destul de similar cu o paella spaniola. Acest fel de mancare este uimitor de proaspata, oriunde te decizi sa-l servesti.

Pasteis de Nata

Este cel mai faimos desert din Lisabona, iar reteta este “sub lacat”. Se pare ca numai trei persoane din lume o stiu. Pasteis de nata este un cerc de patiserie din foietaj, cu o crema aromata de ou in mijloc. Este cel mai bun cand este servit proaspat scos din cuptor.

Gusta-l la Pasteis de Belem. Nu vei regreta!


Acum ca ti-am facut pofta de mancare specifica zonei Lisabona, uita-te peste ofertele noastre si poate vei gasi ceva pe gustul tau! Intra pe www.dertour.ro, sau vino la cea mai apropiata agentie Dertour de tine.