Portugalia este una dintre cele mai frumoase si mai linistite tari ale Europei si se afla in partea de vest a continentului, in Peninsula Iberica, intre Spania si Oceanul Atlantic. Desi nu este o tara mare, cultura si traditiile din aceasta parte a lumii sunt foarte bogate si interesante. Gastronomia este ridicata la rang de arta, vinurile portugheze sunt excelente, iar localnicii stiu cu siguranta sa organizeze cele mai tari petreceri. Petrece si tu Revelionul 2014 in insorita Lisabona…

Revelion 2014 Portugalia. Frumoasa Lisabona!

Republica Portugalia este este foarte dezvoltata din punct de vedere economic si social, avand unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din Europa. Este o tara pacifista si foarte deschisa in ceea ce priveste emigrantii. Cele mai mari orase sunt: Lisabona, Porto, Leiria, Santarem, Setubal, Beja si Faro.

Clima in Portugalia este mediterianiana, cu veri calde si ierni blande, cu soarele stralucind in mare parte a anului si cu vanturile Atlanticului racorind si parfumand atmosfera.

Portugalia se afla in top 20 – cele mai vizitate tari ale lumii, cu peste 13 milioane de turisti anual. Cele mai importante destinatii pentru acestia sunt Lisabona, Algarve si Madeira, insa guvernul incearca sa promoveze masiv si zone ca Douro Valley, Porto Santo sau Alentejo.

Anul acesta, dupa Barcelona, Lisabona a fost orasul care a atras cei mai multi turisti din Peninsula Iberica. Cei mai multi sunt britanici, spanioli si germani si vin in cautarea plajelor perfecte, a experientelor culinare si culturale si a sporturilor acvatice.

Lisabona este Capitala si cel mai mare oras al Portugaliei, cu o populatie de peste 3 milioane de locuitori si este localizata in partea de vest a Peninsulei Iberice, pe malul Oceanului Atlantic. Este un oras global, un important centru financiar, comercial, artistic, cultural si turistic.

Lisabona este unul dintre cele mai vechi orase din lume, alaturi de Londra, Paris si Roma si are doua obiective importante pe lista UNESCO World Heritage: Belém Tower si Jerónimos Monastery.

Lisabona este un oras cu o arhitectura impresionanta, in cele mai diverse stiluri – de la romantic pana la baroc, modern si gotic. Orasul este traversat de bulevarde istorice: Avenida da Liberdade, Avenida Fontes Pereira de Melo, Avenida Almirante Reis si Avenida da República.

Exista o multime de muzee si monumente istorice care se pot vizita gratis sau la preturi foarte bune. Printre acestea amintim: Museu Nacional de Arte Antiga, Museu Nacional do Traje e da Moda, Museu Nacional dos Coches, Museum of the Orient. Opera din Lisabona si Teatro Nacional de Sao Carlos prezinta spectacole unice in lume si merita vizitate!

Monumentul Cristo Rei din Almada ne aduce aminte de statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, si a fost construit dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Parcurile si gradinile superbe, festivalurile de film si gastronomice, barurile cu muzica live, hotelurile cu vederi superbe asupra oceanului – toate acestea sunt motive suficiente sa vizitezi Lisabona.

Castelele si bisericile Lisabonei sunt celebre in lume: Castle of São Jorge, Sé Cathedral of Santa Maria Maior, Monastery of São Vicente de Fora, Santa Luzia Belvedere.

Bairro Alto si Baixa sunt cartiere superbe din Lisabona, unde poti lua masa la zeci de restaurante, poti face shopping si te poti distra pana in zori. Belem-ul este zona muzeelor, dar si a delicioaselor tarte cu ou, pentru care turistii fac randuri interminabile. In Chiado nu vei gasi doar biserici superbe, ci si mall-uri elegante si case de moda.

Vederile panoramice asupra orasului sunt incredibile, iar o vacanta aici va fi de neuitat. Cu atat mai mult, daca vei alege sa iti petreci Revelionul pe strazile Lisabonei.

Lisabona face parte, fara indoiala, din topul oraselor europene perfecte. Are o clima spectaculoasa si temperaturi blande pe tot parcursul anului, este incarcata de traditii si istorie, are arhitectura de vis, peisaje superbe, plaja si munte, cartiere boeme, muzicieni de clasa mondiala, localnici prietenosi, castele si muzee de vis, hoteluri elegante si restaurante cu stele Michelin.

Iata ce sa faci intr-o vacanta in Lisabona: o alee peitonala acoperita cu mozaic traditional, unde veti gasi cafenele elegante, restaurante autentice si magazine trendy. Strada incepe in Praça do Comércio si continua prin districtul Baixa pana in Piata Rossio, punctul de intalnire al localnicilor.

2. Mosteiro dos Jerónimos – este una dintre cele mai impresionante caldiri din Lisabona si a fost construita in anul 1502, pentru a comemora voiaju lui Vasco da Gama in India. Face parte din UNESCO World Heritage Site.

3. Elevador de Santa Justa – este un lift de 45 de metri, construit in secolul al 20-lea de arhitectul francez Raoul Mesnier du Ponsard, ucenic al lui Gustave Eiffel. De sus, vederea este absolut senzationala!

4. Castelo de São Jorge – este una dintre atractiile cele mai vizitate de catre turisti, mai ales datorita panoramelor superbe asupra orasului!

5. Torre de Belém – este simbolul Lisabonei si a fost construit in anul 1515, ca turn de paza pentru portul orasului. Acum este inclus in UNESCO World Heritage Site.

6. Padrão dos Descobrimentos – Monumentul Descoperirii a fost construit in 1960 si este dedicat exploratorilor care s-au aventurat in ape necunoscute.

7. Eléctrico 28 – acest tramvai galben celebru opereaza din anul 1901 si trece prin orasul vechi, strabatand cartierele Graça, Alfama, Baixa, Chiado si Bairro Alto. Este cea mai buna modalitate de a admira Lisabona!

8. Pastéis de Nata – micutele tarte cu ou

sunt cautate de turistii din lumea intreaga. Sunt delicioase, celebre si se consuma in cantitati nelimitate, alaturi de traditionala cafea bica.

9. Sé Catedral de Lisboa – frumusetea aceste catedrale o vei descoperi in interior. Este singura din lume construita in stilurile romantic, gotic, baroc, neoclasic si rococo.

10. Avenida da Liberdade – seamana cu Champs-Elysees si a fost construita in secolul al 19-lea. Are 1.6 km si leaga Praça Restauradores de Praça Marquês de Pombal. Aici vei gasi cele mai elegante hoteluri, dar si magazine ale marilor designeri de moda.

Iata aici o oferta speciala pentru Revelion 2014 in Lisabona!