Lisabona este Capitala si cel mai mare oras al Portugaliei, cu o populatie de peste 3 milioane de locuitori si este localizata in partea de vest a Peninsulei Iberice, pe malul Oceanului Atlantic. Este un oras global, un important centru financiar, comercial, artistic, cultural si turistic, iar Portul Lisabona este vizitat anual de peste 13 milioane de turisti.

Lisabona este unul dintre cele mai vechi orase din lume, alaturi de Londra, Paris si Roma si are doua obiective importante pe lista UNESCO World Heritage: Belém Tower si Jerónimos Monastery.

 

Clima in Lisabona este mediteraneana, cu veri calduroase care dureaza din mai si pana in noiembrie, si cu ierni blande, din decembrie pana in aprilie. Temperaturile iarna oscileaza intre 12 si 17 grade.

 

Lisabona este un oras cu o arhitectura impresionanta, in cele mai diverse stiluri – de la romantic pana la baroc, modern si gotic. Orasul este traversat de bulevarde istorice: Avenida da Liberdade, Avenida Fontes Pereira de Melo, Avenida Almirante Reis si Avenida da República.

 

Exista o multime de muzee si monumente istorice care se pot vizita gratis sau la preturi foarte bune. Printre acestea amintim: Museu Nacional de Arte Antiga, Museu Nacional do Traje e da Moda, Museu Nacional dos Coches, Museum of the Orient. Opera din Lisabona si Teatro Nacional de Sao Carlos prezinta spectacole unice in lume si merita vizitate!

 

Monumentul Cristo Rei din Almada ne aduce aminte de statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, si a fost construit dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Parcurile si gradinile superbe, festivalurile de film si gastronomice, barurile cu muzica live, hotelurile cu vederi superbe asupra oceanului – toate acestea sunt motive suficiente sa vizitezi Lisabona.

 

Castelele si bisericile Lisabonei sunt celebre in lume: Castle of São Jorge, Sé Cathedral of Santa Maria Maior, Monastery of São Vicente de Fora, Santa Luzia Belvedere.

 

Bairro Alto si Baixa sunt cartiere superbe din Lisabona unde poti lua masa la zeci de restaurante, poti face shopping si te poti distra pana in zori. Belem-ul este zona muzeelor, dar si a delicioaselor tarte cu ou, pentru care turistii fac randuri interminabile. In Chiado nu vei gasi doar biserici superbe, ci si mall-uri elegante si case de moda.

 

Vederile panoramice asupra orasului sunt incredibile, iar o vacanta aici va fi de neuitat. Cu atat mai mult, daca vei alege sa iti petreci Revelionul pe strazile Lisabonei.

 

Recomandarea Dertour

 

Petrece Revelionul 2012 in Lisabona!

 

Oferta include: transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, via Amsterdam/Paris, 6 nopti cazare cu mic dejun la hotel Sana Malhoa 4* (sau similar), transferuri aeroport – hotel – aeroport, tur panoramic al Lisabonei de jumatate de zi (4 ore) cu ghid local, insotitor roman de grup.

 

Tarif: 595 EURO/ persoana/ camera dubla
Supliment camera Single: 190 Euro

 

Descriere:

 

Ziua 1:  Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 11:55. Plecare spre Lisabona, cu schimbrea cursei la Amsterdam – compania KLM.  Sosire in Lisabona la ora locala 22:40. Transfer si cazare la Hotel Sana Malhoa 4* sau similar.

 

Ziua 2: Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. In a doua parte a zilei va propunem o excursie optionala la Arrabida, Sesimbra, Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida zona declarata Parc Natural, vom vedea apoi Sesimbra un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Se continua drumul spre orasul Setubal, vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vasco da Gama. (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 45 EURO/ pers). Cazare.

 

Ziua 3: Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale si pentru odihna. Seara, optional, cina festiva la un restaurant local. Dupa cina, participare la petrecerea publica de Revelion care se va desfasura in Praca do Comercio. LA MULTI ANI 2012!

 

Ziua 4: Mic dejun. Astazi in prima zi a anului vom avea timp pentru odihna dupa petrecerea din noaptea de Revelion si pentru plimbari relaxante.

 

Ziua 5: Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vor putea fi vizitate: Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: in acest loc se termina pamantul si incepe marea. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa. (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 55 EURO/ pers). In a doua parte a zilei va propunem o plimbare cu insotitorul de grup prin cele mai pitoresti cartiere ale orasului: Bairro Alto, Baixa, Alfama. Optional, vizita a fortaretei Sao Jorge, de unde poate fi vazuta intreaga panorama a orasului.

 

Ziua 6: Mic dejun. Excursie optionala la Obidos, Alcobaca, Batalha si Fatima. Excursia debuteaza cu vizita orasului medieval Obidos, un exemplu clasic de asezare fortificata, cu strazi inguste si case albe. Urmeaza orasul Alcobaca a carui manastire se inscrie in patrimonial UNESCO – fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. In Batalha se viziteaza manastirea din sec. al XV-lea, o adevarata capodopera a artei manueline declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Fatima este un renumit centru religios si de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria in anul 1917; se viziteaza capela aparitiilor (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 75 EURO/ pers). Cazare.

 

Ziua 7 : Mic dejun. Dimineata transfer la aeroportul din Lisabona pentru imbarcare cursa Lisabona – Bucuresti (schimbarea cursei la Paris). Sosire in Bucuresti la ora locala 22:45.

 

Perioada valabilitate: 29/12/2011 – 04/01/2012

 

Categorie hotel:
Tip camera: dubla
Tip masa: BB – Mic dejun
Transport: avion si transferuri

 

Facilitati hotel:
Sana Malhoa 4* este un hotel modern de 4 stele situat in zona centrala a orasului Lisabona foarte aproape de Piata Marques de Pombal (la 5 minute de mers pe jos de statia de metrou Praca de Espanha). Acesta  dispune de restaurant cu ferestre din podea pana in tavan, lobby bar, terasa, centru fitness si de intretinere, centru spa, spalatorie, casa de schimb valutar, parcare.

 

Facilitati camere:
Camerele sunt dotate cu televizor, telefon, minibar, aer conditionat, seif, radio, uscator de par si au acces la internet (wireless contra cost).

 

Nu sunt incluse:

–  taxele de aeroport 195 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
–  cina de Revelion (optionala), pret informativ: 130 EURO / persoana (restaurant local).
–  excursiile optionale
–  asigurarea medicala / asigurarea storno

 

Observatii:
–  Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Portugalia conform standardelor proprii;
–  Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
–  Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
–  Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare.
–  Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia, etc.)
–  Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
–  Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor
2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat
3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
–  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 

Grup minim : 30 PERSOANE

 

ORAR DE ZBOR (ore locale):
29 Decembrie 2011: Bucuresti 13:55 – Amsterdam 15:50 / Amsterdam 20:35 – Lisabona 22:40
04 Ianuarie 2012: Lisabona 11:20 – Paris 14:50 / Paris 18:55 – Bucuresti 22:45

 

Recomandarile noastre: asigurare medicala.