Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Un oraș pictat în toate culorile curcubeului, ce ascunde o mulțime de întâmplări istorice și legende fascinante, minunatul oraș Sintra, situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, este o destinație turistică ce trebuie neapărat vizitată când ajungi pe meleagurile portugheze. Acest oraș se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase clădiri realizate în stil romantic din întreaga Europă și cu o istorie ce datează din vremurile neolitice. Castele colorate, generații de regi care obișnuiau să-și petreacă verile aici și o cultură înfloritoare sunt doar câteva dintre lucrurile de descoperit în această localitate uluitoare.

Iată 5 dintre cele mai interesante atracții turistice din Sintra:

  1. Palatul Național Pena. Considerat unul dintre cele mai impresionante castele din întreaga lume, Palacio da Pena este punctul culminant al oricărei vizite în Sintra. Palatul pictat în culori vii a fost construit la cererea regelui Ferdinand al II-lea în anul 1842 și este un amalgam încântător de diferite stiluri și influențe de design, ce variază de la nord-african la gotic medieval. Interiorul este la fel de interesant și extravagant ca exteriorul, având mobilier eclectic din secolul al XIX-lea, în stil gotic, neo-renascentist și neo-baroc.

Pentru a călători la Palatul Pena, poți lua autobuzul 434 sau să mergi pe jos pe un deal abrupt și dificil, însă cu o vegetație de o frumusețe neasemuită. Palatul se află vizavi de Castelul Maurilor, de aceea ambele monumente sunt adesea vizitate împreună. Așteaptă-te să petreci 3 ore minunate la palat pentru un preț de circa 14 Euro.

  1. Castelul Maurilor. O fortificație uimitoare ce poate fi zărită din centrul orășelului Sintra, Castelul Maurilor stă cocoțat pe un deal stâncos și datează din secolul al VIII-lea, când musulmanii au cucerit Peninsula Iberică, deși mai târziu a fost cucerit de conducătorii portughezi. Zidurile de piatră ce înconjoară castelul și turnurile sale imense amintesc de Marele Zid Chinezesc, având aceleași priveliști impresionante care, în acest caz, se extind până la Oceanul Atlantic.

Biletul de vizitare a castelului este de 8 Euro.

  1. Quinta da Regaleira. O altă construcție ce pare a fi desprinsă din basme, Quinta da Regaleira este o atracție aflată mai mereu în topul preferințelor vizitatorilor Sintrei. Această moșie și capelă neo-manuelină a fost proiectată de arhitectul Luigi Manini și se găsește la doar 700 de metri de oraș, fiind accesibilă cu autobuzul, mașina sau cu tuk-tuk-ul. Domeniul a fost realizat la comanda unui milionar care a dorit să creeze o moșie care să amintească de trecutul glorios al Portugaliei.

Palatul conține șeminee sculptate, statui romantice și diferite fresce. Cel mai mult, însă, vei fi impresionat de grădinile fermecătoare. De asemenea, vei găsi referiri la Cavalerii Templieri, la masoni și la alchimia întunecată, toate ascunse în pământ. Interesant este și pasajul ascuns ce face legătura între mai multe tuneluri care parcurg lungimea grădinilor.

Biletul de intrare la Quinta da Regaleira este de 8 Euro.

  1. Palatul Național Sintra. Cu coșurile sale conice și cu un interior opulent, Palatul Național Sintra este una dintre cele mai frumoase clădiri din Portugalia și, totodată, una dintre cele mai vizitate atracții turistice din jurul Lisabonei. Interiorul îmbină elemente de stil maur și manuelin, având curți arabice, coloane răsucite și dale geometrice. Palatul are origini maure, deși o mare parte din ceea ce se poate vedea astăzi datează din anii 1385, când regele Ioan I a ordonat reconstrucția completă a clădirii. Până în 1880, palatul avea să fie folosit de către familia regală. Reperele turistice includ Sala Lebedelor, Sala Coțofenelor, Camera de Aur și Camera Arabă.

Biletul de acces la palat este de 10 Euro.

  1. Palatul și Parcul Monserrate. Nu departe de centrul istoric al Sintrei (la doar 3,5 kilometri distanță), un luxuriant parc de 30 de hectare cu arbori exotici, perfect pentru o promenadă în zilele călduroase de vară, înconjoară eclecticul Palácio de Monserrate, construit în secolul al XIX. Cu o arhitectură în stil maur, palatul oferă o combinație interesantă de influențe gotice și indiene.

Taxa de intrare pentru adulți este de 8 Euro. 

Oferte de cazare în Sintra găsești aici!