Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Mai avem putin si intram in mod oficial in sezonul de vara, astfel ca gandurile noastre zboara involuntar catre alte meleaguri pe care dorim sa ne rasfatam chiar si pentru cateva zile. Vacantele pot fi scumpe, desigur, insa daca alegi cu atentie zborurile si locurile de cazare, poti avea parte de un city break de vara de neuitat, fara a-ti goli de tot conturile bancare.

Iata cateva sugestii de destinatii ieftine si interesante pentru un city break in aceasta vara:

Cracovia

Cracovia este cel mai ieftin oras din Europa pentru o vacanta de weekend, avand costul mediu de trai pentru trei zile (cazare + mancare si alte cheltuieli) de doar 180 de euro.

Situat in sudul Poloniei, acest oras este plin de atractii interesante, avand o cultura extraordinara. Un loc minunat cu care sa incepi turul orasului este Orasul Vechi, acesta laudandu-se cu una dintre cele mai mari piete stradale din Europa, Rynek. Opreste-te sa bei o cafea la una dintre terasele sale si admira cladirile impresionante ale pietei. Apoi, continua-ti sejurul vizitand Colectia Nationala de Arta, Castelul Wawel, Catedrala Wawel si Muzeul National cu a sa colectie impresionanta de peste 800.000 de opere de arta.

Vilnius

Cu un cost mediu de trai foarte apropiat de cel al Cracoviei (de circa 190 de euro pentru trei zile), capitala Lituaniei a devenit in ultimii ani o destinatie ideala de city break de vara.

Strazi istorice, cafenele boeme si terase racoritoare, hoteluri de tip boutique, plimbari cu balonul cu aer cald si castele de basm – capitala lituaniana te va surprinde cu atractiile sale variate si incantatoare. Orasul se lauda, de asemenea, cu o multime de galerii de arta contemporane, iar pentru a vedea cel mai bine modul in care artistii se exprima aici, nu trebuie decat sa iesi afara. Pe strazi vei putea admira bustul de bronz al lui Frank Zappa, dar si celebrul graffiti ce ii infatiseaza pe Trump si pe Putin sarutandu-se.

Atena

Desi majoritatea oamenilor aleg insulele grecesti ca destinatie de vacanta in timpul lunilor de vara, capitala tarii poate fi, de asemenea, o alegere grozava, in special daca iti doresti un city beak ieftin si, in acelasi timp, interesant. Atena este, de fapt, cel mai ieftin oras din Europa de Vest, avand costuri de cazare pentru doua nopti chiar si de 25 de euro. In plus, mesele la restaurante sunt estimate la circa 40 de euro pentru doua persoane, semnificativ mai ieftine decat in oricare alt oras turistic al Europei.

Cu o istorie mai veche de 3500 de ani, Atena are de ce sa fie atractiva pentru calatori. Una dintre cele mai importante cladiri din lume se gaseste aici – Partenonul – aceasta reprezentand epoca de aur a planificarii urbane a Atenei.

Praga

Se spune ca Praga este cel mai frumos oras din Europa. Iar acest lucru nu este de mirare. La fiecare colt al orasului poti gasi minuni sub forma de palate, poduri impozante, biserici, turnuri si case medievale.  In plus, preturile aici sunt mai mult decat convenabile. De pilda, o cina la restaurant pentru doua persoane are un cost mediu de doar 35 de euro.

Ce poti face intr-un city break in Praga? In primul rand, exploreaza pietele istorice. Orasul Vechi, cu ale sale cladiri construite in stil gotic si baroc, cum este Ceasul Astronomic, te vor impresiona profund. Apoi, traverseaza Vltava pe Podul Carol si du-te la Castelul Praga, cel mai mare castel din lume, complexul laudandu-se cu o multime de atractii turistice, cum ar fi Catedrala Sf. Vitus, Turnul Pudrei, Aleea de Aur si Vechiul Palat Regal.

Lisabona

Fiind al doilea cel mai vechi oras din Europa, dupa Atena, Lisabona este o destinatie dificil de cunoscut in doar doua-trei zile. Cu toate acestea, orasul este extrem de atractiv atat pentru istoria si cultura sa, cat si pentru preturile mici. Costul mediu de trai intr-o vacanta de trei zile aici este de circa 200 de euro, incluzand cazarea, mesele si celelalte cheltuieli obisnuite.

Ce poti face intr-un weekend in Lisabona? Viziteaza Piata Rossio, Piata Comertului, Catedrala Lisabonei, Centrul Comercial Campo Pequeno si Liftul Santa Justa. Totodata, plimbarile prin cartierele Bairro Alto si Alfama sunt incantatoare, asadar nu le ezita. Daca treci seara prin zona, ai mari sanse sa dai de un restaurant in care are loc un concert de muzica fado, un alt lucru esential de experimentat in minunata Portugalie.

Consulta ofertele Dertour pe https://www.dertour.ro/city-break, www.dertour.ro sau vino in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/