Sursa foto: cge2010

Dintr-o varietate de motive, septembrie este cea mai buna luna in care sa vizitezi Europa. In afara de orasele din nordul continentului, care se racesc in aceasta perioada a anului, aproape toate celelalte orase se bucura in prima luna de toamna de cea mai buna vreme a anului. Mai mult decat atat, aglomeratia de turisti din iulie si august se intoarce acasa, iar obiectivele turistice pot fi vizitate lejer, fara a mai sta la cozile interminabile de vizitatori.

Hotelurile din majoritatea oraselor europene sunt, de asemenea, mai ieftine incepand cu luna septembrie, astfel ca iti vei putea permite fie un sejur mai lung, fie o cazare mai buna in timpul vacantei tale.

Iata, mai jos, cateva destinatii europene numai bune de vizitat in septembrie:

Bruges, Belgia. Bruges, acest oras al canalelor denumit si “Venetia Nordului”, devine extrem de pitoresc pe timp de toamna, cand natura este invaluita in nuante aramii, rosiatice si maronii. Desi orasul se mandreste cu o colectie bine-cunoscuta de biserici si muzee pline de opere de arta celebre, printre care se remarca opera lui Michelangelo “Madonna si Copilul” expusa la Biserica Maicii Domnului, Bruges are si alte obiective turistice mai putin obisnuite, care insa merita vizitate, cum este Frietmuseum din Vlamingstraat, un muzeu dedicat cartofului. O alta atractie a orasului este Muzeul Ciocolatei, gazduit de cea mai veche cladire din oras. Acesta este, cu siguranta, cel mai bun loc in care sa savurezi o ciocolata belgiana veritabila.

Bordeaux, Franta. Considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, Bordeaux devine cu adevarat incantator in luna septembrie, cand poti lua parte la Festivalul Vinului! Acest oras, care este una dintre destinatiile preferate ale calatorilor in cautarea autenticitatii, este un taram in care istoria si gastronomia se intalnesc cu caldura umana si cu zambetul localnicilor. Iar podgoriile din Saint-Emilion si plajele de la Arcachon te vor face sa te indragostesti iremediabil de Noua Aquitania, regiunea in care se gaseste Bordeaux.

Margate, Anglia. Acest oras istoric din Anglia vibreaza cu energie artistica. Cu un farmec traditional, galerii de arta de clasa mondiala si cu plaje cu nisip si golfuri pitoresti, Margate este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune locuri in care sa petreci un city break in Europa in luna septembrie. Avand in vedere aparitia a tot mai multe cafenele cool si bouticuri retro extrem de chic, Margate se afla in mijlocul unei renasteri culturale. Cat timp esti aici, nu uita sa treci si pe la Theatre Royal si Tom Thumb Theatre, unele dintre cele mai mici teatre din lume! Alte atractii ale orasului sunt Margate Clock Tower si Shell Grotto.

Ibiza, Spania. Daca ai impresia ca distractia se termina odata cu sfarsitul verii, ei bine, te inseli! In luna septembrie, Ibiza, aceasta mica insula mediteraneana din Spania, are una dintre cele mai bune vieti de noapte din Europa, chiar si in timpul toamnei. In plus, principalele-i obiective turistice, cum ar fi Catedrala Santa Maria d’Eivissa, necropola din Puig des Molins, Castelul Ibiza si plajele Cala Comte sunt numai bune de vizitat in aceasta perioada a anului, cand multimea de turisti este semnificativ mai mica decat in lunile de vara, iar vremea este mai mult decat placuta! Cat timp esti in Ibiza, asigura-te ca ajungi si la monumentul lui Hristos, o statuie inalta de 75 de metri, de unde vei surprinde o vedere incredibila asupra orasului.

Lisabona, Portugalia. Nu este niciun mister faptul ca Lisabona este atat de populara in aceste zile. Ce poate sa nu iti placa la acest oras? Cu ale sale cartiere istorice, Alfama si Alto, si cu ale ei miradouros (terase incantatoare cu vedere asupra caselor pastelate cu acoperisuri rosii), Lisabona, al doilea cel mai vechi oras din Europa, dupa Atena, este pur si simplu cuceritoare. Iar in septembrie, vremea in capitala Portugaliei este incantatoare, temperaturile medii fiind de 26 de grade Celsius, astfel ca plimbarile prin acest oras construit in dealuri nu ti se vor parea la fel de extenuante ca in perioada verii, cand caldura poate fi destul de deranjanta.


Te asteptam in agentiile noastre! Hai sa pregatim impreuna city-break-ul perfect: https://agentii.dertour.ro