Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Vrei să scapi de gerul din România alegând o destinație mai călduroasa de Revelion? Ce zici de Antalya, un loc nu foarte departe de noi, însă extrem de atrăgător, exotic, cu plaje frumoase, peisaje spectaculoase conturate de Munții Taurus și, nu în ultimul rând, cu mâncare excelentă? Sigur, lunile decembrie și ianuarie în Antalya nu sunt chiar de vară, temperaturile în această perioadă a anului fiind de circa 15 grade Celsius, însă acest tip de vreme este numai bun dacă vrei să explorezi orașul și împrejurimile.

Ce poți face câteva zile în Antalya în perioada Revelionului?

Antalya, cel mai mare oraș al Rivierei Turcești, îți oferă practic ceea ce ți-ar putea oferi orice altă metropolă a lumii, însă și ceva specific în plus. Înainte de toate, bucură-te de farmecul locației și îmbrățișează stilul de viață, obiceiurile și tradițiile localnicilor. În noaptea de Revelion, foarte multe restaurante și localuri din oraș organizează o mulțime de spectacole de muzica și dans oriental, cu mâncare tradițională (din care nu lipsesc Doner kebap, sis kebap, karniyarik, baklava și kadayif) și șampanie. Iar la ora 24:00, în Piața Republicii, poți asista la un spectaculos foc de artificii organizat de primăria orașului.

În această perioadă poți vizita Minaretul Yivli, o moschee construită în secolul al III-lea, extrem de apreciată de vizitatori. Minaretul Yivli este considerat a fi cel mai important obiectiv turistic din Antalya, prin urmare nu trebuie ratat.

Împrejurimile Antalyei sunt pline de locuri și orase istorice de o importanța majoră. Printre acestea se numără mormintele antice liciene și Biserica Sf. Nicolae de la Myra, la doar 2 km de orașelul Demre, teatrul roman Aspendos, fascinantele terase din travertin de la Pamukkale, orașul antic Hierapolis și orașul antic Efes.

Un revelion în orașul Antalya îți oferă, de asemenea, oportunitatea de a vizita pitorescul port turistic cu ale sale ambarcațiuni ce tot vin și pleacă spre alte porturi ale Mării Mediterane. Simplele plimbări prin Centrul Vechi al orașului, cunoscut sub numele de Kaleici, te vor cuceri, dezvăluindu-ți farmecul de odinioară al acestui tărâm, cu amprente adânci lăsate de Imperiul Roman (chiar la intrare în vechiul cartier se înalță impozanta Poartă a lui Hadrian). Acesta este cel mai bun loc în care să faci cumpărături, deoarece cartierul este plin de bazaruri cu fel și fel de obiecte, inclusiv cu suveniruri pe care să le iei pentru cei dragi de acasă, o varietate de sortimente de rahat, halva și baclava, covoare, produse din piele, etc. Tot în Kaleici poți bea celebra cafea la nisip.

În final, nu uita să te răsfeți în băile turcești, unde masajul și sauna sunt la mare căutare.

Cum rezervi o vacanță de revelion în Antalya?


Intră pe acest link pentru a afla: http://bit.ly/2JPvIwA