Sursa foto: Sven Hansche/Shutterstock.com

Doha, capitala Qatarului, este un oraș modern situat pe coasta Golfului Persic, care s-a bucurat de o dezvoltare intensă și rapidă în ultimii 25 de ani, devenind unul dintre cele mai bogate orașe din lume pe cap de locuitor (conform Forbes).

Mai mult decât atât, este unul dintre cele mai sigure orașe de pe planetă și își tratează vizitatorii cu multă ospitalitate. Vacanțele în Doha presupun o bogată varietate de bunătăți culinare, aventură, plaje exotice, dune de nisip și, desigur, soare și temperaturi de vară pe tot parcursul anului.

Iată un ghid rapid cu 5 dintre cele mai bune lucruri pe care să le faci în capitala Qatarului:

  1. Vizitează Muzeul de Artă Islamică. Considerat unul dintre cele mai importante repere culturale din Qatar, și pe bună dreptate, acest muzeu ne prezintă arta islamică de pe trei continente, pe o perioadă de 1400 de ani. Găzduiește colecții ce cuprind unele dintre cele mai vechi și mai prețioase artefacte din întregul Orient Mijlociu, artefacte ce provin din locuri fascinante precum Turcia, Iran și Egipt, toate legate de istoria lor islamică. Pe lângă aceste artefacte, în Muzeul de Artă Islamică din Doha sunt expuse și explicate metodele de caligrafie folosite de islamici, precum și diferite obiecte de ceramică descoperite de-a lungul timpului. În interiorul muzeului vei putea admira, de asemenea, mai multe expoziții de artă cu lucrări semnate de artiști internaționali și locali.
  2. Aventurează-te cu jeep-ul prin dunele de nisip din deșert. Denumit în termeni de specialitate „dune bashing”, safari-ul în deșert ar putea fi cea mai tare aventură trăită în Qatar. Înalte și abrupte, dunele de nisip te vor însoți într-o plimbare palpitantă și amețitoare (la propriu) de-a lungul deșertului spre mare. Poți alege, de asemenea, ca la finalul plimbării cu jeep-ul prin nisipul afânat al dunelor să petreci o noapte într-unul din corturile arabe, unde vei avea parte și de o cină delicioasă cu mâncăruri locale.
  3. Explorează tradiționalul Souk Waqif. Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice, cu viață de noapte extraordinară, Souq Waqif este locul cel mai potrivit pentru tine! Acest bazar fascinant, al cărui nume se traduce prin „piață permanentă”, este cel mai vechi souq (souq înseamnă „piață”) din capitala Qatarului și o destinație turistică ce nu trebuie ratată. Este locul perfect în care să guști, să miroși și să cunoști tradițiile locale prin produsele culinare și parfumurile vândute de comercianți, într-un cadru arhitectural uimitor. Arta tradițională, spectacolele culturale și muzica imbogățesc atmosfera locului. Pierde-te în acest labirint colorat și nu uita, ca înainte de plecare, să cumperi câteva mirodenii, dulciuri și suveniruri pentru cei dragi de acasă.
  4. Vizitează Fortul Al Zubara. O primă excursie în Doha trebuie să includă vizitarea Fortului Al Zubara, situat aproape de orașul Al Ruwais. Numele fortăreței provine de la orașul Al Zubarah, care este, la fel ca fortul, site al Patrimoniului Mondial UNESCO. Considerată una dintre cele mai iconice fortărețe de deșert, fiind extrem de bine conservată, Fortul Al Zubara este, de asemenea, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură arabă din secolele XVIII-XIX.
  5. Participă la un eveniment sportiv. În Doha vei descoperi o infrastructură sportivă uluitoare! Stadioane noi sunt construite pentru a adăposti survolul de suporteri așteptați pentru Cupa Mondială de Fotbal din 2022. Totodată, în fiecare iarnă, ATP World Tour și WTA se opresc în capitala Qatarului, unde giganții tenisului, printre care Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal, Serena Williams, Simona Halep și Caroline Wozniaki oferă localnicilor un spectacol de tenis de cea mai bună calitate. Nu în ultimul rând, în Doha vei putea participa la curse de cai, curse de camile și la turnee de golf.

Găsește în acest link cele mai atractive pachete turistice pentru Doha și bucură-te de un sejur de neuitat în încântătorul oraș din Orientul Mijlociu: http://bit.ly/2FlAZ0b