Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: city break (page 1 of 2)

Ghid de călătorie în Dubrovnik, Croația

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Înălțându-se deasupra Mării Adriatice, cu un fundal de munți calcaroși, Dubrovnik este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase și bine conservate orașe medievale din întreaga lume. Timp de sute de ani, Dubrovnik a rivalizat cu Veneția ca port comercial, cu imensele sale ziduri de piatră construite între secolele XI și XVII ce oferă protecție acestui fost oraș-stat. În zilele noastre, aceste ziduri înconjoară centrul istoric al orașului, iar o plimbare de-a lungul lor oferă vizitatorilor unele dintre cele mai frumoase priveliști asupra „Perlei Adriaticii” și insulelor luxuriante din jur.

Citeste in continuare »

Top 5 destinații pentru city break în 2020

Sursa foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Nimic în lumea asta nu este mai satisfăcător decât descoperirea unui nou oraș, a piețelor pietonale ce îi dau viață, a monumentelor și clădirilor sale istorice și a străduțelor lăturalnice care-l îmbracă. Și sunt atât de multe orașe incredibile care merită vizitate, încât poate fi extrem de copleșitoare căutarea următoarei destinații de explorat.

Pentru a-ți veni în ajutor, am întocmit un top cu cele mai bune destinații pentru city break în 2020, destinații ce includ mai tot ce și-ar dori ochiul de călător – de la centre istorice căptușite de ziduri medievale, la plaje mirifice sau piețe pline de culoare. 

Acestea fiind spuse, iată care sunt destinațiile recomandate de noi:

Citeste in continuare »

Atracții turistice gratuite în Viena

Sursa foto: Muellek Josef/Shutterstock.com

Viena este un oraș incredibil, cu o mulțime de atracții turistice de top, restaurante și cafenele cu tradiție, piețe fermecătoare și muzee ce satisfac pofta de cunoaștere a oricărui călător. Dar Viena poate fi destul de costisitoare; prețurile camerelor de hotel sunt destul de piperate, mai ales în zona centrală, transportul public costă și el o sumă semnificativă de bani, iar majoritatea obiectivelor turistice cunoscute, cum ar fi Casa lui Mozart sau Palatul Schonbrunn, taxează vizitatorii pentru admitere. 

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Florența, leagănul renașterii italiene

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Florența nu este numită degeaba „ Leagănul renașterii italiene”. Este un oraș impresionant prin arhitectură și prin artă, care te întâmpină cu promisiunea unor zile de neuitat.

Adevărul este că un city break de 3-4 zile în acest oraș te poate încărca pozitiv indiferent dacă vizitezi sau nu muzee și alte obiective turistice. Simplele plimbări pe străduțele orașului pot fi excelente. 

Totuși, de ce să nu te bucuri de ceea ce are orașul mai bun? 

Dacă urmează să îți petreci câteva zile în capitala regiunii Toscana, ți-am pregătit o listă cu cele mai populare obiective turistice și câteva sfaturi utile.

Care sunt principalele obiective pe care trebuie să le vezi în Florența?

  1. Ponte Vecchio. Florența are șase poduri extrem de cunoscute care traversează râul Arno. Cel mai impresionant însă, este Ponte Vecchio ( Podul vechi), care a fost construit în urmă cu aproape 2000 de ani și până în 1218 a fost singura cale de trecere peste râu. Importanța sa este cu atât mai mare cu cât în al Doilea Război Mondial au fost distruse toate podurile din oraș, mai puțin acesta.

Ca o mulțime de alte poduri din Europa, este un simbol al dragostei. Dacă vrei să legi agăți un lacăt de pod alături și să arunci cheița în apă, dragostea dintre tine și persoana iubită va fi una eternă.

  1. Piețele Florenciene. Există mai multe piețe prin care merită din plin să te plimbi. Dintre acestea se remarcă Piazza della Signoria care este denumită după palatul cu același nume și Piazza Michelangiolo, de unde poți vedea întregul oraș într-o panoramă excelentă. Aceasta din urmă a fost proiectată drept muzeu pentru lucrările lui Michelangelo, însă a ajuns să fie un simplu loc de promenadă. Te mai poți plimba prin Piazza della Liberta, Piazza della Independenza sau Piazza San Lorenzo. Toate ascund monumente deosebit de frumoase.
  2. Domul din Florența. Îl vei găsi și sub denumirea de „ Basilica di Santa Maria del Fiore” și este principala biserică din oraș. Acesta a fost construit în 1926 și este inclus în Patrimoniul Mondial Unesco. Până recent, cupola domului a fost cea mai mare din lume. Deși nu mai deține recordul din acest punct de vedere, are încă o serie de elemente cu care se poate lăuda: este cel mai mare dom din cărămidă construită vreodată și dispune de o piațetă proprie în interiorul celor 3 clădiri care îl compun.
  3. Primăria. De regulă, primăria nu este un punct turistic în marile orașe, cu câteva mici excepții. Primăria din Florența este una dintre aceste excepții, în condițiile în care este una dintre cele mai impresionante clădiri din Toscana. Construită în 1299, axeasta a deservit drept palat pentru magistrați. Chiar dacă astăzi este destinată administrației publice, poate fi vizitată și are un interior de poveste.
  4. Galeriile Academiei. Aceste galerii sunt cele în care vei regăsi cele mai multe sculpturi realizate de Michelangelo. Printre ele se numără statui neterminate, cum ar fi Prizonierii, San Matteo sau statuia lui David. Pe lângă Michelangelo, vei putea descoperi o mulțime de alte opere de artă cât se poate de interesante care îți vor face ziua mai colorată și mai frumoasă.
  5. Palatul Pitti. Este o altă clădire care merită vizitată, deoarece are o valoare istorică foarte mare. Până în 1919, acest palat a fost reședința conducătorilor orașului. Și aici vei putea descoperi câteva muzee interesante.

Informații utile pe care trebuie să le știi despre Florența

Dacă ți-ai făcut lista cu obiectivele pe care le vei vedea, trebuie să pui la punct toate celelalte detalii: transport, mâncare, somn, etc.

  1. Transport. Cea mai bună opțiune este să ajungi cu avionul pe aeroportul din Pisa. De aici vei mai avea de strabătut doar 80 de km până în Florența, pe care îi poți face cu autocarul. Odată ce ai ajuns în oraș, cea mai bună soluție de deplasare este cu propriile picioare. Localitatea nu este atât de mare și vei putea împușca mai mulți iepuri dintr-o lovitură: mișcare, admirarea unui oraș impresionant și economii financiare. Florența are și transport în comun în cazul în care obosești. Un bilet valabil 90 de minute costa 1.2 euro. Există și alte opțiuni, cum ar fi bicicletele sau trotinetele electrice.
  2. Cazare. Din fericire, cazările în Florența nu sunt scumpe. Dovadă stau numeroasele oferte ale celor de la Dertour, pe care le poți găsi aici.
  3. Mâncare. Unul dintre motivele pentru care foarte mulți oameni aleg vacanțe în Italia este mâncarea. Fie că vrei să mănânci în restaurante fine dining sau pur și simplu să te bucuri de mici delicii pe stradă, Florența are ce să îți ofere. Dacă vrei să mănânci ieftin este bine să te ferești de localurile din centru și să te pierzi pe străduțe. Dacă vrei pur și simplu o felie de pizza, vei găsi o mulțime de variante direct pe stradă la perțuri de până în 4 euro.

Florența este un oraș fermecător în care merită din plin să îți petreci câteva zile, mai ales dacă ești pasionat de artă de plimbări și de mâncare bună.

Cele mai bune destinații europene de vizitat toamna aceasta

Sursa foto: manjik/Shutterstock.com

Toamna poate fi cea mai bună perioadă a anului de a călători prin Europa. Destinațiile pot fi mult mai liniștite după vară, ceea ce înseamnă mai puține cozi în fața intrărilor la obiectivele turistice și mai puțină aglomerație în general. Totodată, prețurile sunt mai mici atât în privința biletelor de avion, cât și în ceea ce privește locul de cazare la hotel. Chiar și unele dintre atracțiile turistice majore oferă bilete de acces la costuri considerabil mai mici decât în perioada verii. Destinațiile urbane, locurile rurale, parcurile naționale și plajele sunt fantastic de vizitat în această perioadă a anului, când natura începe să fie învăluită într-un amestec de culori uimitoare. Pentru cei care iubesc fotografia, acesta poate fi momentul excelent de a-și îmbogăți portofoliul cu poze grozave în natură.

Citeste in continuare »

Ce poți face într-un city break în Zagreb

Sursa foto: Dreamer4787/Shutterstock.com

Zagreb este capitala unei țări legate de plaje incredibil de frumoase, insule luxuriante și, mai nou, de fanii Game of Thrones. În mod ironic, Zagreb nu are nimic din toate aceste lucruri.

Și, deși majoritatea turiștilor se înghesuie pe coasta însorită a Adriaticii, în Dubrovnik și în zona fascinantelor lacuri Plitvice, Zagreb este un loc uimitor de interesant, cu atracții culturale la tot pasul, cu un vibe boem și cu prețuri excelente. 

Mai mult, Zagreb este destinația perfectă pentru un city break. Iată de ce:

Citeste in continuare »

5 Lucruri pe care le poți face într-un city break în Dublin

Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Dacă „norocul irlandez” se află de partea ta și ai ocazia de a pleca într-un citybreak în veselul și coloratul oraș Dublin, vei avea nenumărate lucruri pe care să le faci și să le vezi cât timp ești acolo. Modern și vibrant, dar cu puternice accente istorice, Dublin este adânc înrădăcinat în cultura sa incredibilă, având localnici amabili și ospitalieri, cărora le place să împărtășească povești nesfârșite la un pahar de bere, să fredoneze cântece locale sau să glumească cu vizitatorii.

Dacă încă nu te-ai hotărât ce să faci în cele 2-3 zile de vacanță în capitala Irlandei, iată câteva sugestii:

Citeste in continuare »

Vacanță la castel, ghizi digitali sau aventuri inedite? Iată care sunt trendurile în turismul internațional în 2019

Sursa foto: Pikoso.kz/Shutterstock.com

Ți-ai făcut planurile de călătorie în anul acesta? Cauți experiențe inedite, locuri mai puțin cunoscute sau culturi interesante? Trendurile din turism ne ajută să înțelegem cum se construiesc vacanțele și ce semnificație au.

Specialiștii în turism au constatat că în anul 2019 va avea loc o serie de tendințe interesante – datorită schimbării comportamentului consumatorilor și a accentului pus pe bunăstare și experiențe unice, personalizate. Dacă ești interesat ce trenduri vor fi anul acesta în turism, iată câteva din predicțiile de top împărtășite de experții din industrie:

Citeste in continuare »

5 lucruri gratuite pe care să le faci ca turist în Alicante, Spania

Sursa foto: Alajeel/Shutterstock.com

Așadar, te-ai hotărât să mergi într-o vacanță în sud-estul Spaniei pentru a te relaxa pe întinsele plaje din Costa Blanca și pentru a vizita fortărețele, muzeele de artă și piețele din Alicante, un oraș la fel de frumos ca Barcelona și Valencia, însă mult mai liniștit și mai puțin aglomerat.

Iar dacă vrei să ai parte de o vacanță cât mai puțin costisitoare, iată sfaturile noastre despre ce să faci și ce să vezi gratuit în acest încântător oraș de la malul Mării Mediterane:

Citeste in continuare »

Ce să faci într-o scurtă vacanță în Oxford

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Dacă plănuiești să ajungi anul acesta în Marea Britanie, trebuie să încerci să vizitezi Oxford. Poți lua un tren sau un autobuz din Londra și în doar câteva ore vei ajunge la destinație. De asemenea, este foarte ușor să ajungi în Oxford dacă pleci din Țara Galilor sau din Scoția. Există trenuri de noapte care fac legătura cu Glasgow și cu Edinburgh, precum și trenuri de zi care pleacă din Bristol sau din Birmingham pentru a ajunge în acest loc încântător, poreclit “Orașul viselor împlinite”.

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour