Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Mallorca este o insula mediteraneana superba, cu peisaje fascinante, bucatarie delicioasa si vreme insorita pe tot parcursul anului. Parte a Arhipelagului Insulelor Baleare, Mallorca este teritoriu spaniol, dar mereu plina de turisti straini veniti sa se bucure de palajele sale exotice si de arhitectura incantatoare ale asezarilor sale urbane si rurale. Cu un peisaj de vis, conturat de muntii stancosi si de dealurile impadurite ce cad abrupt in mare, insula Mallorca are o linie de coasta pitoreasca si golfuri cu ape turcoaz senzationale. Vizitatorii sunt incantati de orasele si de satele istorice ale insulei, incarcate cu fel si fel de atractii turistice precum biserici gotice, castele medievale si muzee de arta. Farmecul Mallorcai consta tocmai in combinatia aceasta dintre cultura si natura.

Iata, mai pe larg, de ce sa vii in Mallorca pentru a-ti petrece vacanta:

Pentru a te bucura de unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Majoritatea oamenilor care aleg aceasta insula ca destinatie de vacanta se gandesc la plaje, soare si relaxare. Iar Mallorca sta excelent la acest capitol. Iar unul dintre cele mai bune locuri din Mallorca in care sa te bucuri de plaje este Llucmajor. Situata la aproximativ 25 de kilometri de Palma de Mallorca, in partea de sud, aceasta zona spectaculoasa a Mallorcai are numeroase golfuri si plaje exotice. Iar turnurile de aparare din secolul al XVI-lea asezate de-a lungul coastei Llucmajor incadreaza perfect decorul incantator al plajelor din aceasta parte a insulei.

Pentru inceput, mergi in Playa del Arenal, o plaja imensa ce se intinde pana in capitala insulei, Palma de Mallorca. Apele sale calme sunt ideale pentru inot si sporturi de apa, avand totodata o parte cu valuri mai mari in care se practica surfingul. O alta plaja cu nisip fin si ape cristaline este Cala Pi care, desi este inconjurata de hoteluri si locuinte, are un farmec natural irezistibil. Acesta este locul ideal pentru scufundari.

Pentru a-i cunoaste cultura in Palma de Mallorca

Capitala insulei, cu monumente istorice majore si cu arhitectura gotica impresionanta, Palma de Mallorca are mai multe obiective turistice care merita vizitate, insa cele mai atractive sunt catedrala si castelul. Gloriosul Catedral de Mallorca (La Seo), care ofera privelisti incantatoare spre portul vechi, dateaza din secolul al XVII-lea. Fatada sa gotica are decoratiuni sculptate de marele artist Guillermo Sagrera. Interiorul catedralei este, de asemenea, uimitor, avand naosul inaltat pana la 44 de metri. Spatiul masiv al incaperii acopera o suprafata de 6600 de metri patrati si este intens luminat de razele soarelui ce se ivesc prin ferestrele sale vitrate. O mare parte din interior a fost renovata de faimosul arhitect catalan Antonio Gaudi la inceputul secolului XX.

Cel de-al doilea obiectiv turistic de interes major in Palma de Mallorca, formidabilul Castillo de Bellver ce dainuie pe insula spaniola inca din secolul al XIII-lea, este asezat pe o colina la o distanta de trei kilometri de centrul istoric al orasului. Odata ce a devenit cetate regala, planul circular al castelului a fost renovat folosind elemente arhitecturale orientale. De remarcat podul ce duce in curtea castelului, cu ale sale arcade romane si gotice. Castelul impreuna cu muzeul de istorie si capela din incinta sa sunt deschise publicului.

Pentru a te plimba pe stradutele incantatoare ale satului Valldemossa.

Intr-o locatie pitoreasca ascunsa intre Muntii Tramuntana si Marea Mediterana, fermecatorul sat istoric Valldemossa este locul ideal de evadare in zilele in care vrei o pauza de la plaja. Strazile pietonale abrupte si cladirile cu fatade vechi de piatra creeaza o ambianta deosebita. Zona montana, cu a sa vegetatie luxurianta, coboara usor spre cateva plaje si golfuri, dar si spre portul Valldemossa, care inca se simte ca un mic sat de pescari.

Fa-ti timp pentru a vizita unul dintre obiectivele turistice din zona, Real Cartuja de Valldemossa. Aceasta magnifica manastire carthusiana a fost construita in secolul al XIV-lea pe locul unui vechi Alcazar Maur. Timp de mai mult de patru sute de ani, acest loc sacru a oferit inspiratie spirituala calugarilor cartosieni care locuiau aici. De-a lungul timpului, manastirea a avut parte de mai multi oaspeti de seama, cum ar fi pianistul Frédéric Chopin si scriitoarea George Sand.


Daca te-am inspirat suficient cat sa-ti doresti sa vizitezi Mallorca, te asteptam in agentiile noastre sa planuim vacanta perfecta tie: https://agentii.dertour.ro/