Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta de vara 2018

Vacanta de vis in Mallorca, Spania

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Mallorca este o insula mediteraneana superba, cu peisaje fascinante, bucatarie delicioasa si vreme insorita pe tot parcursul anului. Parte a Arhipelagului Insulelor Baleare, Mallorca este teritoriu spaniol, dar mereu plina de turisti straini veniti sa se bucure de palajele sale exotice si de arhitectura incantatoare ale asezarilor sale urbane si rurale. Cu un peisaj de vis, conturat de muntii stancosi si de dealurile impadurite ce cad abrupt in mare, insula Mallorca are o linie de coasta pitoreasca si golfuri cu ape turcoaz senzationale. Vizitatorii sunt incantati de orasele si de satele istorice ale insulei, incarcate cu fel si fel de atractii turistice precum biserici gotice, castele medievale si muzee de arta. Farmecul Mallorcai consta tocmai in combinatia aceasta dintre cultura si natura.

Citeste in continuare »

5 lucruri pe care sa le faci in Mauritius

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Mauritius este sinonim cu luna de miere petrecuta pe plajele eterice cu nisipuri albe foarte fine si cu ape turcoaz cristaline. Indubitabil, are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Nu degeaba se numeste Insula Paradisului. In aceasta superba destinatie insa exista mult mai multe lucruri si locuri interesante de descoperit.

Ca sa intram direct in subiect, iata lista noastra cu 5 lucruri de facut in Mauritius:

Citeste in continuare »

5 atractii turistice de neratat in Cascais, Portugalia

Sursa foto: Evgeni Fabisuk/Shutterstock.com

Cascais este un oras pescaresc incantator din Portugalia. Aici, vei intalni o serie de atractii turistice interesante, o multime de muzee fascinante, vile istorice si parcuri elegante, alaturi de toate facilitatile asteptate de la un oras plin de viata.

Renumit pentru plajele sale cu nisip alb, nenumarate oportunitati de shopping si vibratii cosmopolite, Cascais s-a reinventat intr-o statiune rafinata si una dintre cele mai sofisticate destinatii din Portugalia.

Iata ce ar trebui sa vizitezi in Cascais:

Citeste in continuare »

Descopera Tanzania, o tara exotica in estul Africii

Sursa foto: Delbars/Shutterstock.com

Tanzania gazduieste unele dintre cele mai faimoase parcuri nationale din Africa, inclusiv Serengeti si falnicul Munte Kilimanjaro. Dar es Salaam, cel mai mare oras al acestei tari, este locul in care poposesc cei mai multi vizitatori. Acestia vin cu gandul de a merge intr-un safari pentru a cunoaste indeaproape viata salbatica a Africii, dar si de a se relaxa pe frumoasele plaje din Zanzibar. Insulele Pemba si Mafia sunt alte puncte de interes in Tanzania, acestea fiind unele dintre cele mai apreciate locuri de scufundari si snorkeling din intreaga lume, unde pasionatii vin sa admire gradinile de corali, pestii colorati si apele incredibil de limpezi.

Citeste in continuare »

Descopera Heraklion – perla insulei Creta

Sursa foto: phillus / Shutterstock.com

Heraklion, cel mai mare oras si port de pe insula Creta reprezinta o destinatie foarte iubita in randul turistilor de pretutindeni, mai ales in lunile de vara. Heraklion atrage exploratori straini, care doresc sa viziteze siturile arheologice, sa se bucure de flora si fauna zonei, dar si de viata de noapte activa. Aici, localnicii sunt deosebit de ospitalieri, mereu pregatiti sa te indrume prin imprejurimi si sa-ti recomande cele mai interesante obiective turistice. Asa vom face si noi. Iata cateva dintre minunile orasului Heraklion: Citeste in continuare »

Top 5 parcuri acvatice din Europa

*Sursa foto: MAD.vertise / Shutterstock.com

Europa este bine-cunoscuta pentru istoria sa bogata, numeroasele obiective turistice cu incarcatura culturala si gastronomie remarcabila, insa, pentru cei ce se afla in cautarea distractiei, exista atractii mai “alunecoase” ce atrag turistii intr-un numar foarte mare. Este vorba despre parcurile acvatice! Imagineaza-te rotindu-te printr-un tobogan cu apa, iar apoi facand pluta intr-o piscina!  Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour