Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: concediu 2018 (page 1 of 2)

Ghid de călătorie în Madeira: Atracții turistice, cazare, sfaturi utile

Madeira

Sursa foto: Shutterstock

Insula Madeira, cu a sa capitală încântătoare Funchal, este renumită în întreaga lume pentru climatul său prietenos, plajele exotice fermecătoare și vegetația luxuriantă. Denumită și „Perla Atlanticului” sau „Grădina Atlanticului”, insula Madeira din Portugalia este destinația de vacanță perfectă, indiferent de perioada anului în care alegi să o vizitezi.

Citeste in continuare »

(P) Mancaruri locale de incercat in Valencia

Copyright foto: Turespaña

Al treilea oras ca marime din Spania, Valencia, atrage milioane de vizitatori din toate colturile lumii in fiecare an. Clima mediteraneana prietenoasa si plajele intinse vesnic insorite fac ca acest oras situat pe coasta de est a tarii sa fie destinatia de vacanta ideala. Arhitectura gotica, vibrantul Bioparc si fascinantul Oceanografic te vor cuceri instantaneu. Iar cand vine vorba de mancare locala, Valencia este o sursa inepuizabila de gusturi si arome care te vor convinge sa tot revii pe acest taram.

Citeste in continuare »

5 plaje din Portugalia care te vor cuceri

Portugalia

Plaja Portugalia – Sursa foto: Slavko Sereda/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face ca turist in Portugalia, cea mai vestica tara din Europa continentala, este sa-i vizitezi uimitoarele plaje.

Binecuvantata cu 948 de kilometri de coasta delimitata de Oceanul Atlantic, Tara lui Vasco da Gama se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase intinderi de nisip din Europa.

Citeste in continuare »

Giethoorn – Un sat de poveste in nordul Olandei

Sursa foto: NiglayNik

Cunoscuta, de asemenea, sub denumirile de “Venetia Olandei” sau “Mica Venetie a Nordului”, incantatoarea localitate Giethoorn, situata in partea de nord a Tarii Morilor de Vant, mai precis in provincia Overijssel, pare a fi desprinsa din povesti. Pe langa aspectul sau fermecator, Giethoorn atrage atentia turistilor si prin prisma faptului ca este extrem de curat si deloc poluat. De fapt, in Giethoorn nu exista deloc drumuri, astfel ca cine calatoreste aici cu masina personala, este nevoit sa o lase in afara satului si sa strabata pe jos minunatele punti de lemn sau sa inchirieze o barca.

Citeste in continuare »

48 de ore in Barcelona – ce nu trebuie sa ratezi

Sursa foto: Georgios Tsichlich

Capitala Cataloniei, Barcelona, este unul dintre cele mai atragatoare orase europene din punct de vedere turistic, laudandu-se cu o multime de strazi vibrante, muzee interesante, catedrale gotice, parcuri de distractie naucitoare si cladiri cel putin impresionante.

Fiind un oras plin de atractii turistice, una mai tentanta decat alta, este destul de dificil sa decizi ce sa vizitezi intr-un sejur de doar doua zile.

Citeste in continuare »

Stonehenge, un obiectiv turistic de neratat in apropiere de Londra

Sursa foto: Abdoabdalla/Shutterstock.com

Stonehenge este un site al Patrimoniului Mondial UNESCO si cel mai celebru monument preistoric din Regatul Unit. Dar ce este, de fapt, Stonehenge? Pentru ce a fost creat? Cine a adus pietrele la “henge”, care se afla pe campia Salisbury? A fost un observator astronomic? A fost un templu? Adevarul este ca nimeni nu stie cu adevarat ce este Stonehenge si, cel mai probabil, nici nu vom afla vreodata.

Citeste in continuare »

Vacanta de vis in Mallorca, Spania

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Mallorca este o insula mediteraneana superba, cu peisaje fascinante, bucatarie delicioasa si vreme insorita pe tot parcursul anului. Parte a Arhipelagului Insulelor Baleare, Mallorca este teritoriu spaniol, dar mereu plina de turisti straini veniti sa se bucure de palajele sale exotice si de arhitectura incantatoare ale asezarilor sale urbane si rurale. Cu un peisaj de vis, conturat de muntii stancosi si de dealurile impadurite ce cad abrupt in mare, insula Mallorca are o linie de coasta pitoreasca si golfuri cu ape turcoaz senzationale. Vizitatorii sunt incantati de orasele si de satele istorice ale insulei, incarcate cu fel si fel de atractii turistice precum biserici gotice, castele medievale si muzee de arta. Farmecul Mallorcai consta tocmai in combinatia aceasta dintre cultura si natura.

Citeste in continuare »

Ce sa faci intr-un city break in Kusadasi, Turcia

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Undeva pe coasta de vest a Turciei, la Marea Egee, vei gasi vechiul sat de pescari Kusadasi. Transformata, in ultimii ani, intr-o statiune de vara, aceasta localitate este astazi o destinatie de vacanta foarte populara, cu un port elegant, cafenele fermecatoare si baruri pline de viata. Kusadasi a reusit insa sa-si pastreze si partea traditionala, ce poate fi sesizata plimbandu-te pe strazile pietruite ale Orasului Vechi. Iar daca vii aici pentru relaxare si plaja, ei bine, Kusadasi este destinatia perfecta! Cu un numar total de opt plaje ce se intrec prin peisaje pitoresti, nisip fin si facilitati pentru standardele cele mai inalte, aceasta statiune nu te va dezamagi.

Citeste in continuare »

5 Sate fermecatoare in sudul Frantei

Sursa foto: Feel good studio/Shutterstock.com

In sudul Frantei, in special pe Coasta de Azur si in regiunea Provence, se gasesc unele dintre cele mai frumoase orasele si sate din intreaga Europa. De la est la vest, coasta mediteraneana este inconjurata de sate mai mici sau mai mari, cu o arhitectura simpla, dar fermecatoare, care cer sa fie explorate. Sudul Frantei este o destinatie in care trebuie sa ajunga orice calator. Are cate ceva atragator pentru fiecare dintre noi, fie ca este vorba de arhitectura, vegetatie, istorie, delicioasa branza brie sau de plantatii viticole.

Iata care sunt, in opinia noastra, cele mai interesante 5 sate din sudul Frantei:

Citeste in continuare »

Ai vouchere de vacanță? Iată cele mai importante Întrebări și Răspunsuri în privința acestora

Sursa foto: Dziewul/Shutterstock.com

Ai vouchere de vacanță și încă nu ai reușit să le folosești? Ne bucurăm să te ajutăm! Echipa Dertour este alături de tine pentru a găsi vacanța perfectă pe care o poți achita cu voucherele primite. Află mai jos cum trebuie să procedezi pentru a le utiliza eficient. Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour