Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: caraibe

5 Insule din Caraibe pe care să le vizitezi

Sursa foto: Natala Barsukova/Shutterstock.com

Alcătuit dintr-un grup de aproximativ 7000 de insule, arhipelagul Caraibe este locul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din întreaga lume. Cunoscută pentru oamenii săi prietenoși, plaje curate, briză caldă și ape albastre limpezi, este greu să găsești o destinație de vacanță mai bună decât Caraibe. Indiferent dacă ești dornic de o escapadă aventuroasă sau visezi doar la puțină relaxare și liniște, acesta este locul cel mai potrivit în care să mergi.

Citeste in continuare »

Atracții turistice de neratat în Jamaica

Sursa foto: ajlatan/Shutterstock.com

Binecuvântată cu plaje cu nisip alb strălucitor, ape de toate nuanțele de albastru și cu o cultură diversă și interesantă, Jamaica este una dintre destinațiile preferate ale călătorilor care explorează ținuturile Caraibelor. Mai mult, această țară insulară are parte de o climă caldă pe tot parcursul anului, fiind astfel o destinație de vacanță grozavă atât în lunile de vară, cât și în perioada sezonului rece. 

Descoperită de Cristofor Columb în anul 1494, Jamaica este cunoscută mai mult pentru numărul mare de munți pitorești pe care îi adăpostește. Dar vizitatorii care îi explorează ținuturile au parte de mult mai multe surprize plăcute! Pe lângă faptul că pot să-i viziteze minunile naturale și peisajele spectaculoase, ei pot practica scuba diving, windsurfing si snorkeling, au ocazia de a vedea splendorile arhitecturale din Spanish Town, fosta capitală a țării, pot vizita celebrul Muzeu al lui Bob Marley și se pot delecta cu bunătățile culinare jamaicane, renumite în întreaga lume pentru aromele lor unice.

Există atât de multe atracții în Jamaica, atâtea locuri interesante de vizitat și atâtea lucruri de făcut, încât niciodată nu ai putea vedea și face totul într-o vacanță de doar două sau trei săptămâni. Dar, cu siguranță, te vei simți grozav încercând! 

Citeste in continuare »

Locuri grozave de vizitat în Riviera Maya, Mexic

Sursa foto: Molly Dawson/Shutterstock.com

Singurul dezavantaj al unei călătorii în Riviera Maya este că nu vei avea niciodată suficient timp pentru a explora în profunzime toate frumusețile și secretele pe care acest loc le adăpostește. Având nenumărate atracții turistice naturale de o splendoare indescriptibilă și o sumedenie de obiective culturale și istorice de o importanță colosală, este destul de greu de decis cum să petreci cele câteva zile de vacanță de care dispui pentru a vedea ce este mai bun din acest loc atât de îndepărtat de noi.

Pentru a te ajuta să îți stabilești prioritățile, dorim să îți oferim câteva sfaturi legate de cele mai bune locuri de vizitat în superba coastă a Mexicului din Marea Caraibelor:

Citeste in continuare »

America si Caraibe – o vacanta spectaculoasa!

Ti-ai dorit dintotdeauna sa traiesti visul american si sa te plimbi pe bulevardele largi din Los Angeles, sa vezi Marele Canion, sa joci la ruleta in Las Vegas, sa te relaxezi pe o plaja in Miami, sa vezi Statuia Libertatii, Cascada Niagara si Casa Alba, iar apoi sa faci o plimbare in paradisul din Caraibe? Acum este foarte simplu sa-ti indeplinesti visele. Dertour iti propune un circuit prin America – o vacanta spectaculoasa, unica, care iti va ramane in amintiri pentru totdeauna. Iata mai jos in ce consta acest circuit…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour